11. května 2023 • 10:30

Nominace na MS v hokeji: Chlapík se dočkal, jede i Voženílek! Jiříček mimo

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je rozhodnuto. Trenér české hokejové reprezentace Kari Jalonen po konci Českých her v Brně zveřejnil nominaci hráčů, kteří budou obhajovat bronzové medaile na mistrovství světa. Do Rigy, kde národní tým odehraje základní skupinu, odcestují například útočníci Filip Chlapík s Danielem Voženílkem. Na šampionátu si naopak nezahraje obránce David Jiříček, kterého trápí zdravotní problémy.



Deset bronzových medailistů z loňského šampionátu ve Finsku zařadil trenér českých hokejistů Kari Jalonen do pětadvacetičlenné nominace na mistrovství světa v Rize a Tampere. Z týmu při posledním škrtu vypadl obránce David Jiříček z Columbusu, který měl potíže s kotníkem, a další dva účastníci loňského MS bek Jan Ščotka z Komety Brno a útočník Hynek Zohorna z Oskarshamnu.

V kádru je pět posil z NHL - gólman Karel Vejmelka z Arizony, obránce Jakub Zbořil z Bostonu a útočníci Martin Kaut ze San Jose, Dominik Kubalík z Detroitu a Filip Chytil z New York Rangers, který se k týmu připojí až před úterním odletem do Rigy.

Do výběru se dostal i útočník Daniel Voženílek z mistrovského Třince, který má na kontě pouze čtyři zápasy v národním týmu. Na první velkou akci se mohou těšit také obránci Zbořil, Tomáš Dvořák s Janem Košťálkem z Pardubic, David Němeček s útočníkem Davidem Tomáškem ze Sparty, další forvardi Kaut, Ondřej Beránek z Karlových Vary a Filip Chlapík z Ambri-Piotty.

Obránce Ronald Knot z Tucsonu a útočník Lukáš Sedlák z Pardubic byli na loňských olympijských hrách, ale na MS se představí rovněž poprvé.

Po Českých hrách, které dnes uzavřeli Češi porážkou se Švýcary 2:3, opustili tým vedle Ščotky, Jiříčka a Zohorny také bek Jakub Jeřábek z Třince a útočníci Tomáš Hyka z Pardubic, Michal Kovařčík z Jukuritu Mikkeli, Radan Lenc z HV 71 a Roman Horák ze Sparty, který se potýkal se zraněním.

Loni se na první české medaili po deseti letech podíleli brankáři Marek Langhamer z Ilvesu Tampere, Karel Vejmelka z Arizony, obránci Michal Jordán z Rapperswilu-Jona, Michal Kempný ze Sparty a Tomáš Kundrátek s útočníkem Jakubem Flekem z Komety Brno, Jiří Černoch z Karlových Varů, Jiří Smejkal Oskarshamnu, Michael Špaček z Ambri-Piotty a kapitán Roman Červenka, Jordánův klubový spoluhráč.

Sedmatřicetiletý mistr světa z roku 2010 Červenka se představí už na desátém šampionátu, hrál i na čtyřech olympijských hrách a na Světovém poháru v roce 2016. Langhamer, Vejmelka, Ščotka a Černoch loni na MS debutovali.

Nominace českých hokejistů na MS

Brankáři: Šimon Hrubec (Curych/Švýc.; 31 zápasů), Marek Langhamer (Ilves Tampere/Fin.; 13), Karel Vejmelka (Arizona/NHL; 12),

Obránci: Tomáš Dvořák (20 zápasů/1 branka), Jan Košťálek (oba Pardubice; 19/4), Michal Kempný (70/7), David Němeček (oba Sparta Praha; 24/1), Tomáš Kundrátek (Kometa Brno; 98/11), Michal Jordán (Rapperswil-Jona/Švýc.; 110/5), Ronald Knot (Tucson/AHL; 9/1), Jakub Zbořil (Boston/NHL, 2/0)

Útočníci: Ondřej Beránek (38/7), Jiří Černoch (oba Karlovy Vary; 38/8), David Tomášek (44/13), Vladimír Sobotka (oba Sparta Praha; 57/10), Filip Chlapík (27/6), Michael Špaček (oba Ambri-Piotta/Švýc.; 48/9), Lukáš Sedlák (Pardubice; 20/5), Jakub Flek (Kometa Brno; 61/15), Daniel Voženílek (Oceláři Třinec; 4/1), Roman Červenka (Rapperswil-Jona/Švýc.; 182/50), Filip Chytil (New York Rangers/NHL; 30/8), Martin Kaut (San Jose/NHL; 13/2), Dominik Kubalík (Detroit/NHL; 75/26), Jiří Smejkal (Oskarshamn/Švéd.; 57/10)

Skupiny MS v hokeji 2023

Skupina A (Tampere) Skupina B (Riga)
Finsko Kanada
Švédsko ČESKO
USA Švýcarsko
Německo Slovensko
Dánsko Lotyšsko
Francie Norsko
Rakousko Kazachstán
Maďarsko Slovinsko

Nominace Slovenska na MS v hokeji 2023

Kanadský trenér Craig Ramsay s generálním manažerem Miroslavem Šatanem zařadili do výběru osm majitelů bronzových medailí z loňských olympijských her v Pekingu. V nominaci najdeme také deset hráčů z české extraligy. Slováci počítat i s triem posil, které v uplynulé sezoně nastoupily v NHL.

Brankáři Samuel Hlavaj (Slovan Bratislava), Dominik Riečický (Košice), Stanislav Škorvánek (Michalovce)
Obránci Mário Grman, Patrik Koch (oba Vítkovice/ČR), František Gajdoš (Nitra), Dávid Mudrák (Zvolen), Martin Gernát (Lausanne/Švýc.), Michal Ivan (Liberec/ČR), Samuel Kňažko (Columbus/NHL), Mislav Rosandič (Hradec Králové/ČR)
Útočníci Andrej Kudrna, Matúš Sukeľ (oba Litvínov/ČR), Róbert Lantoši, Mário Lunter (oba Mladá Boleslav/ČR), Peter Cehlárik, Marek Hrivík (oba Leksand/Švéd.), Viliam Čacho (Trenčín), Alex Tamáši (Banská Bystrica), Libor Hudáček (Třinec/ČR), Martin Chromiak (Ontario/AHL), Miloš Kelemen (Arizona/NHL), Oliver Okuliar (Hradec Králové/ČR), Richard Pánik (Lausanne/Švýc.), Pavol Regenda (Anaheim/NHL)

Soupiska Kanady na MS v hokeji 2023

Ve dvacetičlenné úvodní nominaci hokejistů Kanady na mistrovství světa v Rize a Tampere jsou i vítězové Stanleyova poháru Milan Lucic s Tylerem Toffolim z Calgary, který je i mistrem světa z roku 2015 z Prahy, a další útočník Sammy Blais ze St. Louis. Lucic triumfoval v play off NHL v roce 2011 s Bostonem, o tři roky mladší Toffoli v roce 2014 s Los Angeles a Blais před čtyřmi roky se St. Louis.

Brankáři Devon Levi (Buffalo/NHL), Samuel Montembeault (Montreal/NHL)
Obránci Ethan Bear, Tyler Myers (oba Vancouver/NHL), Justin Barron (Montreal/NHL), Pierre-Olivier Joseph (Pittsburgh/NHL), Jake Walman (Detroit/NHL), MacKenzie Weegar (Calgary)
Útočníci Sammy Blais, Jake Neighbours (oba St. Louis/NHL), Lawson Crouse, Jack McBain (oba Arizona/NHL), Peyton Krebs, Jack Quinn (oba Buffalo), Milan Lucic, Tyler Toffoli (oba Calgary/NHL), Adam Fantilli (University of Michigan/NCAA), Cody Glass (Nashville/NHL), Scott Laughton (Philadelphia/NHL), Joe Veleno (Detroit/NHL)

Nominace Švýcarska na MS v hokeji 2023

Ve výběru Švýcarska nechybí forvard Andres Ambühl z Davosu, který bude posouvat své rekordy dosavadních 17 účastí na šampionátech i 123 zápasů. Jinak má trenér Patrick Fischer k dispozici pro MS v Rize a Tampere čtyři posily z NHL.

Brankáři Leonardo Genoni (Zug), Robert Mayer (Ženeva), Joren Van Pottelberghe (Biel-Bienne)
Obránci Dean Kukan, Christian Marti (oba Curych), Michael Fora (Davos), Tobias Geisser (Zug), Andrea Glauser (Lausanne), Romain Loeffel (Bern), Tim Berni (Columbus/NHL), Janis Moser (Arizona/NHL)
Útočníci Fabrice Herzog, Sven Senteler, Dario Simion (všichni Zug), Andres Ambühl, Enzo Corvi (oba Davos), Gaëtan Haas, Mike Künzle (oba Biel-Bienne), Marco Miranda, Tanner Richard (oba Ženeva), Christoph Bertschy (Fribourg-Gottéron), Damien Riat (Lausanne), Calvin Thürkauf (Lugano), Denis Malgin (Colorado/NHL), Nino Niederreiter (Winnipeg/NHL)

Soupiska domácího Finska

Při cestě za obhajobou zlatých medailí pomohou Finsku prověřené opory včetně velezkušeného kapitána Marka Anttily či brankáře Jussiho Olkinuory. Do finální nominace se ovšem dostal také bývalý hradecký útočník Ahti Oksanen. Trenér Jukka Jalonen může počítat celkem s pěti posilami z NHL.

Brankáři Christian HELJANKO (Tappara Tampete/Liiga), Emil LARMI (Växjö/SHL), Jussi OLKINUORA (Brynäs/SHL)
Obránci Olli MÄÄTTÄ (Detroit/NHL), Niklas FRIMAN (Brynäs/SHL), Miika KOIVISTO (Växjö/SHL), Mikko LEHTONEN (Curych/NL), Nikolas MATINPALO (Pori/Liiga), Atte OHTAMAA (Oulu/Liiga), Ville POKKA (Färjestad/SHL), Mikael SEPPÄLÄ (Tappara Tampere/Liiga)
Útočníci Joel ARMIA (Montreal/NHL), Kaapo KAKKO (NY Rangers/NHL), Kasperi KAPANEN (St. Louis/NHL), Mikko RANTANEN (Colorado/NHL), Sakari Manninen (Henderson/AHL), Marko ANTTILA (Oulu/Liiga), Hannes BJÖRNINEN (Brynäs/SHL), Teemu HARTIKAINEN (Ženeva/NL), Juho LAMMIKKO (Curych/NL), Waltteri MERELÄ (Tappara Tampere/Liiga), Ahti OKSANEN (Oskarshamn/SHL), Harri PESONEN (Langnau/NL), Jere SALLINEN (Biel-Bienne/NL), Antti SUOMELA (Oskarshamn/SHL)

Nominace Švédska na MS v hokeji 2023

Osm posil z NHL má k dispozici kouč Švédska Sam Hallam. Nejvíce hráčů ze zámoří se představí v útoku - Jonatan Berggren s Lucasem Raymondem z Detroitu, Jakob Silfverberg z Anaheimu, Alexander Nylander z Pittsburgh, Fabian Zetterlund ze San Jose a Carl Grundström z Los Angeles, které vypadlo v 1. kole play off NHL.

Brankáři Jacob Johansson (Timra), Lars Johansson (Frölunda), Jesper Wallstedt (Iowa/AHL)
Obránci Lukas Bengtsson, Joel Persson (oba Växjö), Christian Folin (Frölunda), Anton Lindholm (Leksand), Jonathan Pudas (Skelleftea AIK), Henrik Tömmernes (Ženeva/Švýc.), Patrik Nemeth (Arizona/NHL), Rasmus Sandin (Washington/NHL)
Útočníci Jonatan Berggren, Lucas Raymond (oba Detroit/NHL), Jacob de la Rose, Marcus Sörensen (oba Fribourg-Gottéron/Švýc.), Leo Carlsson (Örebro), Dennis Everberg (Rögle), Linus Johansson (Färjestad), Pär Lindholm (Skelleftea AIK), André Petersson (HV 71), Alexander Nylander (Pittsburgh/NHL), Carl Grundström (Los Angeles/NHL), Oscar Lindberg (Bern/Švýc.), Jakob Silfverberg (Anaheim/NHL), Fabian Zetterlund (San Jose/NHL)

Soupiska hokejistů USA

Brankáři Casey DeSmith (Pittsburgh/NHL), Drew Commesso (Rockford/AHL), Cal Petersen (Los Angeles/NHL
Obránci Henry Thrun (San Jose/NHL), Connor Mackey (Arizona/NHL), Ronnie Attard (Philadelphia/NHL), Dylan Samberg (Winnipeg/NHL), Scott Perunovich (Springfield/AHL), Lane Hutson (Boston University/NCAA), Nick Perbix (Tampa Bay/NHL)
Útočníci Nick Bonino, Drew O'Connor (oba Pittsburgh/NHL), Sammy Walker (Minnesota/NHL), Luke Tuch (Boston University/NCAA), T.J. Tynan (Ontario/AHL), Cutter Gauthier (Boston College/NCAA), Sean Farrell (Montreal/NHL), Anders Bjork (Chicago/NHL), Matt Coronato (Calgary/NHL), Rocco Grimaldi (Rockford/AHL), Conor Garland (Vancouver/NHL), Alex Tuch (Buffalo/NHL), Carter Mazur (Grand Rapids/AHL)

Nominace Německa na MS v hokeji 2023

Němci mají ve výběru na MS tři posily z NHL a čtyři stříbrné medailisty z olympijských her v Pchjongčchangu z roku 2018 včetně českého rodáka Dominika Kahuna z Bernu. Kouč Harold Kreis může počítat i s obráncem Moritzem Seiderem z Detroitu, loňským vítězem Calder Trophy pro nejlepšího nováčka.

Brankáři Maximilian Franzreb (Bremerhaven), Mathias Niederberger (EHC Mnichov), Dustin Strahlmeier (Wolfsburg)
Obránci Leon Hüttl, Fabio Wagner (oba Ingolstadt), Jonas Müller (Eisbären Berlín), Moritz Müller (Kolín nad Rýnem), Maksymilian Szuber (EHC Mnichov), Leon Gawanke (Manitoba/AHL), Moritz Seider (Detroit/NHL), Kai Wissmann (Providence/AHL)
Útočníci Maximilian Kastner, Justin Schütz, Frederik Tiffels, Filip Varejcka (všichni EHC Mnichov), Alexander Ehl, Daniel Fischbuch (oba Düsseldorf), Marcel Noebels, Manuel Wiederer (oba Eisbären Berlín), Samuel Soramies (Augsburg), Wojciech Stachowiak (Ingolstadt), Parker Tuomie (Straubing), Dominik Kahun (Bern/Švýc.), John-Jason Peterka (Buffalo/NHL), Nico Sturm (San Jose/NHL)

Nominace Lotyšska na MS v hokeji 2023

Lotyšsko má ve své nominaci na domácí mistrovství světa hned osm hráčů z české extraligy, nejpočetnější zastoupení má Litvínov, ve kterém působili obránci Ralfs Freibergs, Janis Jaks a Kristaps Zile. Z NHL Lotyšsko posílí útočník Rudolfs Balcers z Floridy a Arturs Šilovs z Vancouveru.

Brankáři Ivars Punnenovs (Lausanne/Švýc.), Kristers Gudlevskis (MoDo Hockey/Švéd.), Arturs Šilovs (Vancouver/NHL)
Obránci Ralfs Freibergs, Janis Jaks, Kristaps Zile (všichni Litvínov/ČR), Uvis Janis Balinskis (Liberec/ČR), Oskars Cibulskis (Kladno/ČR), Karlis Čukste (Třinec/ČR), Arvils Bergmanis (University of Alaska-Fairbanks/NCAA), Roberts Mamčics (Nové Zámky/SR)
Útočníci Rodrigo Abols (Örebro/Švéd.), Toms Andersons (La Chaux-de-Fonds/Švýc.), Rudolfs Balcers (Tampa Bay/NHL), Oskars Batna (Jukurit Mikkeli/Fin.), Rihards Bukarts (Klagenfurt/ICEHL), Roberts Bukarts (Vítkovice/ČR), Kaspars Daugavinš (Iserlohn/Něm.), Martinš Dzierkals (České Budějovice/ČR), Andris Džerinš (Herning/Dán.), Miks Indrašis (Schwenningen/Něm.), Ronalds Keninš (Lausanne/Švýc.), Renars Krastenbergs (AIK Stockholm/Švéd.), Dans Ločmelis (Lulea/Švéd.), Deniss Smirnovs (Ženeva/Švýc.)

Soupiska Francie na MS v hokeji 2023

Hned tři hráči s historií v české nejvyšší soutěži se představí ve francouzském dresu na MS v hokeji v Rize a Tampere. V nominaci nechybí útočník Jordann Perret z týmu českého vicemistra Hradce Králové, Valentin Claireaux, který začal tuto sezonu v prvoligovém Zlíně a kapitán týmu Sacha Treille, který oblékl v minulosti dres Kladna, Sparty nebo Pardubic.

Brankáři Julian Junca (Gap), Quentin Papillon (Mylhúzy), Sébastian Ylönen (Cergy-Pontois)
Obránci Jules Boscq, Lucien Onno (oba Bordeaux), Pierre Crinon (Grenoble), Enzo Guebey (Curych/Švýc.), Florian Chakiachvili (Rouen), Vincent Llorca (Angers), Hugo Gallet (KalPa Kuopio/Fin.), Thomas Thiry (Ajoie/Švýc.)
Útočníci Dylan Fabre, Sacha Treille (oba Grenoble), Valentin Claireaux (Rouen), Nicolas Ritz (Angers), Peter Valier (Bordeaux), Justin Addamo (Wilkes-Barre/Scranton/AHL), Charles Bertrand (Ingolstadt/Něm.), Louis Boudon (Iowa/AHL), Kévin Bozon (Ajoie/Švýc.), Tim Bozon (Lausanne/Švýc.), Guillaume Leclerc (Székesfehérvár/ICEHL), Jordann Perret (Hradec Králové/ČR), Anthony Rech (Iserlohn/Něm.), Alexandre Texier (Curych/Švýc).

Nominace Norska na MS v hokeji 2023

Hokejisté Norska se budou muset obejít na mistrovství světa v Rize a Tampere bez útočníka Matse Zuccarella z Minnesoty. Jediný norský zástupce v NHL se po vyřazení Wild z 1. kola play off s Dallasem omluvil.

Brankáři Tobias Normann (Sparta Sarpsborg), Jonas Arntzen (Örebro/Švéd.), Henrik Haukeland (Düsseldorf/Něm.)
Obránci Ole Einar Engeland Andersen (Stjernen), Isak Hansen (Leksand/Švéd.), Ole Julian Björgvik Holm (Cleveland/AHL), Johannes Johannesen (Mora/Švéd.), Max Krogdahl (Västervik/Švéd.), Christian Kasastul (IFK Helsinky/Fin.), Emil Lilleberg (Oscarshamn/Švéd.), Mattias Nörstebö (Björklöven/Švéd.)
Útočníci Noah Steen, Petter Vesterheim (oba Mora/Švéd.), Philip Granath (Tappara Tampere/Fin.), Michael Haga (Linec/ICEHL), Ludvig Hoff (Stavanger), Andreas Martinsen (Valerenga Oslo), Sondre Olden (Le-Chaux-de-Fond/Švýc.), Ken Andre Olimb (Schwenningen/Něm.), Thomas Olsen (Valerenga Oslo), Thomas Berg-Paulsen (Stavanger), Eirik Östrem Salsten (Storhamar), Havard Östrem Salsten (Sparta Sarpsborg), Mathias Trettenes (Hämeenlinna/Fin.), Markus Vikingstad (Bremerhaven/Něm.)

Soupiska Rakouska na MS v hokeji 2023

Ve výběru Rakousku najdeme i jméno kanonýra Petera Schneidera z Salcburku, který v sezoně 2020/21 působil v extralize v Kometě Brno. Vedle něj je v pětadvacetičlenném výběru kouče Rogera Badera dalším osm hráčů z kádru vítěze mezinárodní rakouské ICEHL. Nechybí ani útočník Marco Rossi z Minnesoty.

Brankáři David Kickert (Salcburk), David Madlener (Feldkirch), Bernhard Starkbaum (Vídeň)
Obránci Dominique Heinrich, Philipp Wimmer (oba Salcburk), David Maier, Steven Strong (oba Klagenfurt), Nico Brunner (Vídeň), Thimo Nickl (AIK Stockholm/Švéd.), David Reinbacher (Kloten/Švýc.), Bernd Wolf (Lugano/Švýc.), Kilian Zündel (Ambri-Piotta/Švýc.)
Útočníci Mario Huber, Paul Huber, Benjamin Nissner, Thomas Raffl, Peter Schneider, Lucas Thaler, Ali Wukovits (všichni Salcburk), Manuel Ganahl, Lukas Haudum (oba Klagenfurt), Henrik Neubauer (Zell am See/AlpsHL), Oliver Achermann (La Chaux-de-Fonds/Švýc.), Marco Rossi (Minnesota/NHL), Dominic Zwerger (Ambri-Piotta/Švýc.)

Nominace Kazachstánu na MS v hokeji 2023

Širší osmadvacetičlenný kádr vzal na mistrovství světa do Rigy a Tampere trenér hokejistů Kazachstánu Galym Mambetalijev, jehož základ tvoří čtrnáct hráčů Barysu Astana, kazašského účastníka Kontinentální ligy.

Brankáři Nikita Bojarkin, Andrej Šutov (oba Barys Astana/KHL), Maxim Pavlenko (Nomad Astana
Obránci Adil Beketajev, Samat Danijar, Tamirlan Gajtamirov (všichni Barys Astana/KHL), Danil Butěnko, Madi Dichanbek, Arťom Koroljov (všichni Nomad Astana), Kirill Polochov (Kokšetau), Vladimir Orechov (Vladivostok/KHL), Dmitrij Breus (Čejka Nižnij Novgorod/MHL)
Útočníci Alichan Asetov, Dinmuchamed Kajyržan, Nikita Michajlis, Batyrlan Muratov, Michail Rachmanov, Kirill Savickij, Roman Starčenko, Ansar Šajchmeddenov, Arkadij Šesťakov (všichni Barys Astana/KHL), Abaj Mangisbajev, Maxim Muchametov, Alichan Omirbekov (všichni Nomad Astana), Dmitrij Grenc (Kokšetau), Andrej Bujalskij (University of Vermont/NCAA), Maxim Musorov (Voskresensk/VHL), Jevgenij Rymarev (Tula/VHL)

Soupiska Maďarska na MS v hokeji 2023

Maďaři se vrací do elitní diviz MS po sedmi letech. Českou stopu najdeme v podobě obránce Karola Csányiho, který hraje slovenskou extraligu za Zvolen, je rodákem z Komárna, začínal s hokejem v Nových Zámcích a v mládeži reprezentoval Slovensko. V dorostu hrál v Česku za Kladno a v juniorech za Chomutov.

Brankáři Gergely Arany (Ferencvárosi TC/Erste Liga), Bence Bálizs (Jastrzebie/Pol.), Dominik Horváth (Székesfehérvár/ICEHL),
Obránci Zsombor Garát, Tamás Pozsgai, Bence Szabó (všichni Budapešť HC/Erste Liga), Milán Horváth, Bence Stipsicz (oba Székesfehérvár/ICEHL), Roland Kiss, Bence Szirányi (oba DVTK Miškovec/Erste Liga), Nándor Fejes (Gyergyói/Erste Liga/Rum.), Zétény Hadobás (Västeras/Švéd.),
Útočníci István Bartalis, Csanád Erdély, János Hári, István Terbócs (všichni Székesfehérvár/ICEHL), Karol Csányi (Zvolen/SR), Vilmos Galló (Linköping/Švéd.), Dániel Kóger (Corona Brašov/Erste Liga/Rum.), Gergö Nagy (Ferencvárosi TC/Erste Liga), Krisztián Nagy (Budapešť HC/Erste Liga), Kristóf Papp (Northern Michigan University/NCAA), Balázs Sebök (Ilves Tampere/Fin.), István Sofron (Csíkszereda/Erste Liga/Rum.), Péter Vincze (Gyergyói/Erste Liga/Rum.).

Nominace Slovinska na MS v hokeji 2023

V nominaci Slovinska na hokejové mistrovství světa v Rize a Tampere je i brankář Gašper Krošelj z Mladé Boleslavi. Obejít se musí kouč Matjaž Kopitar bez hlavní hvězdy a svého syna Anžeho, který se po vyřazení Los Angeles v play off NHL s Edmontonem z účasti omluvil.

Brankáři Luka Gračnar (Landshut/Něm.), Gašper Krošelj (Mladá Boleslav/ČR), Žan Us (Olimpija Lublaň/ICEHL)
Obránci Aljoša Crnovič, Kristjan Čepon, Aleksandar Magovac (všichni Olimpija Lublaň/ICEHL), Blaž Gregorc (Augsburg/Něm.), Bine Mašič (Sport Vaasa/Fin.), Žiga Pavlin (Pustertal/ICEHL), Matic Podlipnik (Poprad/SR), Miha Štebih (Nice/Fr.)
Útočníci Tadej Čimžar, Žiga Pance, Miha Zajc (všichni Olimpija Lublaň/ICEHL), Žiga Jeglič, Jan Urbas, Miha Verlič (všichni Bremerhaven/Něm.), Robert Sabolič, Blaž Tomaževič (oba Villach/ICEHL), Jan Drozg (Chabarovsk/KHL), Anže Kuralt (Székesfehérvár/ICEHL), Luka Maver (Feldkirch/ICEHL), Ken Ograjenšek (Štýrský Hradec/ICEHL), Nik Simšič (Angers/Fr.), Rok Tičar (Klagenfurt/ICEHL)

Vstoupit do diskuse
7

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud