17. května 2023 • 12:33

Sedlák je zraněný, naděje jen malá… A jak je to s náhradou? Možnost existuje

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RIGY | Zásadní otázka kolem hokejové reprezentace. Jak to vypadá s Lukášem Sedlákem? Na národní tým se valí další katastrofa. Klíčový útočník, jenž na šampionátu měl skvělou formu, má poranění v dolní části těla. A nad jeho dalším účinkováním je velký otazník. Podle informací Sportu není úplně vyloučené, že by ještě naskočil, ale naděje moc velká není. Každopádně to, že je definitivně mimo, jak se šíří v Česku, pravda není. Zatím… A možnost ho nahradit? Ano, existuje.



To snad není možné! Národní tým je v prekérní situaci. Mimo jsou Filip Chlapík, Filip Chytil . A ještě k tomu se v utkání s Lotyšskem zranil další muž z ofenzivy.

„Utrpěl poranění v dolní polovině těla, které je bolestivé, a dostal dva dny volno. S fyzioterapeuty pracujeme na jeho zranění a dál uvidíme, podle aktuálního zdravotního stavu,“ uvedl lékař Antonín Chochola.

Reportér deníku Sport ho po utkání náhodou zahlédl, jak s lékařem kulhá na vyšetření…Už tehdy to s ním nevypadalo moc dobře.

V současnosti je právě Chochola nejvytíženější muž v českém realizačním týmu. Úplně nevyloučil, že by ze zdravotního hlediska to pro Sedláka byla konečná na turnaji.

Ovšem moc nadějně to nevypadá. V Rize každopádně ještě zůstává a udělá maximum, aby do turnaje zasáhl.

Každopádně existuje možnost nahradit hráče v soupisce. Což je letošní novinka. Ovšem má to striktní pravidla. Vážnost poranění musí posoudit lékař IIHF, tedy mezinárodní federace. Ten potvrdí, že je poranění natolik vážné, že nemůže dál reprezentovat.

Případná náhrada musí vzejít z tzv. Long listu. Což je seznam reprezentantů, na němž je uvedeno asi 70 hokejistů, včetně hráčů z NHL.

„Pokud má tým plnou soupisku, od tohoto roku je nově možnost v případě nemoci nebo zranění hráče nahradit. Proces je takový, že doktor pošle o zraněném hráči zprávu lékaři IIHF, ten to posoudí a pak rozhodne, zda je uznán jako zraněný nebo nemocný. V tom případě může tým nahradit hráče novým hráčem,“ informuje týmový manažer Milan Hnilička .

„Když probíhaly poslední škrty v Brně, hráči, kteří se na poslední chvíli do kádru nevešli, měli pohovory s trenéry, kteří měli informaci o tomto pravidlu. Informovali hráče, kteří na poslední chvíli vypadli z nominace, že může nastat situace, že by byli povoláni. Aby se v rámci možností udržovali v kondici a nerozjeli se do světa, upozornili je, že ta možnost letos je,“ dodal Hnilička.

Zdá se, že taková možnost je opravdu na spadnutí. Lékař i fyzioterapeuti dělají maximum, aby se Sedlák dal dohromady, je to ovšem velmi nejisté…

Pokud jde o útočníky, v Brně byli vyřazeni na poslední chvíli: Tomáš Hyka , Michal Kovařčík, Roman Horák , Hynek Zohorna a Radan Lenc .

Dobrou zprávou naopak je, že se lepší zdravotní stav u Chlapíka. Pokud jde o Chytila, u něj se nic nemění. Dneska netrénoval a uvidí se v nejbližších dnech, jak na tom bude.

Situace kolem marodů se bude ještě každopádně vyvíjet...

„Nedá se nic dělat, takový je někdy sport. Bohužel nás to potkalo, ale musíme se s tím poprat,“ reaguje zkušený obránce Michal Jordán

„Musíme se s tím vyrovnat. Rozhodně to neznamená, že bychom nějak měnili cíle na turnaji," říká kanonýr Dominik Kubalík.

Třeba i tyhle komplikace mužstvo ještě víc semknou...

Z V VP PP P Skóre B
1. Švýcarsko 7 6 0 1 0 29:10 19
2. Kanada 7 4 1 1 1 25:11 15
3. Lotyšsko 7 3 2 0 2 21:17 13
4. Česko 7 4 0 1 2 22:16 13
5. Slovensko 7 3 0 2 2 15:15 11
6. Kazachstán 7 1 2 0 4 14:31 7
7. Norsko 7 1 1 1 4 9:17 6
8. Slovinsko 7 0 0 0 7 9:27 0

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud