Pavel Bárta
18. května 2023 • 11:30

Havlát na telefonu kvůli náhradníkům. Návrat i přesuny, brankáře tají

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RIGY | Do sestavy se vrátí Filip Chlapík, naopak s Lukášem Sedlákem to nevypadá dobře a spíš se zdá, že zranění mu  nedovolí na mistrovství světa pokračovat a bude se shánět náhrada. Dnes dopoledne to řekl asistent trenéra Libor Zábranský. Český tým čeká v 15:20 zápas proti Slovinsku. Nenastoupí ani Filip Chytil, Daniel Voženílek se přesune na pozici centra.



Hráči měli dopoledne taktickou poradu v hotelu, rozbruslení v Riga Areně bylo dobrovolné. Na led vyjeli pouze brankář Karel Vejmelka s generálním manažerem Martinem Havlátem a trenérem gólmanů Zdeňkem Orctem. Naznačuje to, že do hry poprvé na šampionátu zasáhne právě jediný český brankář z NHL?

„Odpověděl bych takhle: Třeba si myslíte, že něco tajíme, není to tak. Máme tři výborné gólmany, tak ať si s tím teď soupeř láme hlavu. Kdybyste viděli Zdeňka Orcta, jak má vždycky fantasticky nachystanou přípravu na soupeřovy brankáře, pochopili byste, proč to chceme říct až co nejpozději před zápasem, aby se soupeř nemohl třeba cíleně chystat vyloženě na jednoho gólmana. Je to hra a tak, jak se soupeři připravují na nás, připravujeme se my na ně. Nechceme však odkrývat karty zbytečně brzy,“ uvedl asistent trenéra Libor Zábranský.

Mnohem větším zádrhelem jsou zranění. Chlapík už je připraven naskočit, Jiří Smejkal už odložil obličejový kryt. Ovšem Chytil, který utrpěl bolestivé zranění ve tváři, s ním zatím pouze zkouší trénovat.

Do zápasu se Slovinskem určitě nepůjde ani Sedlák. „Dostal pukem do spodní části těla. Do první formace se posune Michael Špaček a do centru dáváme Daniela Voženílka,“ povídal asistent kouče Kariho Jalonena.

U Sedláka prognózy nevypadají moc příznivě. „Čekáme na verdikt lékaře, ale pravda je, že to dobře nevypadá,“ přiznal Zábranský. S tím, že by se mohla v souladu s novým pravidlem shánět náhrada, pokud pardubický útočník nebude zdravotně způsobilý v turnaji pokračovat a IIHF změně požehná.

„Řešili jsme to už při tom posledním řezu v Brně, mluvili s vyřazenými hráči, jaký mají plán, jestli odjíždí na dovolenou nebo kdo by mohl eventuálně přijet. Martin Havlát je teď hodně na telefonu. Bohužel si musíme připustit, že ta varianta může nastat a my musíme reagovat. Je to na stole, bohužel,“ řekl Zábranský.

Po Českých hrách se do konečné nominace nevešli Hynek Zohorna, Radan Lenc, Michal Kovařčík, Tomáš Hyka a Roman Horák. Poslední z nich by měl být podle informací iSportu v Severní Americe, odkud pochází jeho manželka. Je tedy nejmíň v dosahu. O tom, zda bude český tým muset sáhnout po náhradní variantě není ještě jasno, ale Sedlákův stav spíš nasvědčuje, že na ní dojde.

„Lukáš je obrovský bojovník. Třeba to za dva dny bude jinak, ale říkám upřímně, jak to je, že pokud tahle situace nastane, musíme být připraveni a nemůžeme to řešit třeba až za tři dni. Turnaj je krátkodobý. Nejvíc bychom si přáli, abychom to vůbec nemuseli dělat a kluci byli zdraví. Ale musíme připustit, že tahle možnost je a nachystat se na to,“ dodal Zábranský.

Góly

Domácí: 38:19. Kubalík, 43:47. Kubalík, 45:02. Červenka, 51:12. Kempný, 57:49. Kubalík, 58:56. Flek

Hosté: 07:23. Verlič, 11:49. Urbas

Sestavy

Domácí: Vejmelka (Langhamer) – Kempný, Kundrátek, Dvořák, Košťálek, Jordán (A), Zbořil, Němeček, Knot – Červenka (C), Špaček, Kubalík – Smejkal, Černoch, Beránek – Flek, Sobotka (A), Tomášek – Kaut, Voženílek, Chlapík.

Hosté: Gračnar (Krošelj) – Pavlin (A), Gregorc, Crnovič, Magovać, Mašič, Štebih, Podlipnik – Verlič, Jeglič, Urbas (C) – Drozg, Tičar (A), Sabolič – Pance, Simšič, Kuralt – Maver, Tomaževič, Zajc – Čimžar.

Rozhodčí

Frandsen, Stolc – Cattaneo, Kroyer.

Stadion

Arena Riga

Návštěva

3670 diváků

Skupina B

Z V VP PP P Skóre B
1. Švýcarsko 7 6 0 1 0 29:10 19
2. Kanada 7 4 1 1 1 25:11 15
3. Lotyšsko 7 3 2 0 2 21:17 13
4. Česko 7 4 0 1 2 22:16 13
5. Slovensko 7 3 0 2 2 15:15 11
6. Kazachstán 7 1 2 0 4 14:31 7
7. Norsko 7 1 1 1 4 9:17 6
8. Slovinsko 7 0 0 0 7 9:27 0

ONLINE PŘENOS - MS v hokeji 2023
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Česko Česko Finsko Finsko Kanada Kanada Pavel Bárta, redaktor iSport.cz Pavel Bárta, redaktor iSport.cz Slovensko Slovensko Švédsko Švédsko USA USA Zdeněk Janda, redaktor iSport.cz Zdeněk Janda, redaktor iSport.cz
Obnovit
Zprávy ze dne 29. 5. 2023
15:48
29. 5. 2023
Lotyšsko

Nadšení Lotyši vítají doma své bronzové hrdiny.

 

Lotyšští hokejisté s bronzovými medailemi na krku se zdraví s nadšenými fanoušky po návratu do vlasti Nadšení Lotyši při návratu bronzových hokejistů z Tampere Lotyšský bek Oskars Cibulskis se zdraví s fanoušky po návratu z Tampere Tisíce Lotyšů v Rize vítají zpátky doma bronzové hokejisty
Zprávy ze dne 29. 5. 2023
15:40
29. 5. 2023
Lotyšsko

Bronzoví Lotyši jsou zpátky doma. Po návratu z Tampere, kde vybojovali historickou medaili na mistrovství světa, je v Rize vítalo tisíce nadšených fanoušků.

 

Zprávy ze dne 29. 5. 2023
10:35
29. 5. 2023
 

Redaktoři deníku Sport a webu iSport.cz Zdeněk Janda a Pavel Bárta se po téměř třech týdnech strávených nejprve v Rize a následně v Tampere vracejí do Česka.

Zprávy ze dne 29. 5. 2023
10:04
29. 5. 2023
Lotyšsko

Lotyšský parlament v neděli večer narychlo na dnešek vyhlásil státní svátek poté, co hokejový tým na mistrovství světa vybojoval bronzovou medaili. V prodloužení Lotyši porazili Spojené státy americké 4:3 a získali první medaili ze šampionátů od obnovy nezávislosti této baltské republiky v roce 1991. Návrh, aby byl dnešek na počest vítězství vyhlášen státním svátkem, na mimořádné schůzi parlamentu podpořilo 52 poslanců, nikdo nebyl proti a tři se zdrželi hlasování, píše veřejnoprávní portál lsm.lv, který rovněž uvádí, že jedním z důvodů pro vyhlášení dnešního mimořádného státního svátku bylo to, aby lidé mohli reprezentaci přijít přivítat v Rize po návratu z MS v Tampere. 

Obránce Ralfs Freibergs (vpravo) roztáhnul při oslavném ceremoniálu vlajku Rozhodující střelec bronzového klání Kristians Rubins s medailí Brankář Arturs Silovs slaví v Tampere s lotyšskou vlajkou po zisku bronzu Poslanci v lotyšském parlamentu v hokejových dresech v neděli večer narychlo odhlasovali státní svátek, aby mohli doma přivítat bronzovou reprezentaci
Zprávy ze dne 29. 5. 2023
8:00
29. 5. 2023
 
 

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud