24. dubna 2022 • 16:54

MS U18: Česko - USA 2:6. Gól Kulicha, pak kanonáda favoritů

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté prohráli ve druhém utkání na mistrovství světa hráčů do 18 let s týmem USA 2:6. Nenavázali tak na úvodní vítězství 4:2 proti domácímu Německu. Po první třetině Češi vedli zásluhou gólu Jiřího Kulicha z trestného střílení, ve druhé části se ale čtyřikrát prosadil favorit turnaje a pak už si Američané vývoj pohlídali. Poslední utkání skupiny A sehrají čeští mladíci v úterý od 15:30 proti Kanadě



V souboji celků, které vstoupily v sobotu do turnaje vítězně, odehráli čeští mladíci povedenou první třetinu. Brankář Schnattinger si sice musel poradit s první větší příležitostí v podání McGroartyho, ale na druhé straně měl dobrou šanci i Šalé. Duke trefil v deváté minutě tyčku. Češi byli během úvodního dějství střelecky aktivnější (12:8) a dočkali se i vedoucího gólu, když se faulovaný kapitán Kulich ujal v 13. minutě sám trestného střílení a s přehledem proměnil.

Od druhé třetiny však zámořský výběr přidal. Ve 26. minutě vyrovnal v přesilové hře autor čtyř branek ze sobotního zámořského souboje s Kanadou (8:3) Howard. Nahrávku si připsal i brankář Muszelik. Na brankovou konstrukci zazvonil také McGroarty. Tři minuty po vyrovnání už Američané vedli zásluhou Snuggeruda a za další půlminutu zvýšil Leonard. Favorit v tu dobu zcela ovládl dění na ledě a gólu se dočkal i McGroarty. Všechny čtyři góly dal jeho tým během sedmi minut a dvou sekund.

V úvodu třetí části trefil horní tyčku Chesley, stejně dopadl na druhé straně Prčík. Ve 49. minutě stačily Cooleymu pouhé čtyři sekundy na využití početní výhody. V 53. minutě snížil Plos. Ale už za necelou minutu vrátil týmu USA, za který nastoupil i syn bývalého skvělého kanonýra Milana Hejduka Marek, čtyřbrankový náskok svým druhým dnešním zásahem McGroarty.

Góly

Domácí: 25:35. I. Howard, 28:26. Snuggerud, 28:56. Leonard, 32:37. McGroarty, 48:35. Cooley, 53:29. McGroarty

Hosté: 12:01. Kulich, 52:35. Plos

Sestavy

Domácí: Muszelik (Augustine) – Hutson, Chesley (A), Duke, Casey, Powell, Leddy, Brzustewicz – Gauthier (A), Cooley, Snuggerud – I. Howard, Nazar, Brindley – McGroarty (C), Stramel, Lucius – Leonard, Spicer, Kaplan – Hejduk.

Hosté: Schnattinger (Bizoň) – Hamara, Prčík (A), A. Čech (A), Tůma, Dvořák, F. Němec, Puchala – Bareš, Šapovaliv, Š. Slavíček – Šalé, Petr, Kulich (C) – Melovský, Becher, Gaspar – Plos, Sapoušek, M. Soukup.

Rozhodčí

Magnusson (SWE), Palkovi (HUN) – Cattaneo (SUI), Nyqvist (SWE)

Stadion

Fanatec Arena, Landshut

Návštěva

1012 diváků

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud