16. září 2015 • 13:12

Hokejisté už řeší dresy na Světový pohár. Znovu z vlajky? Ne!

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká hokejová reprezentace se v přípravě na Světový pohár, který se uskuteční příští rok v září v Torontu, představí v jednom zápase i domácím fanouškům. Pořadatelé akce zatím oficiálně zveřejnili jen rozpis turnaje, generální sekretář Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) Martin Urban ale řekl, že se s utkáním v domácím prostředí počítá.



"Všichni evropští účastníci turnaje začnou kempy doma a pak se teprve přesunou do Severní Ameriky. A součástí přípravy budou i utkání," řekl Urban, který se minulý týden účastnil v Torontu jednání, po kterém byl zveřejněn program turnaj. Češi se ve skupině A střetnou s Kanadou, USA a výběrem Evropy.

V rámci přípravy se tak národní tým v pražské O2 areně může utkat s Finskem, Švédskem, Ruskem nebo teoreticky i s výběrem Evropy, který bude sestavovat bývalý slovenský útočník Miroslav Šatan. Druhý přípravný duel odehraje v Evropě na kluzišti soupeře a třetí v zámoří.

Konkrétní informace teprve zveřejní zástupci pořádající NHL a hráčské asociace NHLPA. Jednotlivé hokejové svazy mají zákaz cokoliv sdělovat.

Světový pohár, který je nástupcem Kanadského poháru, se konal naposledy v roce 2004. Příští rok bude v řadě ohledů nový. "Bude unikátní v tom, že to bude soutěž nejlepších s nejlepšími. Na mistrovství světa bohužel nejlepší hokejisté často startovat nemohou, na olympijských hrách se představí jen některé reprezentace a řada vynikajících hráčů nemá šanci tam hrát. Tady bude šest zemí a dva výběry. Je to experiment, ale lze očekávat, že to bude super turnaj," řekl Urban.

Převažovat by měla červená barva

Punc výjimečnosti akci dává i fakt, že se všechny zápasy budou hrát v Air Canada Centre v Torontu, hale slavných Maple Leafs.

Přestože turnaj odstartuje až za rok, jednotlivé země už začaly řešit například podobu dresů. Světový pohár bude totiž první akcí, na kterou bude dresy vyrábět společnost Adidas, která s NHL podepsala sedmiletou smlouvu.

"První schůzka byla spíše seznamovací. Bavili jsme se o tom, jak by například měla vypadat barevná kombinace. Poukázali jsme třeba na to, aby v naší kombinaci nebylo moc modré, kterou používá nyní spíše Slovensko. U nás převládá červená," řekl Urban.

Zástupci Adidasu již předložili několik svých návrhů. "Jejich cílem je, aby bylo poznat, že je to výjimečná akce. To je jediné, co k tomu mohu teď říct," uvedl generální sekretář hokejového svazu.

Urban poukázal i na zkušenosti s dresem v designu státní vlajky, kterou společnost Nike připravila pro olympijské hry v Soči. "U médií i fanoušků byl hodně oblíbený, ale pro hráče na ledě byl matoucí, takže s ním moc nechtěli hrát. I proto jsme se dohodli, že oni touto cestou nepůjdou," řekl Urban.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud