13. listopadu 2015 • 11:14

Skauti Evropy pro Světový pohár: Bondra, gólman i česká legenda

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká hokejová legenda Václav Nedomanský se bude podílet na složení výběru Evropy pro Světový pohár v roce 2016. Jednasedmdesátiletý mistr světa z roku 1972 byl jmenován jedním z pěti skautů pro tým, který budou tvořit hráči ze zemí mimo Česko, Švédsko, Finsko a Rusko. Nedomanský je v NHL od roku 2012 skautem Nashvillu, dříve pracoval jako evropský skaut i pro Los Angeles.



Spolu s Nedomanským vytvoří tým skautů také Slovák Peter Bondra a Kanaďané Sean Burke s Lornem Henningem a Američan Ricky Olczyk. Generálním manažerem byl už dříve jmenován Slovák Miroslav Šatan, prezidentem Němec Franz Reindl a koučem Kanaďan s německým pasem Ralph Krueger, jehož asistentem byl nyní vybrán Kanaďan Paul Maurice, současný kouč Winnipegu.

Bývalý kanonýr Nedomanský, který v roce 1974 emigroval z tehdejšího Československa, má na kontě v NHL za Detroit, New York Rangers a St. Louis 421 utkání a 278 bodů za 122 branek a 156 asistencí. Celou kariéru v Československu strávil rodák z Hodonína ve Slovanu Bratislava.

Majitel stříbra i bronzu z olympijských her i dalších čtyř stříbrných a tří bronzových medailí ze světových šampionátů je i členem Síní slávy Mezinárodní hokejové federace i českého a slovenského hokeje.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Tabulky Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině A se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud