Pavel Ryšavý
26. srpna 2016 • 04:35

Potupný vzkaz ze zámoří: Češi, na Světovém poháru skončíte poslední

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hlas Ameriky káže jasně a pro české uši dost nepříjemně: „Na Světový pohár se jedete jenom zúčastnit. Mrknete do Toronta, něco nakoupíte a šup domů. Budete komparz.“ Tohle zhruba vzkazují národnímu týmu redaktoři webu nhl.com. Každý den sestavují k hokejové akci roku svoje žebříčky. Jandačova parta si stojí dost mizerně. Skoro ve všech disciplínách je poslední.



Nejdřív to Česko nakoupilo od The Hockey News. Pomalí obránci, tým celkově nic moc, prohraje všechno a rychle vyklidí šatnu. Teď se přidává i nhl.com. V anketě redaktorů, kteří budou psát o Světovém poháru, si tým Josefa Jandače stojí bídně. Osm anketních okruhů, šest posledních míst a dvě předposlední.

Hůř na tom není ani tým Evropy, který se uvidí poprvé před turnajem. V jedné kabině se sejdou hokejisté z Norska, Švýcarska, Slovinska, Dánska nebo Slovenska, nikdy předtím si spolu nezahráli a podle expertů budou lepší než Česko.

Tenhle názor zní docela potupně.

Bodování probíhá podle jednoduchého klíče. Sedm redaktorů, kteří budou referovat o Světovém poháru, má k dispozici osm bodů. Maximum dostane nejlepší tým, jeden bodík ten, co je v jejich očích nejhorší.

Věříte, že Josef Jandač něco na soupeře něco ušije? Tak zámořští experti na daný scénář vrtí odmítavě hlavou. Šest ze sedmi hlasujících ho posadilo mezi trenéry na poslední místo, jednou skončil předposlední. Na opačném pólu je Mike Babcock, slavný Kanaďan. Když působil v Detroitu, říkalo se, že hráčům se tam nechce i kvůli němu, protože je to ras. Ultra přísný ras.

Roman Červenka a Tomáš Plekanec byli po utkání velmi zklamaní
Roman Červenka a Tomáš Plekanec byli po utkání velmi zklamaní

A stejné je to vlastně všude. Kanada je nahoře, Česko podle zámoří dole. Takže aspoň brankáři by mohli zámoří vytřít zrak? Taky ne. Zase prý nejhorší. Ale aspoň ne s takovou propastí za Severní Amerikou a Evropou.

Z posledního místa vytáhl Česko defenzivní útočník Tomáš Plekanec a pak hra v oslabení. Sestava Polák, Gudas, Michálek, Jordán, Šustr experty přinutila posadit národní tým z úplného podpalubí do suterénu.

„Před odletem slyšíte, co tam vlastně jedete dělat. Ale stačí vyhrát tři zápasy a všude se vyrojí lidi s tím, jak moc vám věřili,“ zůstává v klidu třeba bývalý reprezentant Jan Bulis.

Více ohlasů na temné zámořské prognózy a rozhovor s Petrem Nedvědem čtěte v pátečním deníku Sport!

Elektronickou verzi Sportu čtěte ZDE »

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud