24. srpna 2016 • 04:40

Hertl v dresu Sparty? Slávisti by mě zabili, ale nezradil jsem, říká

Autor: vrb, asu
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdo v úterý dorazil na trénink hokejové Sparty, musel být jak v Jiříkově vidění. V jejím dresu se proháněli kovaní slávisté Tomáš Hertl, Vladimír Sobotka a Dmitrij Jaškin. Ne, nejde o majstrštyk nového majitele klubu Petra Břízy, ale trojice hráčů má před Světovým pohárem. A pražský celek vede asistent u národního týmu Jiří Kalous, proto ve Spartě trénují.



Hertl přiznal, že sparťanský úbor oblékl poprvé v životě. „Nějaký slávisti by mě za to asi zabili, že nastupuju do Sparty, ale nezrazuju Slavii. Jsem tu proto, že jsem dostal šanci trénovat, za což děkuju trenérům Jandačovi a Kalousovi . Jsem tu jen kvůli Světovému poháru, ne proto, že chci hrát za Spartu, takhle to neberu. Jsem slávista a budu jím vždycky, ale za takovou přípravu jsem vděčný.“

Příčina je prostá: reprezentační trenéři v čele s Josefem Jandačem chtěli, aby hráči pro Světový pohár trénovali s týmy. „Chtěli, abychom si zkoušeli i herní situace,“ vysvětlil Hertl.

Tomáš Hertl se do sparťanského dresu nasoukal poprvé v životě. Hrát by v něm ale nechtěl.
Tomáš Hertl se do sparťanského dresu nasoukal poprvé v životě. Hrát by v něm ale nechtěl.

Útočník San Jose se zotavuje po zranění kolene a v Česku bude jen do neděle, pak odlétá do zámoří, kde ho prohlédne i klub. Stále totiž hrozí, že Hertl nebude pro Světový pohár v pořádku.

„Už po sezoně mi generální manažer říkal, že bude rád, když budu reprezentovat, ale vím, že mám povinnosti v San Jose. Byla by blbost jet na Světový pohár, když budu poloviční, to sám nechci. Neuškodil bych jen sobě, ale i týmu.“

Nyní je Hertl na ledě čtvrtým týdnem. „Chodím už i do soubojů a koleno zatím vypadá v pořádku, nijak mě neomezovalo. Ale chci ještě přitvrdit a doufám, že na Světový pohár budu moct jet,“ popsal.

Problémy má i Sobotka . Jeho trápí záda a nejasná budoucnost, kdy je vázán v Omsku, ale chtěl by do St. Louis. Takže stále není jasné, jestli se slávistická trojice, která trénuje na Spartě, podívá společně i do Toronta.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * Hokejové brusle na Heureka.cz

Aktuální zápasy
Články odjinud