2. září 2016 • 04:57

Češi, pozor! Penaltový mág Oshie chystá na Světový pohár nové kličky

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

T.J. Oshie v hlavách fanoušků už navždy zůstane jako nájezdový mág. Jeho čtyři úspěšné pokusy, které zapadly do ruské brány na ZOH v Soči v roce 2014, budou už patří mezi historické momenty Her. To vše už je ale minulost a tou Oshie, který od té doby reprezentační dres neoblékl, nežije. Připravuje se na součanost a na své vystoupení na Světovém poháru. Tam prý chystá něco nového.



Oshie má za sebou už devět sezon v NHL, v posledních třech vždy překonal hranici padesáti bodů a po letním trejdu ze St.Louis do Washingtonu si navíc hned v prvním ročníku v nových barvách vytvořil sezonní střelecké maximum (26). A kdoví, co ho ještě naučil Alexandr Ovečkin ...

Blížící se reprezentační akce by navíc mohla být dalším místem, kde vyzkouší svou střeleckou ekvilibristiku. A soupeře, včetně těch českých, které tým USA potká ve skupině, varuje. "Něco nového připravuju," řekl Oshie ve středu a cílil tím hodně také na Bradena Holtbyho. Svého spoluhráče z Washingtonu, který bude na turnaji bránit branku Kanady.

VIDEO: Podívejte se na památný večer T.J. Oshieho

Americký divočák si s radostí občas zavzpomíná na své hokejové dovádění v Soči. Aby ne, tehdejší výkon mu vynesl solidní popularitu a zastínil i to, že ze hry na turnaji skóroval v šesti zápasech pouze jedinkrát. Oshie ale dorostl, na olympiádě byl trochu bouračem a ostrým žihadlem, které bodalo soky při rozehrávce. Teď by se jeho role mohla změnit.

"Mohl bych být pro tým USA důležitější jako ofenzivní zbraň," vykládal pro NHL.com křídelník, jenž byl druhým nejúspěšnějším kanonýrem Capitals v sezoně. "To všechno by se snad mohlo přenést do větší porce času na ledě, kterou bych si přál," přemýšlí devětadvacetiletý Oshie.

Pro rodáka ze státu Washington mluví i americká nominace. Do týmu byl zvolen hned během prvního nominačního kola na začátku března, kde se vybíralo 16 jmen. Američané volil 8 útočníků a on byl jedním z nich.

A mimochodem, za poslední dvě sezony NHL jel Oshie 17 nájezdů a hned 8 z nich skončilo gólem...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud