5. září 2016 • 14:07

Jedničkou na SP bude Mrázek, nebo Neuvirth, Pavelec zůstane trojkou

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

O pozici brankářské jedničky hokejové reprezentace na Světovém poháru se v přípravných zápasech proti Rusku utkají Petr Mrázek a Michal Neuvirth. Ondřej Pavelec bude trojka, a pokud se nestane nic mimořádného, do turnaje nezasáhne.



Trenér Josef Jandač již dopředu avizoval, že na nadcházející akci má v plánu využít služby jen dvou gólmanů. Po dnešním prvním tréninku oznámil, že se rozhodl vsadit na dvojici Mrázek - Neuvirth.

"Každý z nich nastoupí do jednoho zápasu proti Rusku. Pak v Pittsburghu dáme do hry jednoho z nich a potom se rozhodneme, kdo do turnaje půjde," řekl Jandač novinářům. Už v úterý by měl oznámit, kdo nastoupí jako první ve čtvrtek v Petrohradu. "Chceme ale předtím s nimi ještě probrat některé situace a také je vidět na ledě."

Čtyřiadvacetiletý Mrázek, jenž by měl být v nové sezoně jedničkou Detroitu, má na kontě doposud jen jeden reprezentační start. Pozici prvního gólmana zastával v Red Wings už v minulém ročníku. O čtyři roky starší Neuvirth hájící v NHL barvy Philadelphie ještě v národním týmu nepůsobil.

Jandač počítá v bráně s Mrázkem a Neuvirthem
Video se připravuje ...

Podle Jandače budou přípravné duely s Ruskem v Petrohradu a v Praze a pak i souboj s Výběrem Severní Ameriky v Pittsburghu soubojem o post jedničky na start Světového poháru, který obstará v neděli ve 2:00 SELČ duel s Kanadou.

"Myslím, že si to trošku rozdají. Nechtěli jsme dopředu ani určovat jedničku, protože bychom tím demotivovali toho druhého. Je začátek sezony a nikdy nevíte, v jakém rozpoložení na startu sezony budou a jaká bude forma. Chtěli jsme je vidět i na ledě. Postavili jsme to trošku jako soutěž, aby měli tu motivaci," prohlásil Jandač.

Pavelec roli trojky respektuje

Devětadvacetiletý Pavelec je z brankářské trojice mezinárodně nejzkušenější. V uplynulé sezoně však v NHL odchytal nejméně zápasů. Mistr světa z roku 2010, kdy kryl záda Tomáši Vokounovi, startoval celkem na čtyřech šampionátech a byl jedničkou týmu i na olympijských hrách v Soči.

"Takhle jsme se dohodli. Je to krátká doba, turnaj má nějaký program a nemáme čas na to, abychom dali do hry všechny tři brankáře. Tak jsme to určili a rozdělili," navázal Jandač. S Pavelcem se o roli trojky podle svých slov bavil už při březnové úvodní šestnáctičlenné nominaci, do které zařadil hned všechny tři brankáře.

"Ondra v té době ani tak nechytal nebo byl zraněný. Neuvirth s Mrázkem měli lepší tu fázi sezony, v které jsme nominaci dělali. Zvolili jsme tyto dva a Ondra to věděl. Když jsme se ho na tu situaci ptali, tak říkal, že roli přijme jakoukoliv, a je hrozně rád, že tady bude," uvedl Jandač.

"Říkal, že zažil několik turnajů, kde se něco přihodilo. Jel jako dvojka, trojka a nakonec chytal. Je to nepříjemný, ale tak to prostě je. Respektuje to a přijal to," dodal Jandač.

Voráček o Světovém poháru: Jedeme to tam vyhrát
Video se připravuje ...

Náhradník Birner: V týmu přijmu jakoukoliv roli
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud