Pavel Bárta
14. září 2016 • 16:52

Hvězdný Crosby: Lidi chtějí vidět, že jsme nejlepší. A za tím jdeme

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z PITTSBURGHU| Kanadské spoluhráče vyvezl do restaurace na kopci Mount Washington, odkud je na Pittsburgh hezký výhled, a potom je vzal na zápas Steelers. Sidney Crosby patří k velkým fanouškům klubu a NFL obecně. Po volném pondělku zase přepnul na hokej.



Po necelém čtvrt roce od zisku Stanley Cupu se zase vrátil do haly, která je jeho druhým domovem. Ale nejen jeho. Po generálce Čechů proti severoamerickému výběru mladíků čekala Kanadu poslední zkoušku proti Rusku s jeho spoluhráčem z Penguins Jevgenijem Malkinem.

„Nevím, možná jsme Geno (Malkin) a já rozdělili město na dva tábory,“ řekl s úsměvem. „Důležitý zápas. Poslední rozcvička před turnajem, než do toho vletíme naostro. My dva jsme toho proti sobě moc nenahráli. Nebo ne tak často a v poslední době. Možná je rozdíl proti jiným utkání i v tom, že jde o přípravu. Je teprve začátek sezony, pro nás oba je to ale motivace, ačkoli to hlavní se teprve blíží. Všechno směřuje k World Cupu, nové sezoně, základní části. Baví mě, když cítím to zvláštní napětí,“ přiznal, když se v kabině po tréninku usadil v kabině na své obvyklé místo u zadní stěny uprostřed.

Zleva Jonathan Toews, zprava Patrice Bergeron, pak John Tavares, Steven Stamkos. Jedna superstar vedle druhé. Ale největší šrumec se strhl kolem kanadského kapitána.

„Docela je to změna,“ zazubil se, jakmile se rozhlédl kolem sebe. „Ale je člověka to i osvěží. Jsem zvyklý chodit sem během sezony každý den, potkávám stejné tváře. V téhle kabině se ale najde i pár kluků, s nimiž se jinak na ledě moc nemusíme a jsme třeba i na kordy. Tím víc mě však těší, že nebudeme hrát proti sobě. Víme, o co jde a jsem taky hrozně rád, že fanoušci v Pittsburghu mají příležitost vidět nejlepší hráče,“ povídal Crosby .

Crosby: Český tým? Moc jsem ho neviděl

Vypadal spokojeně, odpovídal trpělivě přes deset minut, dokud rozhovor neuťal jeden z media managerů. „Upřímně řečeno, moc jsem je neviděl,“ odvětil na dotaz Sportu, co říká na český tým, s nímž se Kanada střetne v úvodním utkání Světového poháru a který v zámoří vydávají za největšího outsidera turnaje.

„Ale každý tým, který se turnaje zúčastní, má sílu, kvalitu, najde se v něm plno nebezpečných hráčů, co umějí dát gól, vymýšlet a tvořit. Ke každému soupeři musíme přistoupit s respektem a pokorou,“ pokračoval Crosby.

Jakmile měl zavzpomínat na zlatý šampionát 2015 v Praze, v očích se mu jen zajiskřilo. „To bylo něco velkolepého. Skvělá zkušenost, vynikající fanoušci. Úžasný byl i výsledek, jakého jsme dosáhli, užila si to i moje rodina, přátelé. A dokonce jsem se tam potkal s kamarádem, s nímž jsem hrál v juniorech (Zbyněk Hrdel). Výborné, užili jsme si tam. V Praze to byly fajn časy,“ řekl.

Na mistrovství světa Kanada dominovala, vyhrála způsobem, jaký hokejový svět na téhle úrovni dlouho neviděl. Ve finále smetla Rusko 6:1, jediný gól poražených vstřelil Malkin. Ve World Cupu je Crosbyho tým opět největším favoritem. Ale v tak těžké konkurenci, jaká se sešla, to bude mít výrazně těžší.

„Kdykoli hrajeme na mezinárodní úrovni, tak nezáleží, v jakém turnaji to je a kde se hraje. Jednou jste hokejista a máte na sobě kanadský dres. Takže i víte, jak velká očekávání z toho plynou. Pro lidi v Kanadě hokej znamená strašně moc, jsou mu oddaní, podporují ho. Nesmíte zklamat, musíte ukázat, že jste nejlepší, dát lidem, co chtějí. A za tím si jdeme,“ dodal Sidney Crosby.

Rozhovor se Sidney Crosbym si přečtěte ve středečním Sportu

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud