20. dubna 2013 • 22:01

Obránce Ševc nemůže na MS, kvůli švédským zákonům by platil obří pokutu

Autor: jip, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejová reprezentace se na MS bude muset obejít bez obránce Martina Ševce. Kouč Alois Hadamczik musí start beka, který se v dresu týmu Skelleftea stal švédským mistrem, oželet s ohledem na tamní daňové zákony. Ševc by v případě, že by po skončení klubové sezony ještě hrál ve Švédsku, musel zaplatit čtyři miliony švédských korun.



"Chtěli jsme ho do kádru a byli jsme s ním i dohodnutí, že se připojí k týmu v Brně. Hraje ale ve Švédsku na takzvanou daňovou úlevu, na půl roku, což mu teď končí. Nemůže přijet do Švédska a být tam ubytovaný. Kdyby to udělal, musel by zaplatit čtyři miliony švédských korun, což je nereálné," řekl Hadamczik po dnešním přípravném zápase v Bratislavě.

Vedení reprezentace se snažilo situaci vyřešit i za pomoci švédských daňových poradců, generální manažer Slavomír Lener na severu Evropy sám několik let působil, ale nepodařilo se. "Je to zákon schválnosti. Kdybychom hráli ve Finsku, mohl by jet. On momentálně nemůže do Švédska přijet ani na dovolenou, nesmí tam spát," uvedl Hadamczik na adresu hráče, který do týmu Skelleftea přišel až v říjnu a začátek sezony strávil v extraligové Plzni.

Hokejovou reprezentaci opustili po zápasech proti Slovensku (2:3 v Praze a 0:3 v Bratislavě) útočníci Ondřej Roman a Vladimír Svačina. Pro turnaj Euro Hockey Tour v Brně (25. - 28. dubna) počítá trenér Alois Hadamczik s obráncem Zdeňkem Kutlákem a chce oslovit jednoho hráče z Plzně a dva hokejisty ze Zlína, které nechtěl před sedmým finále extraligy jmenovat.

Z ruské ligy se Hadamczikovi pro potíže se zády omluvil Jakub Petružálek z Dynama Moskva, beka Filipa Nováka trápí onemocnění.

Aktuální složení kádru:
Brankáři: Jakub Kovář (České Budějovice), Pavel Francouz (Litvínov), Alexander Salák (Färjestad/Švéd.),

obránci: Jakub Krejčík, Jakub Nakládal (oba Lev Praha/KHL), Tomáš Voráček (Vítkovice), Karel Kubát (Litvínov), Jan Kolář (Doněck/KHL), Tomáš Mojžíš (Slovan Bratislava/KHL), Marek Trončinský (Chanty-Mansijsk/KHL), Petr Čáslava (Čerepovec/KHL), Zdeněk Kutlák (Ambri-Piotta/Švýc.),

útočníci: Jiří Novotný, Tomáš Rachůnek, Jiří Sekáč, Petr Vrána (všichni Lev Praha/KHL), Petr Tenkrát, Ivan Rachůnek (oba Sparta Praha), Tomáš Hertl (Slavia Praha), Lukáš Pech (Karlovy Vary), Lukáš Kašpar (Doněck/KHL), Petr Koukal (Nižněkamsk/KHL), Milan Gulaš (Magnitogorsk/KHL), Zbyněk Irgl (Minsk/KHL), Michal Vondrka (Slovan Bratislava/KHL), Petr Hubáček (Jyväskylä/Fin.).
Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud