Zdeněk Janda
29. dubna 2014 • 09:33

Jágr už je v Česku. Dnes se připojí k hokejové reprezentaci

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jaromír Jágr už se dnes připojí k reprezentaci! Hvězdný útočník se v tichosti vrátil do Česka ze zámoří, nechtěl, aby kolem toho byl humbuk. Ale dnes už se připojí k reprezentaci. Informaci serveru iSport.cz potvrdil kouč Vladimír Růžička. „S Jardou jsem domluvený, dnes se bude hlásit na tréninku,“ řekl trenér.



Jágr se dosud připravoval individuálně v zámoří, včera se ale vrátil. I když to deník Sport tušil, sám útočník to ještě nechtěl potvrdit. Aby měl klid. Dnes se ale připojí odpoledne k národnímu týmu, sraz reprezentace je v Letňanech.

„Tam se s Jardou domluvím, co a jak dál,“ uvedl Růžička. Jisté je, že 42letý útočník půjde s týmem na led. Zatím ale není jasné, jestli odletí s mužstvem zítra na Švédské hry, nebo bude individuálně trénovat v Praze a k mužstvu se připojí až těsně před šampionátem, který startuje příští pátek.

„Na tom se ještě domluvíme,“ dodal kouč národního týmu, jenž má pochopitelně radost, že se během šampionátu bude moct spolehnout i na největší českou hvězdu. Dalo se tušit, že legenda, která se s Devils nedostala do play off, si sezonu prodlouží v Bělorusku. Oficiálně to ale potvrdil tím, že se dnes připojí k Růžičkově partě.

Jágr v zámoří v poslední době vyjednával i o nové smlouvě a není vyloučené, že se s Devils už dohodli na novém ročním kontraktu. Oficiálně to ale ještě nepotvrdil. Stejně jako klub. V Devils je zvykem, že nové smlouvy výhradně vyhlašuje do světa přísný boss Lou Lamoriello.

42letá legenda už pod Růžičkou má dvě zlaté medaile z MS - z roku 2005 z Vídně, pak o pět let později v olympijském roce 2010 v Německu. Spolu slavili i památné zlato v Naganu v roce 1998, to ale ještě byli spoluhráči.

Růžička už dopředu avizoval, že se s Jágrem dopředu domluví na tom, jak ho bude na mistrovství světa v Bělorusku vytěžovat. "Rozhodně ho nechci přetěžovat. Hlavní pro mě je, aby byl Jarda fit a připravený na ty nejdůležitější zápasy," řekl už dříve kouč. A sám mu dá na zvážení, jestli nebude chtít nějaký zápas vynechat úplně.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud