3. dubna 2018 • 15:51

Hadamczik zpátky na scéně! Povede osmnáctku, Varaďa jde k dvacítce

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

K hokejové trenéřině se vrací velké jméno. Hokejovou reprezentaci do 18 let povede bývalý trenér seniorské reprezentace Alois Hadamczik. Nahradí Davida Bruka, jenž se po dubnovém mistrovství světa přesune k devatenáctce. Výběr do 20 let povede v příští sezoně Václav Varaďa. Jednačtyřicetiletý kouč extraligového Třince, který dosud vedl národní tým do 19 let, převezme juniorský výběr po Filipu Pešánovi. 



"Václav Varaďa je představitelem nové trenérské generace, která se stále výrazněji prosazuje nejen v mládežnickém, ale i v dospělém hokeji," uvedl prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král po úterním jednání výkonného výboru, který nové trenéry mládežnických reprezentací schválil. Dvojnásobný mistr světa podepíše se svazem roční smlouvu a stejně jako Pešán může zároveň působit i v klubu.

Král věří, že Varaďa naváže s dvacítkou na úspěchy, které s tímto ročníkem v minulosti získal. "Především premiérové vítězství na Hlinkově memoriálu a první medaili na World Junior A Challenge v Kanadě," uvedl prezident svazu.

"Na druhé straně Alois Hadamczik reprezentuje trenérskou zkušenost. V minulosti úspěšně působil i u juniorské reprezentace, se kterou přivezl v roce 2005 ze světového šampionátu dvacítek bronz," dodal Král na adresu pětašedesátiletého kouče.

Hadamczik v minulosti vedl juniorskou i seniorskou reprezentaci. S ní v roce 2006 vybojoval bronzovou medaili na olympijských hrách v Turíně a stříbro na mistrovství světa. Ze světových šampionátů přivezl s českým týmem ještě dva bronzy v letech 2011 a 2012. Od národního mužstva odešel v únoru 2014 po olympijských hrách v Soči, kde čeští hokejisté obsadili šesté místo.

K trénování se Hadamczik vrací po více než dvou letech, naposledy vedl Kometu Brno, v níž skončil předloni v únoru. Za sebou má také působení v Třinci, Vítkovicích a pražské Spartě.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud