5. února 2020 • 19:31

Broš cepoval reprezentanty. Sestavil jim trénink dovedností

Autor: ČTK, TV iSport
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

První dva tréninky české reprezentace před Švédskými hrami zpestřila hokejistům speciální cvičení dovedností s Michalem Brošem. Čtyřiačtyřicetiletý mistr světa z roku 2000 se věnuje rozvoji individuálních schopností ve svazovém projektu Výchova talentované mládeže a rád oživil i přípravu národního týmu před startem třetího dílu Euro Hockey Tour.



„Trenér Říha se svým štábem mě oslovili s myšlenkou nějakého zpestření. Udělat začátek prvních dvou tréninků trošku jinak s důrazem na dovednosti. Nebylo to o tom hráče něco učit, ale spíše přitáhnout pozornost, že ve využití dovedností je v našem hokeji obrovský prostor pro zlepšení,“ řekl novinářům Broš , který s hráči pracoval v pražském Edenu na pondělní první přípravě po srazu i dnes při dopoledním tréninku.

„Včera to bylo o bruslení. Dali jsme tam nějaké hranové bruslení s kotoučem a pro útočníky obcházení soupeře, kličky, zpracování, přihrávky a zakončení. Dneska to bylo vyloženě o práci s kotoučem, různých variantách kliček a úhybných manévrech,“ popsal odchovanec Olomouce, který působil také ve Vsetíně, Spartě či finském Kärpätu Oulu.

Účastník dvou mistrovství světa, čtyřnásobný vítěz extraligy a držitel dvou zlatých medailí z finské ligy doufal, že to reprezentanty bavilo. „Mám odezvu jen z jejich řeči těla, vidím tam nějaké úsměvy a obavy v očích, když jsou to nějaké nové věci, na které hráči nejsou zvyklí. Ale všichni všechno zkoušeli. Kluci jsou tady šikovní, nejsou nadarmo v nároďáku. Snad si odnesou do tréninku nějaký pozitivní prvek,“ podotkl Broš.

Netušil, zda v budoucnu bude možnost další spolupráce. „Je to otázka na trenéry. Já jsem vděčný za prostor, co jsem dostal. Záleží na trenérech, možná i na hráčích, jestli si k tomu budou moci něco říct. Já jsem přesvědčený, že dovednostní kouč není na škodu v žádném týmu na jakékoliv úrovni,“ doplnil.

„I jednoprocentní zlepšení pro kluky na této úrovni může znamenat velký vliv na zlepšení celkového výkonu individuálního a tím pádem i týmového. U těchto tréninků ale šlo spíš jen o nějaké naladění a důraz na detail, na kterém by každý mohl zapracovat a soustředit se na něj,“ podotkl.

Na zdokonalování je podle něj neustále prostor. „Vždycky mě bavilo cokoliv s kotoučem. Jeho ovládání, přihrávka a zpracování. Je prostor těch dovedností pilovat hodně. Na ty jednoduché se postoupně navážkou ty složitější. Je nekonečné moře prostoru na zlepšení a na práci,“ dodal Broš.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud