9. února 2024 • 09:57

Růžička: Mám radost z gólu, ale to je vše. Nezasloužili jsme si vyhrát

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE ŠVÉDSKA | Minule Kanadě (2018), teď Švédům (2024). Martin Růžička se trefil na své poslední akci v reprezentaci a přesně zamířil i v obnovené premiéře. Akorát že z toho nikdo moc nejásal. Ani on, borec navyklý na velká ligová týmová vítězství, k nimž se naučil nacházet cestu. A přitom nakazil svou zavilostí i ostatní kolem sebe. Hrát ve Švédsku proti místním borcům je vždycky ohromně těžká písemka, výsledek 1:4 ani dostatečně nehovoří o převaze žluté armády. „Nezasloužili jsme si vyhrát,“ nevytáčel se 38letý navrátilec.



Do Rychlovského luxusní přihrávky od mantinelu v osmé minutě položil gólově hůl, čímž potěšil sebe i početný tábor svých příznivců. Jméno Martin Růžička se znovu ocitlo ve střeleckých dokumentech národního týmu hokejistů. „V tu chvíli mi bleskla hlavou spousta myšlenek,“ popsal. „Samozřejmě jsem měl radost, ale to je asi tak všechno. Dostal jsem krásnou žabičku a měl jsem trochu štěstí, že jsem to tečoval přímo do branky. Akorát jsem vyšel ze střídačky, takže jsem měl hodně sil,“ navázal.

Následující dění v Löfbergs aréně ovšem téměř vše pozitivní z českého pohledu smazalo. „Určitě. Kromě prvních deset minut to z naší strany nebyl dobrý zápas. Nezasloužili jsme si vyhrát.“

Ukázalo se, že na extraligové tempo zvyklí hráči jen těžko přeřazovali na vyšší rychlostní stupeň. „Tempo je samozřejmě vyšší než v extralize, ale čekal jsem to ještě horší. Nebyl to takový extrém. Švédům tam padly nějaké góly a pak se nám hrálo těžko, když jsme prohrávali,“ řekl k tomu Růžička.

Irgl s Dudou vypráví: řev je Růžova zbraň a vysoká daň Kovyho v Rusku
Video se připravuje ...

Co především bylo špatně z jeho pohledu? „Potřebovali jsme vyhrávat souboje, o tom je hokej. Jakmile jsme je prohrávali, byli jsme pod tlakem a nedostávali jsme se ze třetiny. Motali nás.“

Bolel i pohled na přesilové hry. Místní diváci se roztleskali, když čtyři Švédové hráli dlouhé desítky vteřin vyrovnanou hru s pěti Čechy. A ani půlminutová dvojnásobná početní převaha za stavu 1:2 k ničemu nevedla. „Teoreticky jsme to v ní mohli zlomit. Momentů bylo víc. Dva góly v závěru třetiny Švédům vlily krev do žil, to přesně potřebovali. Byli jsme horší a přesilovka nám mohla pomoci, ale nesehráli jsme ji dobře. Pořád jsme ztráceli jen gól a věřili, že to můžeme zvrátit, ale dostali jsme další dva a to už bylo těžké.

Nebyli si schopni přihrát, nikomu z nás to pořádně nešlo. Vždycky hrajete to, co vám dovolí soupeř.“

Úvodní porážkou ovšem nic nekončí, dva duely jsou ještě v plánu. V sobotu s Finy a v neděli se Švýcary, oba od dvanácti hodin. „Dneska byli lepší Švédi, takové zápasy se stávají. Věřím, že se z toho poučíme. Máme dva zápasy na to, abychom to napravili,“ nic nevzdává Růžička.

Góly

Domácí: 07:22. Růžička

Hosté: 17:46. Johansson, 18:56. Sylvegård, 45:27. de La Rose, 52:22. Ejdsell

Sestavy

Domácí: Málek (Zajíček) – Kempný (A), Jandus, Hájek, Košťálek, Galvas, Hovorka, Pyrochta, Gazda – Rychlovský, Kovář (C), Radil – Voženílek, Jašek, Růžička (A) – Stránský, Kaše, Najman – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Flynn – Bambula.

Hosté: Högberg (Larsson) – Nemeth (C), Bengtsson, Carlsson, Persson, Tömmernes (A), Heed, Folin – Ejdsell, Lindberg, Strömwall – Sörensen, Wallmark, Sylvegård – Rasmussen, de La Rose (A), Frödén – Nygärd, Johansson, Friberg – Hållander.

Rozhodčí

Riku Brander (FIN), Michael Tscherrig (SUI) – Ludvig Lundgren (SWE), Jiří Ondráček (CZE)

Stadion

Löfbergs Arena, Karlstad (SWE)

Návštěva

6621 diváků

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud