Michal Koštuřík
9. března 2018 • 21:24

Olomoucký Ostřížek o svém gólu: Haluz jako prase, nesrším dobrými nápady

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prohlásil o sobě, že hraje v bídné formě. Přesto zvládl David Ostřížek proměnit v oslabení sólo na obávaného gólmana Libora Kašíka a postrčit Olomouc ke druhému triumfu v předkole play off nad Zlínem. „Haluz jako prase,“ okomentoval centr svůj zásah na 1:1.



V čem jste měli navrch?
„Rozhodlo, že jsme přečkali druhou třetinu, která byla plná vyloučení, a přesto jsme v ní dokázali srovnat. Potom jsme to zavřeli a přes jejich velký tlak jsme to dokázali dotáhnout do vítězného konce. Měli tam obrovské šance a my jsme to zázrakem vylehali.“

Co zítra?
„Nevíme, s čím na nás vyrukují. Musíme se dát do kupy, zaledovat bolístky a zítra do toho zase nastoupit na 110 procent.“

Zlín - Olomouc: Vyrovnáno. Olomoucký Ostřížek v oslabení zakončil mezi betony Kašíka
Video se připravuje ...

V oslabení jste skočil z trestné lavice, najížděl na bránu a po pravé ruce se blížil spoluhráč. Neuvažoval jste o přihrávce?
„Jsem v tak bídné formě, že jsem si nevěřil, že bychom si to nějak dali. Teď úplně nesrším dobrými nápady, tak jsem se to snažil zakončit sám. (úsměv) Chtěl jsem udělat blafák do forhendu a dát to na teploměr, ale sjelo mi to a ani nevím, jak to tam propadlo. Kaša zůstal stát, ani se nepohnul. Puk se asi odrazil od jeho betonu do mojí nohy a pak do brány. Haluz jako prase.“

Jak jste viděl nemohoucnost soupeře v přesilovkách?
„Kluci, kteří chodí na oslabení a Braňo Konrád, to dneska odmakali. Vylehali spoustu těžkých střel. Klobouk dolů. To vítězství je jejich obrovská zásluha.

Vy jste se vrátil do sestavy, předchozí dvě zápasy jste nehrál. Měl jste větší motivaci?
„Určitě. Chtěl jsem chytit šanci za pačesy. Udělal jsem všechno pro to, abych už nikoho do sestavy nepustil.“

CELÝ SESTŘIH: Zlín - Olomouc 1:2 Druhou cennou výhru berou hosté
Video se připravuje ...

Zlín - Olomouc: Neuvěřitelná skrumáž před hostující klecí! Sedláček, Ferenc, avšak ani další z domácích při této možnosti neuspěli.
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 17:51. P. Sedláček

Hosté: 31:18. Ostřížek, 42:43. Holec

Sestavy

Domácí: Kašík (Štůrala) – Ferenc, Freibergs, Valenta, Žižka (A), Řezníček, Matějíček, M. Novotný – Okál, Šťastný, Roberts Bukarts – J. Ondráček, Fořt, Šlahař – Kubiš (A), Honejsek, O. Veselý (C) – Klhůfek, Fryšara, P. Sedláček.

Hosté: Konrád (Falter) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), Jaroměřský, L. Galvas, J. Galvas, Staněk – Laš, J. Knotek (A), Eberle – Burian, Strapáč, Irgl – J. Káňa, Ostřížek, Skladaný – Holec, Herman, Jergl.

Rozhodčí

Pešina, Hradil – Geabuer, Zíka

Stadion

Zimní stadion Luďka Čajky

Návštěva

7 000 diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud