8. dubna 2019 • 13:20

Rasismus na Kometě vůči Lakatošovi. Přijmeme trest, reaguje Zábranský

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Extraligový klub z Liberce vyhrál vypjatou nedělní bitvu semifinále extraligového play off v Brně 2:1, ale po zápase řešil i jiné věci. Hráčům se nelíbily pokřiky z části hlediště vůči Dominiku Lakatošovi. Na útočníka Bílých Tygrů po rozmíšce s kapitánem Komety Leošem Čermákem ve druhé třetině zapršely z kotle sborově hrubé nadávky: „Cikáne…“ a poté i „Lakatoš je cikán zku…“



Góly

Domácí: 24:36. Zaťovič, 48:56. Bartejs, 61:22. Plášek ml.

Hosté: 06:51. Birner, 29:40. Filippi

Sestavy

Domácí: Čiliak (Vejmelka) – Barinka, O. Němec (A), Gulaši, Z. Michálek, Malec, Bartejs, Štencel – Zaťovič (A), P. Holík, Mueller – Plášek ml., M. Erat, Orsava – Mallet, Kusko, P. Kratochvíl – Dočekal, L. Čermák (C), Vondráček.

Hosté: Will (Schwarz) – Derner, Kolmann, Šmíd (A), T. Hanousek, Ševc, Havlín, Doherty – Birner, L. Hudáček, Ordoš – M. Kvapil, Filippi, Lenc – L. Krenželok, P. Jelínek (C), M. Zachar – J. Vlach, Redenbach, Lakatoš.

Rozhodčí

Mrkva, Pražák – Ondráček, Špůr

Stadion

DRFG arena

Návštěva

7700 (vyprodáno) diváků

Incident zaznamenalo vedení soutěže, ředitel Tipsport extraligy Josef Řezníček pro iSport.cz potvrdil, že je to pro něj téma od pondělního rána. „Víme o tom, co se stalo, záležitost byla předána na stůl disciplinární komisi,“ uvedl.

Z libereckých hráčů se k tomu dnes po rozbruslení vyjádřil Lakatošův spoluhráč Tomáš Filippi. „Naše kabina chování brněnských diváků odsuzuje, projevy rasismu jsou pro nás zcela nepochopitelné, obzvlášť při sportu. Hokej je krásná hra a já nerozumím tomu, že někdo má důvod ničit ji tak zoufalými provoláními,“ prohlásil Filippi. „Chápu emoce na ledě i v hledišti, jde o hodně, my i Kometa chceme vyhrát, ale tohle už je hodně za hranou. Strašně zbytečné,“ kroutil hlavou liberecký forvard a reprezentant.

Rasismus na Kometě vůči Lakatošovi. Pršely na něj vulgární nadávky
Video se připravuje ...

Podle Filippiho jeho parťák Dominik Lakatoš je po pár letech zkušeností v extralize otrlý, takže pokřiky v brněnské aréně šokován nebyl. „Dominika celá věc mrzí, ale překvapený moc není. Bohužel si svým způsobem zvykl.“

Majitele Komety Libora Zábranského celý případ mrzí a staví se k němu jednoznačně. „Naprosto se od toho distancujeme, zcela natvrdo. Nikdo z Komety ani z hráčů toto počínání neschvaluje. Očekávám, že tento incident vedení soutěže v čele s Pepou Řezníčkem řešit bude, takové věci se musí řešit razantně, na stadiony ani nikam jinam nepatří. Přijmeme jakýkoli trest a odvolávat se nebudeme,“ reagoval muž, jenž nevhodný pokřik slyšel přímo ze střídačky.

„Na klubu to řešíme od rána, s režií, se všemi lidmi. Bohužel, stalo se, nám nezbývá než věřit, že se takových faulů někteří fanoušci už nedopustí. My v klubu učiníme všechny nezbytné kroky, které tomu mohou zabránit,“ doplnil pro iSport.cz Zábranský.

Zápas č. 4 se hraje dnes od 19 hodin, Kometa dotahuje manko 1:2 na zápasy.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud