12. října 2008 • 20:00

Paterovo Kladno si poradilo s Libercem

Autor: ČTK, Sport
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kladno porazilo ve 14. kole O2 extraligy Liberec 3:1. V posledním utkání čtyřzápasové domácí série se tak jeho hokejistům podařilo konečně získat tři body. Hrdinou večera byl domácí kapitán Pavel Patera.



Ten byl u všech branek domácích, neboť zaznamenal dvě branky a jednu asistenci.

Během slavnostního úvodu převzal dres s osmistovkou na zádech zkušený útočník Středočechů Radek Bělohlav. Číslo samozřejmě symbolizovalo počet zápasů, které sehrál v nejvyšší české soutěži.

Svěřenci trenéra Müllera působili od začátku živějším dojmem, ale obě branky Patery byly spíše z kategorie náhodných.

Souhrn zápasů 14. kola extraligy >>>

Nejdříve jel kladenský kapitán s Divišem na jediného obránce, dostal se až do nulového úhlu a puk nastřelil směrem na svého bývalého spoluhráče Hniličku. Od jeho zad se puk odrazil do sítě.

Při druhém gólu zase vystřelil od modré Hájek, jeho pokus tečoval Kašpařík a puk se obloukem odrazil přímo na Paterovu hokejku, před jejíž majitelem zívala téměř prázdná branka. Vedení ještě mohl navýšit Kalla, ale v dobré příležitosti střílel vedle.

Když po 24 vteřinách druhé části hry Diviš po Paterově střele propasíroval puk za záda hostujícího gólmana, zdálo se být rozhodnuto. Liberec prakticky nezlobil, jedinou šanci promarnil ještě za stavu 0:2 Blatný, když ve vlastním oslabení ujel domácím obráncům, ale Kopřiva prokázal svoji velmi dobrou formu.

Ve 37. minutě podrazil Modrý ve vyložené šanci Tenkráta. Sám postižený však při nařízeném trestném střílení selhal a na Hniličku nevyzrál.

V poslední třetině Bílí tygři přeci jen více začali ukazovat svoje ostré zuby, kladenská defenzíva však dlouho odolávala i díky bezchybnému Kopřivovi. Ten nakonec inkasoval jedinou branku až v 52. minutě z hole Nedvěda. To však bylo ze strany Severočechů vše.

Geus Okna Kladno - Bílí Tygři Liberec 3:1 (2:0, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 9. Patera (Martin Procházka), 14. Patera (Hájek, Martin Procházka), 21. Diviš (Patera) - 52. P. Nedvěd (Derner). Rozhodčí: Hribik - Pouzar, Bádal. Vyloučení: 5:6, navíc Zíb (Liberec) 10 min. Bez využití. Diváci: 2829.

Kladno:
Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Pavlas, D. Růžička, Kameš, Hořava - Diviš, Patera, Martin Procházka - Tenkrát, Frolík, Tomajko - Horna, Kalla, Bělohlav - Rudovský, Čurillla, Kuchler
Liberec: Hnilička - J. Moravec, Jiruš, Hunkes, Modrý, Derner, Zíb - V. Nedorost, Kašpařík, Pletka - Šimánek, Podkonický, Šachl - Klimenta, P. Nedvěd, Blatný - od 21. navíc Vantuch, Plodek, Špaček

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud