Zdeněk Janda
5. dubna 2019 • 09:47

Mueller opět udeřil! Americký střelec je rád, že potěšil spoluhráče

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je na něj spolehnutí. Když Kometa potřebuje, ví, že přijde jeho moment. Přišel. Tedy ne v přesilovkách, které Brnu ve čtvrtek zrovna nešly, ale její klíčový bombarďák Peter Mueller udeřil v prodloužení. „Jsem rád, že jsem udělal spoluhráčům radost,“ vykládal americký kanonýr po výhře 3:2. Hlavně díky němu je semifinálová série s Libercem srovnaná, teď se v neděli a v pondělí přesouvá do Brna. A dá se opět čekat prvotřídní hokej.



Když je na ledě, pořád se něco děje. Hlavně jeho rány z první jsou jedovaté. Dvě mu v prodloužení nevyšly, ale ta třetí už ano. „Jsem rád, že jsem to takhle trefil, protože předtím v přesilovce pět na tři na začátku nastavení mi to dvakrát nevyšlo ideálně. Ty střely nevypadaly dobře. Teď jsem šťastný, že jsem to odčinil a napotřetí to vyšlo. Jsem rád, že jsem mohl spoluhráčům udělat radost,“ vykládal skromně kanonýr, který si v play off v šesti utkáních připsal už pět gólů.

A znovu ukázal, jak je pro tým důležitý. Střelecký instinkt naplno ukazoval už v základní části, kdy si ve 43 utkáních připsal 24 gólů.

Kometa ale ve čtvrtek proti Liberci několikrát zklamala při přesilovkách. Nevyšly ani ty dvojnásobné, v jednu chvíli do nich Brno šlo s pěti útočníky. Ve stylu všechno, nebo nic. Ani to nevyšlo, ale nakonec nemuseli šampioni z posledních dvou let smutnit. V pravý čas přišla další Muellerova pumelice.

Liberec - Kometa: Americký sniper Mueller rozhodl zápas bombou z mezikruží, 2:3pp
Video se připravuje ...

„Je skvělé, že se nám nakonec podařilo vyhrát. Předtím z naší strany početní výhody nebyly nejlepší, doufám, že se to zlepší. Nejdůležitější bylo, že i když jsme některé nevyužili, nepřestali jsme hrát, stále jsme bojovali, dřeli. A nakonec se to přiklonilo na naši stranu,“ dodal útočník, který v Kometě kroutí první sezonu.

A cíl má jasný. Pomoct vyhrát titul. „Je jasné, že mě to láká. I to byl důvod, proč jsem přišel,“ říkal už během sezony v rozhovoru pro Sport Magazín.

Aby se mu to podařilo, musí pomoct svalit Liberec. Což je hodně silný rival. „Bude to ještě velká bitva. O tom není pochyb. Z nějakého důvodu vyhráli základní části, můžeme vidět, jaký mají v týmu kalibr. Ale teď se vracíme domů, před naše fanoušky, na to už se těšíme,“ dodal útočník, jenž posbíral 297 zápasů v NHL.

Teď jeho um naplno poznává extraliga. A on řádí, stejně jako v základní části. Jakmile je na ledě, pro Liberec to znamená nejvyšší pohotovost.

SESTŘIH: Liberec - Kometa 2:3pp. Hosté srovnali sérii, dělovkou rozhodl Mueller
Video se připravuje ...

Liberec - Kometa: Důrazný Orsava dorazil kotouč za Willa, gól posvětilo video, 2:2
Video se připravuje ...

Liberec - Kometa: Chytrá Dočekalova teč znamenala vyrovnání na 1:1
Video se připravuje ...

Brněnští hokejisté oslavují vítězství v druhé semifinálové bitvě s Libercem. Stav série je 1:1 na zápasy
Brněnští hokejisté oslavují vítězství v druhé semifinálové bitvě s Libercem. Stav série je 1:1 na zápasy

Góly

Domácí: 20:17. L. Krenželok, 37:22. M. Zachar

Hosté: 34:50. Dočekal, 50:55. Orsava, 69:36. Mueller

Sestavy

Domácí: Will (Schwarz) – Kolmann, Derner, T. Hanousek, Šmíd (A), Havlín, Ševc, Doherty – Ordoš, L. Hudáček, Birner – Lenc, Filippi, M. Kvapil – M. Zachar, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Lakatoš, Redenbach, J. Vlach.

Hosté: Čiliak (Vejmelka) – O. Němec (A), Baranka, Štencel, Gulaši, Z. Michálek, Bartejs, Malec – Mueller, P. Holík, Zaťovič (A) – Orsava, M. Erat, Plášek ml. – Vondráček, L. Čermák (C), Dočekal – Köhler, Kusko, Mallet.

Rozhodčí

Jeřábek, Hradil – Brejcha, Jelínek

Stadion

Home Credit Aréna, Liberec

Návštěva

7 500 (vyprodáno) diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud