23. dubna 2021 • 19:43

SESTŘIH: Liberec - Třinec 0:1p. Oceláři blízko titulu! Rozhodl Stránský

Autor: iSport.cz, kal
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po nervy drásající bitvě mají na dosah Masarykův pohár! Třinečtí hokejisté vyhráli čtvrtý zápas finále Generali Česká play off v Liberci těsně 1:0 v prodloužení a jen jediné vítězství je dělí od obhájení mistrovského titulu z roku 2019. V duelu pod Ještědem poprvé v historii vyřazovací části extraligy nepadl v základní hrací době gól. Vyrovnaný souboj se tak natáhl až do prodloužení, ve kterém o triumfu Ocelářů rozhodl útočník Matěj Stránský.



V úvodu byli mírně aktivnější hosté, výraznější šanci si ale nevytvořili. Severočeši se v útočném pásmu výrazněji usadili až po Chmielewského vyloučení v 11. minutě, Lencovu střelu však Kacetl vyrazil. Adam Musil nemířil přesně. V 16. minutě se do slibné příležitosti dostal Daniel Špaček, třineckou branku však netrefil, Bulířův pokus poté zlikvidoval Kacetl.

Oceláři poté nevyužili dvě přesilové hry, druhou výhodu však zkrátil Freibergsův faul. V 28. minutě se dostal do velké šance osamocený Gríger, Kacetl ale udržel čisté konto. Následně bylo rušno před Kváčou, Stránský trefil v polovině utkání horní tyč, v pokračujícím tlaku skončila těsně vedle Marcinkova střela a bezgólový stav nezměnil ani Gernát.

V 38. minutě domácím opět pomohla branková konstrukce, kterou trefil třinecký kapitán Vrána. Po následné Stránského dorážce došlo i na video, puk však brankovou čáru nepřešel.

SESTŘIH: Liberec - Třinec 0:1p. Čekání na gól utnul Stránský. Oceláře dělí výhra od titulu
Video se připravuje ...

Když poté ani jeden z týmů nevyužil na přelomu druhé a třetí části zkrácenou přesilovku, bylo jasné, že klíčovým momentem duelu bude první vstřelený gól. Liberec i Třinec se soustředily na pozornou defenzivu a nechtěly udělat hrubou chybu.

V 50. minutě zahrozil hostující Stránský, ani nejlepší střelec základní části ale skóre nezměnil. O pět minut později nechal na druhé straně vyniknout Kacetla Vlach. Když se poté neprosadil 14 sekund před koncem základní hrací doby Najman, finále se poprvé v sérii muselo prodlužovat. Historicky poprvé po bezbrankovém stavu.

V prodloužení chyběl v domácí sestavě útočník Birner, Třinec si vytvořil místy drtivý tlak a v 70. minutě rozhodl. Po Kolmannově zaváhání tečoval Freibergsovu střelu od modré Stránský.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (Liberec): „Byl to velký boj od začátku až do konce. Nakonec zápas rozhodla jedna teč. My jsme si vytvořili nějaké šance na konci třetí třetiny, bohužel jsme je neproměnili. Odcházíme z utkání se vztyčenou hlavou, hráči odevzdali všechno a nemám jim co vytknout. Dokud nikdo nevyhraje čtyři zápasy, tak není konec a my se nachystáme na další utkání. Když vypadne hráč typu Michala Birnera, tak je to vždy obrovská komplikace. Bohužel kádr nemáme tak široký, ale jak už jsem řekl, klobouk dolů před kluky, odehráli jsme naprosto vyrovnané utkání.“

Václav Varaďa (Třinec): „Dnes jsme měli od prvních minut jiný projev než ve čtvrtek. Hrozně jsme chtěli a bylo to na nás vidět. Byli jsme urputní, důrazní, hráli jsme jednoduše. Myslím si, že jsme si zasloužili vstřelit ten zlatý gól. Bylo to o tom jednom gólu od prvních minut. Měli jsme tam pár tyček, udělali jsme si tlak ve druhé třetině. V prodloužení jsme taky chtěli více, bylo to na nás znát a neskutečně si toho vážím po nepříliš vydařeném utkání číslo 3.“

Třinecký snajpr Matěj Stránský se raduje z gólu v prodloužení
Třinecký snajpr Matěj Stránský se raduje z gólu v prodloužení
Góly

Domácí:

Hosté: 69:14. M. Stránský

Sestavy

Domácí: Kváča (J. Pavelka) – Vitásek (A), Knot, Rosandić, Kolmann, Derner, T. Hanousek, Havlín – Birner (C), A. Musil, Lenc (A) – Najman, Gríger, Bulíř – J. Vlach, Šír, D. Špaček – Rychlovský, Pabiška, A. Dlouhý.

Hosté: Kacetl (Štěpánek) – M. Doudera, Gernát, D. Musil, Kundrátek, Freibergs, M. Adámek – M. Stránský, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – Kurovský, Martynek, Hrňa – M. Kovařčík, Špaček, Rodewald – Hrehorčák, Miloš Roman, Dravecký (A) – Chmielewski.

Rozhodčí

Hodek, Jeřábek – Ondráček, Špůr

Stadion

Home Credit Arena, Liberec

Bílí Tygři Liberec Vše o klubu ZDE

HC Oceláři Třinec Vše o klubu ZDE

Klíčové momenty zápasu:

Liberec - Třinec: Oceláři v prodloužení rozhodli! Freibergsovo nahození tečoval ze vzduchu Stránský, 0:1
Video se připravuje ...

Liberec - Třinec: Opět magická Kacetlova lapačka! 15 sekund před třetí sirénou na ní ztroskotal Najman
Video se připravuje ...

Liberec - Třinec: Na Vlachově koncovce si smlsla lapačka Kacetla
Video se připravuje ...

Liberec - Třinec: Vrána z mezikruží opět rozezvučel domácí brankovou konstrukci
Video se připravuje ...

Liberec - Třinec: Tygři měli štěstí! Stránský trefil tyčku. Marcinkovo zakončení pak vytěsnil Kváča
Video se připravuje ...

Liberec - Třinec: Domácí Gríger zblízka nedokázal překonat Kacetla
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
2


Články odjinud