26. dubna 2021 • 20:20

SESTŘIH: Třinec - Liberec 3:0. Oceláři mistry extraligy! Kacetl má rekord

Autor: iSport.cz, kal, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nynější sezona Tipsport extraligy je u konce. Tečku za ročníkem udělali hokejisté Třince, kteří vyhráli v pátém utkání finále Generali Česká play off 3:0 nad Libercem a za stavu 4:1 na zápasy obhájili mistrovský titul z roku 2019. O třetím třineckém triumfu v historii rozhodl za účasti tisícovky diváků v přesilové hře kanadský útočník Jack Rodewald. Brankář Ondřej Kacetl šestým čistým kontem vytvořil nový rekord vyřazovací části. Trenér Ocelářů Václav Varaďa tak dostal od svých svěřenců nejkrásnější dárek k 45. narozeninám. Masarykův pohár za staronové šampiony přebírá kapitán Petr Vrána, jenž bojoval v letošní vyřazovací části i přes rodinnou tragédii.



Dnešní duel, který sledovalo po upravené výjimce ministerstva zdravotnictví přímo v aréně zhruba tisíc fanoušků, rozhodli domácí v početních výhodách. První gól vstřelil ve 30. minutě Jack William Rodewald, druhý v 52. minutě Michael Kovařčík. Poslední slovo měl při power play hostů Vladimír Dravecký. Brankář Ondřej Kacetl udržel pošesté v play off a podruhé ve finále čisté konto. Neinkasoval ani v předešlém utkání v Liberci.

Do sestavy hostů se po dvouzápasovém trestu vrátil kapitán Jelínek, chyběli ale nejproduktivnější hráč play off Birner, Gríger a Hanousek.

Oceláři se do oslabených Tygrů zakousli hned od úvodní buly a již po 12 sekundách se do velké šance dostal Doudera, Kváča byl ale připravený. V první minutě musel liberecký gólman čelit celkem třem velkým příležitostem domácích.

Nápor Třince přibrzdilo vyloučení Kurovského, jehož ale po minutě následoval na trestnou lavici Vlach, takže oba týmy si zahrály zkrácené přesilové hry. Blíže k brance měli domácí, Kváča ale samostatný nájezd Hrni betonem vyrazil nad horní tyč.

Kváčův protějšek Kacetl si první zákrok připsal až v 6. minutě, nic vážného ale v první třetině řešit nemusel. Liberečtí jej výrazně neprověřili ani v přesilové hře při Chmielewského vyloučení.

Třinec - Liberec: Oceláři slaví titul! Obrovská radost na straně jedné, smutek na druhé
Video se připravuje ...

Početní výhoda tak pomohla do vedení domácím. Pabiškův faul Slezané ještě nepotrestali, velkou šanci Rodewalda při špatném střídání hostů zastavil Kváča. Následující nedovolený zákrok Vitáska se ale stal Severočechům osudný. Po přihrávce Michaela Špačka otevřel skóre šestým gólem v play off Rodewald.

Tygři po inkasované brance přidali na důrazu, snažili se více střílet, nebezpečnější byli ale i nadále domácí. Například ve 38. minutě mohl zvýšil Hrehorčák, ale neuspěl stejně jako o chvíli dříve Růžička.

Ve 45. minutě mohl Oceláře přiblížit zisku titulu Roman, z brejku ale trefil jen levou tyč liberecké branky. Snahu hostů o vyrovnání přerušilo Rosandičovo vyloučení a Třinec v přesilovce přidal druhý gól. Střelu Gernáta od modré čáry po další Špačkově přihrávce tečoval Kovařčík. Necelé tři minuty před koncem duelu se hosté rozhodli riskovat bez brankáře, místo vykřesání naděje ale potřetí inkasovali.

Ohlasy trenérů

Václav Varaďa (Třinec): „Do utkání jsme velmi dobře vstoupili a bylo na nás vidět, že jsme byli lepším týmem. Hlavně v první třetině, kdy jsme si od počátku vytvářeli šance. Liberec v podstatě čekal, co s nimi uděláme. Nepodařilo se nám vstřelit branku, hra se malinko srovnala, my jsme byli malinko nervóznější, ale počkali jsme si na šance. Celkově jsme si za tím šli a výkon byl velmi dobrý. Na Liberci bylo vidět, že jim chyběli rozdíloví hráči, kteří by jejich týmu pomohli vstřelit gól. Chtěl bych jim poděkovat za dobrou sérii, pogratulovat k druhému místu a vyzdvihnout náš tým, který si za rozhodnutím finálové série šel od první minuty.“

Patrik Augusta (Liberec): „Byla to těžká série. Těžké zápasy kromě prvního, který se nám nepovedl. Jinak si myslím, že to bylo hodně vyrovnané. Rozhodovaly přesilové hry a v závěru i to, že ofenziva Třince byla kvalitnější. My jsme nějaké hráče ztratili, což není výmluva, to se stává. Chybělo nám to, poslední dva zápasy jsme nevstřelili branku. Jinak ale hráči zaslouží absolutorium, pracovali na sto procent a podávali výkony, jaké jsme od nich očekávali. Ve čtvrtém zápase se k nám nepřiklonilo štěstíčko, ale soupeř byl velice kvalitní. Gratuluji Třinci k výhře, hraje neskutečně pevnou defenzivu a těžko se proti nim prosazuje. Jsem hrdý na náš tým a každého hráče.“

SESTŘIH: Třinec - Liberec 3:0. Oceláři slaví třetí titul, kouč Varaďa dostal krásný dárek k narozeninám
Video se připravuje ...

Třinec - Liberec: Oceláři mohli po titulu poděkovat i divákům
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 29:07. Rodewald, 51:17. M. Kovařčík, 57:32. Dravecký

Hosté:

Sestavy

Domácí: Kacetl (Štěpánek) – Gernát, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, M. Adámek, Freibergs – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), M. Stránský – Hrňa, Marcinko, Kurovský – Rodewald, Špaček, M. Kovařčík – Dravecký (A), Miloš Roman, Hrehorčák – Chmielewski.

Hosté: Kváča (J. Pavelka) – Vitásek (A), Knot, Rosandić, Kolmann, Derner, Havlín, Kunst – Bulíř, A. Musil, Lenc (A) – J. Vlach, P. Jelínek (C), Najman – Rychlovský, Šír, D. Špaček – Průžek, Pabiška, A. Dlouhý.

Rozhodčí

Šír, Lacina – Hynek, Lederer

Stadion

WERK ARENA, Třinec

Třinecká euforie po závěrečném triumfu nad Libercem
Třinecká euforie po závěrečném triumfu nad Libercem

Třinec - Liberec: Oceláři se dočkali! Rodewald našel v přesilovce mezírku ve výstroji Kváči, 1:0
Video se připravuje ...

HC Oceláři Třinec Vše o klubu ZDE

Bílí Tygři Liberec Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud