Miroslav Horák
3. dubna 2019 • 04:40

Souboj stratégů Pešána a Zábranského: Co o sobě řekli a v čem jsou stejní?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bílí Tygři versus Kometa Brno. Majitel Prezidentského poháru proti šampionovi posledních dvou sezon. Bílé peklo zpod Ještědu ve srážce s modrobílou pýchou jižní Moravy. Semifinálové supersérii extraligového Generali play off dodává bonusové grády i souboj špičkových kapacit v rolích náčelníků týmů. Filip Pešán a jeho přímý tah na bránu, na druhé straně Libor Zábranský s až otcovským přístupem ke svým chráněncům. Kdo z nich uplatní postupovou strategii a vyhraje ostře sledovanou vybíjenou?



Český hokej vám z rukávu nevysolí tuny stratégů, mezi zdejšími mantinely se nachází poskrovnu koučů, o nichž s klidným svědomím můžete říci: To jsou šéfové. A s tím, co umí, mohou překročit i státní hranici. Ne do Polska či Slovenska, mnohem dál. Dva by se našli, i když rozdíl tu je: Filip Pešán ambice zahraničního uplatnění jednoznačně má, Libor Zábranský vzhledem ke své vytíženosti a vztahu ke Kometě (zatím) nikoli. Další věc mají společnou určitě: hráči za nimi jdou, věří jejich práci.

Projděme si výsledky jejich počínání. Pešánův Liberec bral titul 2016, dva následující roky se křepčilo v Brně v Zábranského režii. Severočeši počínaje ročníkem 2015/16 třikrát vyhráli základní fázi soutěže, pod Špilberkem zase prokázali fantastickou připravenost na play off, kdy oponenti víceméně přihlíželi brněnské jízdě. V Třinci a Plzni nebudou souhlasit, nicméně nálepka předčasného finále tu docela sedí.

Očekávejte přehlídku nezvyklých tahů a překvapení. Záleží na vývoji série, ovšem vezměte jed na to, že Pešánův realizační tým se nachystal na každou situaci. V tom je mozek liberecké organizace puntičkář. Lpí na detailech, které jsou mnohdy klíčem ke kódům celé série, tedy i sezony. Obklopil se lidmi produkujícími nápady a hledajícími řešení. Věta, že něco nejde, neexistuje.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud