Michal Koštuřík
10. března 2020 • 22:49

Výhra s dírou v gumě. Zlínský autobus poškodil chuligán z Olomouce

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výhra 3:1 v Olomouci, srovnání série předkola, dobrý výkon, radost. I bez diváků. Ale čím odjedeme?! Před zlínským autobusem ležely bedny s nářadím, řidič měl v ruce hever. „Propíchli nám gumu a další nařízli,“ hlásil druhému kouči Beranů Martinovi Hamrlíkovi, který dorazil na parkoviště za olomoucký zimák po utkání jako první. Klub musel povolat na Hanou druhý bus, odjezd domů se zpozdil. „Už jsme ho chytili,“ informoval deník Sport o dopadení asi třicetiletého pachatele jeden z pořadatelů. K činu se přiznal.



Na stadion se kvůli koronaviru nikdo zvenčí nedostal. Řidič Beranů sledoval zápas v zamčeném autobuse. Najednou uslyšel šramot z boku. „Myslel jsem si, že někdo kope do pneumatiky,“ líčil Sportu. Vyšel ven a muž středního věku se dal na útěk. Posléze byl chuligán dopaden. Šlo údajně o nezaměstnaného fanouška Olomouce. Škoda jde do desítek tisíc korun.

Zlínští museli čekat na příjezd druhého vozu, oprava nebyla možná ihned. „Nadávky beru, to jsou emoce. Ale tohle je zbytečné, za čárou. Škoda na cizím majetku,“ podotkl obránce Jakub Ferenc. Výprava Beranů tímto nehezkým zážitkem završila hektický den. Jelikož na Hané nenocovala, dopoledne dychtivě čekala na informace ve Zlíně. „Ráno jsem viděl vládní tiskovku z Prahy. Na sto procent jsem si myslel, že se ukončí celá sezona,“ přiznal Hamrlík.

Na olomouckém stadionu si hráči nechali výstroj. Jen někteří si s sebou domů vzali brusle, aby se mohli dopoledne sklouznout. Dlouho nevěděli, jestli to bude vůbec k něčemu dobré. „Střihali jsme video z prvního zápasu. Ukazovali jsme si, jak to bylo hrozné. Furt jsme byli na telefonu. Pak jsme dostali zprávu, že se hraje. Program byl daný, nic se neměnilo,“ popisoval kouč.

Informace o tom, že se bude hrát bez diváků, tým nevykolejila. Předvedl mnohem lepší výkon než v pondělní partii. „Musím říct, že mi to nevadilo. Divné mi to přišlo jen před zahajovacím buly a tak prvních pět minut. Pak se to rozjelo. Mohli jste na hráče zařvat a oni reagovali. My po nich chceme, ať na sebe mluví a oni pak řeknou, že se na ledě neslyší. Teď ty pokyny slyšeli, hecovali se. I na střídačce to žilo,“ našel pozitiva Hamrlík.

Kouč Moták o prázdném stadionu: Nevím, čemu to pomůže, když se takhle bude hrát až do finále
Video se připravuje ...

Je fakt, že hostům ponurá atmosféra neublížila. „Řekli jsme si, že se nakopneme sami,“ vyprávěl bek Ferenc. To platilo. Po každém ze tří gólů slavící hlouček hulákal, hráči se do bitvy ponořili i bez reakcí publika. „Báli jsme se, že bude mít zápas slabou úroveň. Jako přátelák v létě. Ale vůbec to tak nebylo. Obě mužstva do toho šla naplno a my jsme konečně podali play off výkon. Mělo to úroveň, kterou jsme čekali už v pondělí. Bylo to sto a jedna,“ lebedil si Svobodův pobočník.

V táboře Beranů proběhly po první porážce 1:5 ostřejší pohovory. Borci byli v úterý na špičkách, podruhé si dali na své představení pozor. „Sami kluci si k tomu řekli po zápase svoje,“ přiznal Hamrlík, který je pro to, aby se play off nezastavilo. Klidně ať se hraje bez diváků, když to jinak nejde. Ale ať sezona nekončí. „Lidi se na to určitě chtějí v televizi dívat. Pro nás je to regulérní play off. Radši se podíváte na hokej než na Karkulku nebo na Mrazíka,“ byl přesvědčen.

Hamrlíka víc zarazila návštěvnost na prvním duelu, kdy se chladná plechárna zaplnila méně než v základní části. Na druhý zápas prázdné tribuny očekával, takže to přijal bez emocí. „Akorát jsme nevěděli, jak to bude vypadat,“ poznamenal. „Ale cítil jsem, že jsme semknutí,“ potěšilo ho.

Zlínští ze sebe opravdu vymáčkli víc než o den dřív. Promítlo se to do hry, i do výsledku. „Měli jsme větší tempo,“ souhlasil Ferenc. „Dali jsme do toho víc bojovnosti, emocí. To, že nejsou diváci, vnímáte hlavně na střídačce. Na ledě ne. Olomoucké fanoušky, kteří fandili před zimákem, jsem sem tam slyšel až dovnitř,“ dodal.

SESTŘIH: Olomouc - Zlín 1:3. Berani srovnali sérii, zápas byl bez diváků
Video se připravuje ...

PSG Berani Zlín Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 29:56. Dujsík

Hosté: 16:58. Okál, 46:43. Honejsek, 49:47. Okál

Sestavy

Domácí: Konrád (Lukáš) – Škůrek, Ondrušek (A), Dujsík, Švrček, Vyrůbalík (C), Jaroměřský, Valenta – Klimek, Nahodil, P. Musil – Burian, J. Káňa, Irgl – Ostřížek, J. Knotek (A), Olesz – V. Tomeček, Kolouch, Skladaný.

Hosté: Kašík (Huf) – Nosek (A), Žižka (C), Řezníček, Buchta, Freibergs, Gazda, Ferenc – Köhler, Fořt, J. Ondráček – Popelka, Kubiš (A), Honejsek – Claireaux, Dufek, Šlahař – P. Sedláček, Herman, Okál.

Rozhodčí

Jeřábek, Kubičík – Hlavatý, Tošenovjan

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Návštěva

hráno bez diváků diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud