1. dubna 2021 • 19:24

Semifinále s diváky? Vláda zamítla žádost Liberce. Tygři se ale nevzdávají

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na alespoň částečně zaplněné tribuny budou muset dál čekat. Vedení libereckých hokejistů neuspělo s žádostí o vpuštění omezeného množství fanoušků na tribuny domácího stadionu při utkání semifinále Generali Česká play off, kterou minulý týden zaslalo ministru zdravotnictví České republiky Janu Blatnému. Jak Severočeši uvedli na svých sociálních sítích, možnost účasti otestovaných fanoušků během pikantní série se Spartou byla s ohledem na epidemickou situaci zamítnuta.  



Před týdnem přišli Bílí Tygři se zajímavým návrhem. Odeslali dopis ministrovi zdravotnictví Blatnému a hlavní hygieničce ČR Pavle Švrčinové, ve kterém je žádali o „zařazení do pilotní studie umožňující přístup fanoušků do hlediště“. Liberecký klub v žádosti jasně uvedl, že je ochoten splnit jakékoliv podmínky, aby alespoň na závěr sezony mohl omezený počet diváků otestovaných metodou PCR sledovat hokej na tribunách. 

Odpověď od Švrčinové Severočechy nepotěšila. „Naše žádost byla bohužel s ohledem na současnou epidemickou situaci zamítnuta. Mrzí nás, že se v důležité fázi budeme muset opět obejít zcela bez diváků, kteří nás v domácím prostředí vždy ženou kupředu. Rozhodně se ale nevzdáváme a i nadále budeme hledat cesty, jak umožnit přístup otestovaných či očkovaných - a tedy bezrizikových - fanoušků do hlediště,“ stojí v příspěvku na klubovém Facebooku. 

Pro Liberec začíná semifinále již v sobotu 3. dubna na hřišti Sparty, se kterou hrají i o den později. Pod Ještěd se série s Pražany přesune příští týden, kde budou Bílí Tygři bojovat ve středu 7. a čtvrtek 8. dubna. 

Bílí Tygři Liberec Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
3


Články odjinud