Jan Denemark
8. dubna 2022 • 09:50

Gulašův zákrok? Nechápu, pravil mstitel. Kanonýr dostal stopku

Autor: Jan Denemark, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
11
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Během několika málo minut se dav zpívající chorály proměnil v zamlklou skupinu smutných fanoušků. Přitom výhra byla na dosah, od oslav dělily České Budějovice pouhé čtyři minuty. A jeden zákrok, je třeba dodat. Kapitán Motoru Milan Gulaš krosčekem do tváře Davida Tomáška nabídl soupeři pětiminutovou přesilovku, kde Sparta otočila zápas a po výhře 3:2 ji dělí jediná výhra od finále. „Nevím, asi jeho blbost,“ řekl Tomášek. Gulaš od disciplinární komise vyfasoval jednozápasový trest a 10% srážku z měsíční výplaty. Vynechá tak dnešní čtvrté utkání, v němž mohou postup potvrdit Pražané.



Který zápas v sérii play off lze rozhodně označit jako klíčový? Rozhodně ten třetí. Právě on nejčastěji přehazuje výhybku a dává jedné, či druhé straně velkou výhodu. Bitva na jihu Čech to jen a jen potvrdila. Jednak kulisou, která byla parádní a bouřlivá, tedy přesně taková, jaká se očekávala. Ale především děním na ledě. Jak už bývá zvykem, do hlavní role se pasoval domácí střelec Milan Gulaš . A to v obou rovinách. Jako hrdina, i jako padouch.

Nejprve v osmé minutě odšpuntoval gejzír nadšení, aby naopak čtyři minuty před koncem srazil šance svého celku v utkání na minimum. „Já jsem to viděl. Nevím, co ho to napadlo. Ještě Tomášek , je to náš top hráč. Tohle udělat, nevím, za mě úplně nesmyslné. A ještě mu dávat potom takhle na zemi. Nechápu. Ale za nás dobře. Jejich top hráč se nechal takhle blbě vyloučit a prohrál jim zápas. Takže za nás dobře,“ shrnul ze svého pohledu klíčový moment bitvy Filip Chlapík, jenž se hned v roli mstitele na Gulaše vrhl.

Reagoval i samotný Tomášek. „Asi je to otázka víc na ně. Já ze svého pohledu jsem byl v blbé pozici, klečel jsem a zrovna vím, že to byl Guly. Asi jeho blbost, no. Protože ten krosček jsem dostal přímo na čelist,“ kroutil hlavou samotný Tomášek. 

„Utkání dohrál. Nějaký čas na led nešel, ledoval si palici, pak tam vlezl. Ale teď je moc brzo,“ řekl ke zdravotnímu stavu hvězdného forvarda trenér Sparty Josef Jandač. 

České Budějovice - Sparta: Tomášek vyhrál buly a Chlapík dokonal velký obrat, 2:3p
Video se připravuje ...

Přitom, nic dopředu nenasvědčovalo tomu, že by se zrovna on měl s Milanem Gulašem dostat do takového křížku. Nebylo to tak, že by okolo sebe kroužili celý zápas a neustále se provokovali, celý incident se odehrál zčistajasna. „Vůbec nevím, prostě jsme jen spadli. Tohle je otázka na něj. Tohle ale rozhodlo a otočilo zápas,“ doplnil. Vyloučení českobudějovického střelce se pochopitelně stalo hlavním tématem rozhovorů. Vzhledem k tomu, že přímo vedlo k otočení zápasu a tudíž k vedení Sparty v sérii v poměru 3:0.

„Nebudu o tom mluvit, řeknu jen jednu věc. Je to hokej, je to emotivní sport, je to emotivní hra. Hráči jdou na hranu, bojují. Jsou tam nějaká pravidla hry, snaží se být disciplinovaní, ale posunují je. Usilují o to, aby tým měl úspěch. Něco se v ten moment stalo, nějak se to zhodnotilo a já to nebudu hodnotit. Já si budu dělat práci jako trenér. Vy a tyhle disciplinární komise jste od toho, abyste to hodnotili. Tak se do toho dejte. A já, až se vyrovnám s tím rozsudkem, tak se zase zachovám a připravím tým na další zápas,“ shrnul trenér domácích Jaroslav Modrý.

Ten další zápas přijde na řadu hned v pátek večer. Motor bez disciplinární komisí potrestaného Gulaše se před domácím publikem pokusí přesunout sérii zpátky do Prahy. Předseda DK Viktor Ujčík stanovil pro kanonýra domácích jednozápasovou stopku a 10% srážku ze mzdy.

Sparta tak bude chtít proti oslabenému soupeři potvrdit suverénní postup do finále. Čtvrté klání začíná v Budvar areně v 19 hodin.

SESTŘIH: České Budějovice - Sparta Praha 2:3p. Motor poslal do kolen zkrat Gulaše, dvakrát se trefil Chlapík
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 08:20. Gulaš, 50:10. D. Voženílek

Hosté: 56:01. M. Řepík, 58:36. Chlapík, 71:55. Chlapík

Sestavy

Domácí: Hrachovina (Strmeň) – Štencel, Vráblík, Percy, Piskáček (A), Šenkeřík, Bučko, Štich – D. Voženílek, J. Novotný, Valský – Vondrka, Pech (A), Gulaš (C) – M. Beránek, M. Hanzl, Karabáček – Abdul, Holec, J. Ondráček.

Hosté: J. Hudáček (Machovský) – Matuškin, David Němeček, A. Polášek (A), T. Pavelka, Moravčík, Tomáš Dvořák, Jurčina – M. Forman, Sobotka (A), M. Řepík (C) – Chlapík, Vitouch, Tomášek – E. Thorell, R. Horák, Šmerha – Buchtele, Stoljarov, Dvořáček.

Rozhodčí

Hejduk, Kika – Lhotský, Svoboda

Stadion

Budvar aréna, České Budějovice

Návštěva

6 421 diváků

Motor České Budějovice Vše o klubu ZDE

HC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
11


Články odjinud