28. dubna 2022 • 18:02

Pokuta pro Spartu za řádění fanoušků: 120 tisíc, hrozí i uzavření hlediště

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejová Sparta musí za minci hozenou divákem, jež ve třetím utkání finálové série zranila třineckého obránce Milana Douderu, zaplatit pokutu 120 tisíc korun. Z rozhodnutí předsedy disciplinární komise extraligy Viktora Ujčíka je součástí trestu i podmínečné uzavření dvou sektorů hlediště na jedno soutěžní utkání se zkušebním odkladem do 31. října. Pokutou 5000 korun potrestal Ujčík shodně také kluby Brna, Plzně, Hradce Králové a Mladé Boleslavi.



Na základě zápisu a zvláštní zprávy delegáta utkání a po prostudování videozáznamů včetně záběrů z bezpečnostních kamer dospěl Ujčík k závěru, že ke konci zápasu došlo k opakovanému vhazování předmětů na led, a to zejména plastových lahví a kelímků.

„Část předmětů byla vhozena i na střídačku hostujícího týmu, přičemž jeden z hráčů byl zasažen kovovou mincí. Vzhledem k času zbývajícímu do konce utkání a s přihlédnutím k tomu, že zranění způsobené vhozenou mincí nebylo vážné, rozhodli delegát utkání s rozhodčími, kteří situaci okamžitě řešili, že zápas nebude předčasně ukončen,“ uvedl Ujčík v tiskové zprávě.

S ohledem na závažnost přestupku však sáhl k vysoké pokutě za porušení povinností pořádajícího klubu a při stanovení její výše přihlédl k přitěžující skutečnosti, že předmětem byl do obličeje zasažen jeden z účastníků utkání, a že úklid ledové plochy a konzultace delegáta s rozhodčími způsobily časovou prodlevu.

Sparta - Třinec: Zkrat domácích fanoušků, Douderu trefila mince do obličeje!
Video se připravuje ...

Policisté případ prošetřují jako trestný čin výtržnictví a po fanouškovi pátrali, než se sám přihlásil na služebnu. Výtržníkovi hrozí zákaz vstupu na stadion, ale zároveň i to, že po něm pražský klub bude vymáhat škodu právní cestou.

Kometa byla potrestána za vhazování konfet na hrací plochu v duelu s Litvínovem z 22. února. Plzeň přišla na 5000 korun vhozená plechovka piva na led v utkání s Kladnem 27. února. Hradec Králové a Mladá Boleslav dostaly trest za použití zakázané pyrotechniky ve vzájemných zápasech v Mladé Boleslavi 23. března a následně na východě Čech o čtyři dny později.

HC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Zákulisí finálové série Třinec vs. Sparta: hráči v šatnách, davy fanoušků, unikátní záběry z ledu
Video se připravuje ...

Extraliga míří do svého finále: Připomeňte si zajímavé momenty této sezony
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
2


Články odjinud