4. dubna 2024 • 13:27

Pešina o emocích na Spartě: Výkon rozhodčích nedosáhl standardu

Autor:
Vstoupit do diskuse
39
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Emotivní druhé semifinále mezi Spartou a Třincem (3:2p) se rozhodčím nepovedlo. René Hradil a Jakub Šindel nepodali podle Vladimíra Pešiny, manažera rozhodčích APK LH, standardní výkon. Ovšem pozor, spornou trefu třineckého Daniela Voženílka z úvodu druhé třetiny podle něj rozhodčí po prozkoumání u videa neuznali správně.



„Druhý semifinálový duel přinesl atraktivní podívanou, ale také řadu situací, které se dvojici hlavních rozhodčích nepodařilo vždy správně vyhodnotit,“ píše v oficiálním vyjádření Vladimír Pešina. „Nejvíce diskutovaný okamžik neuznané vyrovnávací branky hostí z 21. minuty však mezi ně nepatřil. Dle trendů i aktuálního výkladu pravidla 69.1 Pravidel ledního hokeje (Nedovolené bránění brankáři) tuto hraniční situaci posoudili správně a branka být uznána neměla.“

Daniel Voženílek dotlačil puk, který ležel na hraně betonu Jakuba Kováře do brány. Podle řady expertů to byla branka regulérní. Pešina se ovšem v tomto případě sudích zastal. Vytknul jim však řadu neodpískaných faulů.

„Celkově bohužel výkon hlavních rozhodčích v tomto utkání nedosáhl standardu, který bychom si představovali pro tuto vrcholnou fázi sezóny, což bude zohledněno v dalších nominacích v pokračujícím play off Tipsport extraligy.“

Konkrétní příklady neudal, nicméně už teď je jasné, že disciplinární komise bude řešit právě Oceláře Voženílka. V závěru první třetiny zezadu ostře narazil na hrazení sparťana Filipa Chlapíka.

První dojem po druhém semifinále: Sparta se naučila zvládat těžké zápasy
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
39


Články odjinud