Pavel Ryšavý
12. dubna 2024 • 17:20

Zápas sezony už po obědě! O plné O2 areně se vědělo, snahy o přesun padly

Vstoupit do diskuse
16
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Větší hit extraliga zatím v sezoně ještě nenabídla. Semifinále číslo sedm mezi Spartou a Třincem slibuje pořádný hokejový nářez. Velká paráda má ale taky drobný mínus. Začíná se v sobotu ve 13 hodin, což je divočejší termín pro hráče i fanoušky.  Důvodem je dlouho dopředu hlášená akce, O2 arena se musí přestavovat na florbalové Superfinále.



Po obědě ani nestihnete strčit nádobí do dřezu, abyste stihli sedmé semifinále extraligového play off. Hráči musí najet na specifický stravovací režim, vybočí ze všeho, na co jsou zvyklí. Pro Spartu i Třinec je sedmé semifinále zápasem sezony. Bitva roku, zápas všech zápasů. A rozjede se v sobotu krátce po poledni.

Sparta o téhle možnosti věděla dlouho dopředu, akce v O2 areně se plánují s velkým předstihem. Na neděli je v kalendáři už jasně zanesený florbalový svátek, vrchol celé sezony.

„Byli jsme připraveni přizpůsobit se většině variant, aby k této kolizi s florbalovým Superfinále nedošlo. A to včetně prohození termínů pro jednotlivé semifinálové dvojice nebo start obou semifinále ve stejný den,“ říká marketingový ředitel Sparty David Dinda.

Jenže ani k jednomu nedošlo.

Hrát dvě semifinálové série ve stejný den se křížilo s televizními zájmy. No a Pardubice se zase nechtěly vzdát jako vítěz základní části výhody, která jim vyplývala z jejich postavení v tabulce. Semifinále by rozjížděly jako druhé, tím pádem by při případném sedmém zápase končily teď v sobotu (místo pátku). Dostaly by kratší dobu na odpočinek pro eventuální finále.

„Konečnou dohodu měla v rukách Asociace profesionálních klubů a O2 arena. Start utkání ve 13:00 hodin pro nás v sobotu není zásadní problém. Věříme, že to my i organizátoři florbalového eventu zvládneme bez větších problémů,“ doplňuje Dinda.

Florbalový finálový den v sobě nese čtyři zápasy a rozjede se v 10:30. Ale pořád je potřeba říkat teoreticky. Může totiž nastat varianta, že se termín nedodrží. Sedmé semifinále totiž už jede v režimu, že se hraje do rozhodnutí.

Teoreticky se může hrát klidně šest prodloužení. „Dokud bude potřeba hrát, tak se bude hrát,“ usměje se Dinda představě, že by třeba o půl desáté večer vyhnali hokejisty z plochy dělníci, kteří začnou bourat mantinely.

„Pak už je to věcí příprav dalšího eventu. Stihnout by se všechno samozřejmě mělo, ale pokud se bude hrát hodně prodloužení? Všichni vědí, že v téhle fázi play off může nekonečně prodloužení nastat. S tím se zkrátka musí počítat,“ přidává marketingový ředitel Sparty.

Extraligové semifinále jde ještě proti zápasu fotbalové Sparty s Bohemians 1905. Kdo fandí Spartě v hokeji i ve fotbale, musí si vybrat, kam v Praze vyrazí. Ale hokej by s tím podle všeho neměl mít problém. O2 arena by na sedmou bitvu měla mířit do vyprodaného režimu.

PRVNÍ DOJEM: Sparta na dně a bez finále? Brzdil bych
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 04:38. Krejčík, 20:27. Krejčík

Hosté: 11:41. Helewka, 59:05. Daňo, 121:46. M. Roman

Sestavy

Domácí: J. Kovář (Kořenář) – Kempný (A), Mozík, Krejčík, Mikliš, Moravčík, Irving, Němeček – Řepík (C), Sobotka (A), Forman – D. Vitouch, Horák, Chlapík – Buchtele, Lajunen, Harper – Hrabík, O. Najman, P. Kousal.

Hosté: Kacetl (Mazanec) – Smith, Marinčin, Nedomlel, Kundrátek, Šenkeřík, Mar. Adámek – Nestrašil, Čacho, Hrehorčák – Daňo, Cienciala, L. Hudáček – Voženílek, Helewka, M. Růžička (A) – M. Roman, Vrána (C), Dravecký (A) – Kurovský.

Rozhodčí

Hribik, Ondráček – Ondráček, Hynek

Stadion

O2 arena, Praha

Návštěva

16 780 diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
16


Články odjinud