Květoslav Šimek
27. dubna 2024 • 10:00

Otevřená zlomenina, prasklý obratel a dál? Nestrašil musel do nemocnice

Vstoupit do diskuse
39
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
Speciální Sport Magazín před domácím MS v hokeji: program, soupisky i exkluzivní rozhovor s Radimem Rulíkem
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z ledu do nemocnice. Třinečtí Oceláři sice ve finiši sezony baví a napínají fanoušky napříč republikou těžko uvěřitelnými zvraty a sériemi na maximální počty zápasů, ale také za to platí těžkou daň. Po soubojích s pardubickými rivaly museli už třikrát do nemocnice. Po Jakubovi Jeřábkovi a Martinovi Marinčinovi putoval z ledu do sanitky také útočník Andrej Nestrašil. Po hitu od důrazného Adama Musila hned z úvodu šestého finále (4:1). Na výsledek vyšetření klub čeká.



„Ani pořádně nevím, co se tam stalo,“ popisoval střet Adam Musil. „Podle mě tam trochu zaškobrtl, nikdy nechcete soupeře zranit. Určitě nebyl úmysl mu něco udělat. Doufám, že je v pohodě.“

Pardubický forvard se do Nestrašila důrazně opřel v 8. minutě v rohu u třinecké brány. Zkušený Ocelář šel ramenem do hrazení, hned bylo vidět, že není v pořádku. Odjel sice po svých, ale v předklonu, s bolestivou grimasou v obličeji a s rukou v nepřirozené poloze. Ostrý souboj v rámci regulí, sudí netrestali.

„Má lehké zranění v horní polovině těla,“ nechtěl povahu zranění bezprostředně po zápase rozebírat třinecký trenér Zdeněk Moták. Jestli univerzální voják stihne nedělní sedmý duel? „Není vyloučeno nic,“ krčil kouč rameny. „Minule jsem říkal, že v šestém a sedmém zápase bude hrát Keba (Jakub Jeřábek). V šestém se mu to bohužel nepodařilo. Ale vyloučeno není nic.“

Obránce Jakub Jeřábek chybí od konce základní části. Po střetu s pardubickým Richardem Pánikem měl nadvakrát polámanou nohu. Otevřená fraktura holenní a lýtkové kosti. Z nemocnice už je doma, alespoň v civilu je v play off součástí kabiny a týmu. „V každém případě v Třinci zůstanu až do konce sezony,“ měl jasno ještě, když ležel na nemocničním lůžku.

Další reprezentační bek Martin Marinčin se nepříjemně zranil ve druhém finále. Po odehrání puku dostal ránu tělem od Lukáše Sedláka a následky nekontrolovatelného nárazu zády na hrazení byly fatální. Prasklý dvanáctý obratel. Štěstí v neštěstí pro slovenského beka bylo, že se nestalo nic vážnějšího. Na šesté finále už byl v kabině s parťáky. Záda preventivně zpevněná korzetem, ovšem znovu na nohách.

Andrej Nestrašil, který byl v základní části pátým neproduktivnějším hráčem soutěže (17+32), je i v play off jednou z klíčových osobností Ocelářů. Z 20 zápasů má devět bodů (3+6), mezi prvními chodí na oslabení i přesilovky. V šestém finále odehrál jen 123 sekund.

„Nesty vypadl, nedohrál, ale museli jsme se s tím vyrovnat,“ glosoval kapitán Petr Vrána. „Měli jsme na soupisce útočníka navíc a Dan (Kurovský) ví, co má hrát. Má už taky hromadu zkušeností. Adam (Helewka) si skočil na centra. To je hokej, sem tam někdo vypadne a musí ho ostatní zastoupit.“

Podobně mluvil i útočník Patrik Hrehorčák. „Řekli jsme si, že hrajeme za každého zraněného hráče. Jsme jako jedna rodina, chceme si pomoct navzájem. Vypadne jeden, přijde druhý a zastoupí ho. Takhle to funguje. Jsem rád, že jsme v kabině taková skupina chlapců, jaká je,“ dodal Hrehorčák.

Extraligové finále napíše zlatou tečku v neděli v Pardubicích (19 hodin). Série mezi šampiony posledních čtyř ročníků a nejlepším týmem základní části je nerozhodná 3:3 na zápasy. Sedmé finále uvidí samostatná česká liga popáté v historii. V sedmých finále dvakrát titul urvala Slavia Praha (2003 v Pardubcicích 1:0 a 2008 s Karlovými Vary 4:2), Plzeň (2013 ve Zlíně 4:3p) a Litvínov (2015 v Třinci 2:0).

„Klíčová bude regenerace, nějaká kompenzační cvičení, dobrý spánek, dobré žrádlo, dobré pití,“ vypočítával trenér Zdeněk Moták. „Prostě se připravit na zápas, abychom měli sílu, abychom mohli žrát led.“

Fans Třince cítí další titul. Kdo je pro ně největším rivalem?
Video se připravuje ...

HC Oceláři Třinec Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 13:29. M. Růžička, 15:35. Hrehorčák, 29:44. Vrána, 58:13. Hrehorčák

Hosté: 56:02. R. Kousal

Sestavy

Domácí: Kacetl (Mazanec) – Mar. Adámek, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Polášek, Šenkeřík – Hrehorčák, Čacho, Dravecký (A) – M. Růžička (A), Nestrašil, Voženílek – L. Hudáček, Cienciala, Daňo – Helewka, Vrána (C), M. Roman – Kurovský.

Hosté: Will (Pavlát) – Čerešňák, D. Musil, Košťálek, T. Dvořák, Hájek, Vála, M. Houdek – Hyka, Sedlák (C), Pánik – Radil, Zohorna (A), R. Kousal – Kaut, A. Musil, Paulovič – Vondráček, Poulíček (A), Mandát.

Rozhodčí

Hribik, Šír – Lhotský, Synek

Stadion

Werk arena, Třinec

Návštěva

5 400 (vyprodáno) diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
39


Články odjinud