2. dubna 2012 • 19:17

Jak Kusý zařídil, aby se Kudrna nestal nejlepším hráčem

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
Verdikt odvolací komise: Rada stihne začátek příští sezony
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zbyněk Kusý přiznává: Ano, byl jsem to já, kdo zabránil vyhlášení nejlepším hráčem zápasu Jaroslava Kudrnu. Nezvyklá, až nedůstojná událost, orámovala první duel semifinále play off extraligy mezi Pardubicemi a Libercem (3:5).



Autora hattricku Kudrnu štáb České televize označil jedničkou vítězného týmu, jenže z reproduktorů se překvapivě ozvalo jméno Lukáše Vantucha. To on si dojel pro cenu.

Generální manažer Kusý si umanul, že tradiční volbu ČT zruší. A to kvůli diskutabilnímu střetu útočníka s Dušanem Salfickým, jemuž po Kudrnově ataku odletěla z hlavy maska. Šéf klubu měl za to, že 35letý veterán najel do gólmana schválně.

„Kudrna dvěma zákroky v utkání porušil Chartu fair play, ke které se jeho tým přihlásil. Neměl morální právo dostat cenu, kterou si svým výkonem zasloužil jiný hráč Liberce,“ vysvětlil Kusý svůj nezvyklý krok.

„Obrátil se na naši produkční, abychom vybrali někoho jiného,“ přidává svůj pohled šéfkomentátor ČT Robert Záruba na Kusého krok. „Názor mezi námi, kdo vybíráme nejlepšího hráče, byl jednotný, potvrdili jsme tuto volbu. Klub ale řekl, že Kudrnu nevyhlásí. A my už neovlivníme, jaké jméno vydá hlasatel…“

Dárek v podobě hodinek v ceně 10 tisíc korun však stejně ke Kudrnovi doputoval, předal mu je Lukáš Vantuch.

Tím ale celá historka neskončila. Druhý den paradoxně přebíral cenu Aleš Píša, v utkání přitom krosčekem hrubě napadl právě Kudrnu, za což poté inkasoval disciplinární trest. Kusého odveta číslo 2? „Ne. Měl jsem úplně jiné starosti. Kdybych to věděl, zatrhnul jsem to,“ přesvědčoval pardubický boss.

Mezitím doputoval z Kavčích hor do sídla marketinkového partnera extraligy dotaz, zda ještě ČT patří právo udělovat titul nejlepších hráčů obou týmů. „Pouze jsme se obrátili na BPA, zda to platí, anebo zda tato volba přechází na Pardubice v jejich domácích utkáních, či snad v celé soutěži. Dostalo se nám ujištění, že se nic nezměnilo,“ podotkl Záruba.

Ten se snažil nevšední případ využít k rozhovoru se Zbyňkem Kusým hned ten večer v rámci přímého přenosu, ale se záměrem nepochodil.

„Dali jsem prostor klubu, aby se vyjádřil živě s tím, zda třeba nebude iniciovat podnět k disciplinárnímu řízení vůči Kudrnovi. To ovšem generální manažer odmítl,“ uzavřel Záruba.

GALERIE: Podívejte se, jak Kudrna připravil Salfického o masku a jak ho druhý den Píša krosčekoval do hlavy.

Píša atakuje Kudrnu krosčekem do hlavy, následně inkasuje trest 2+10 minut. Posléze i trest na dva zápasy.
Píša atakuje Kudrnu krosčekem do hlavy, následně inkasuje trest 2+10 minut. Posléze i trest na dva zápasy.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud