8. října 2012 • 14:45

Kladenští Rytíři potřetí obsadí O2 Arenu, zářit tam přijede Kometa Brno

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pražskou hokejovou O2 Arenu čeká další nájezd kladenských Rytířů. V případě pokračující výluky NHL se Jágr a spol. představí v této hale potřetí jako domácí tým. Po duelech se Slavií a s Pardubicemi, které dokázali Rytíři s posilami ze zámoří v čele s hvězdným majitelem Jaromírem Jágrem prakticky vyprodat, tam budou hostit i v úterý 23. října Kometu Brno. Klub o tom informoval v tiskové zprávě.



Kladno se do O2 Areny přestěhovalo už 19. září v předehrávce 10. kola proti Slavii (2:3). Tehdy zápas navštívilo 15 575 diváků. O týden později v utkání 5. kola proti Pardubicím (6:3) byla opět všechna dostupná místa mimo klubové patro vyprodaná a rekordní návštěva sezony stoupla na 15 705 diváků.

Sám majitel Kladna Jágr je rád, že myšlenka zápasů v O2 areně vyšla. "Nevěděli jsme, co od toho čekat. V prvním zápase záleží, jestli se diváci chtějí na hokej podívat, nebo ne. Nevěděli jsme, jak to dopadne. Organizovat takový zápas, když jsme to nikdy nedělali, bylo hrozně složité," řekl Jágr v pořadu České televize Den poté.

Zisk z působení v O2 Areně oproti kladenskému osmitisícovému stánku nespecifikoval. "Je obtížné si O2 Arenu jen pronajmout, je drahá. Navíc je těžké tam vůbec najít místo," poukázal Jágr na nabitý program v největší hale v tuzemsku, kde se údajně nájem pohybuje okolo 400 tisíc korun na zápas.

"Další věc je, že máme smlouvu s kladenským zimákem. Musíme také dostat do Prahy naše fanoušky, měnit permanentky. Ten zisk není takový, ale už to, že se nám povedlo akci udělat a přišlo dost lidé, je skvělá zpráva," dodal Jágr. Předprodej na duel s Kometou začne v síti Sazka Ticket 15. října.

Kladno s útočným triem Jágr, Tomáš Plekanec, Jiří Tlustý i beky Markem Židlickým a Tomáš Kaberle plní všechny extraligové stadiony. I na domácí zápasy v Kladně se hala plní, ale ještě se ji nepodařilo úplně vyprodat.

Ale zcela Jágr a spol. zaplnili stadiony v Chomutově i Českých Budějovicích a téměř i na Spartě, potom vyprodali i halu ve Zlíně. Dopředu zmizely vstupenky už i na čtvrteční duel Kladna v Plzni nebo s předstihem i na utkání v Liberci.

Kladenský útočník Jaromír Jágr ujíždí třineckému veteránovi Janu Peterkovi. Fanoušci hvězdě z NHL ale tleskají na všech stadionech
Kladenský útočník Jaromír Jágr ujíždí třineckému veteránovi Janu Peterkovi. Fanoušci hvězdě z NHL ale tleskají na všech stadionech

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud