František Suchan
27. prosince 2012 • 23:00

Tlustý: Plekanec je nenahraditelný, ale mladí budou mít šanci se ukázat

Autor: František Suchan, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ničí je vlastní chyby i zranění. Zatímco ve čtvrtek se do sestavy hokejistů Kladna vrátil po zranění Jiří Tlustý, za lehce záhadných okolností z ní zmizel Tomáš Plekanec. Hvězda Montrealu odstoupila z duelu s Třincem (1:4) na začátku druhé třetiny a dokonce musela do nemocnice. Podle informací iSport.cz by mělo jít o problém se žebry.



Co se stalo s Plekancem? To byla po drsné porážce s Oceláři nejčastější otázka na kladenském zimáku. Třetí nejproduktivnější muž extraligy se na začátku prostřední části ztratil v kabině, lékaři za ním pospíchali i s přístrojem na měření tlaku.

„Pleky lehce zkolaboval, udělalo se mu špatně. Odjel na vyšetření do nemocnice, víc informací zatím nemáme,“ řekl po utkání asistent domácího trenéra Jiří Kopecký.

Ani spoluhráči netušili, co se tahounovi přihodilo. „Ale chvíli mu opravdu nebylo nejlépe,“ potvrdil jeden z nich mimo diktafon. Podle informací iSport.cz měl Plekanec potíže se žebry a vyšetření v nemocnici žádné zásadní problémy neodhalilo.

„S Tomášovou ztrátou se budeme muset vyrovnat,“ věděl Jiří Tlustý, který naopak nastoupil poprvé po vyléčení poraněné ruky.

„Je ale fakt, že Pleky je nenahraditelný, jeden z nejlepších českých hokejistů současnosti,“ dodal útočník z Caroliny. „Zase ale dostane příležitost někdo další, naši mladí kluci teď mají velkou šanci ukázat, co v nich je. Dostanou víc prostoru, Plekyho 30 minut na ledě se bude muset rozdělit.“

Jaromír Jágr sklesle sedí na mantinelu v zápase s Třincem
Jaromír Jágr sklesle sedí na mantinelu v zápase s Třincem

Mezi Tlustého a Jaromíra Jágra se po Plekancově odstoupení do elitní formace posunul veterán Jan Hlaváč, ryzí křídlo. Nedostatek centrů už je akutní. Přesto to byl nakonec jen Jágr, kdo se prosadil a snížil na 1:4. Zase. Z posledních čtyř utkání a 12 kladenských gólů zařídily zbylé formace mužstva jen dva.

„Nemůže to rozhodovat pořád jedna lajna,“ hudroval Tlustý. „Navíc podruhé za sebou jsme dali jen jeden gól, a na ten se nevyhrává. Sám jsem měl strašně moc šancí, musím to trefovat. Jako útočníci musíme dávat góly, ale taky pomáhat obráncům. A nám ani jedna složka hry neklapala,“ přiznával.

Aby se výsledky Rytířů zase zlepšily, budou muset všichni zabrat daleko víc než s Oceláři. „Všichni viděli, jak jsme k tomu přistoupili, byli jsme laxní. Třinečtí ve čtvrtek hráli a my si asi mysleli, že nám to dají zadarmo,“ štvalo Tlustého. Právem…

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud