26. února 2013 • 11:09

Napínavé rozuzlení extraligy: Jeden z obrů dnes zapláče

Autor: mir, , koš, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V českých poměrech jde o hokejové kolosy. Kometa Brno, Pardubice, Vítkovice. Pro jednoho z nich se po dnešním zápase posledního 52. kola základní části extraligy promění kabina v kremační prostory. Play off není nafukovací a pojme jen deset nejlepších, jeden z tria velkých týmů dostane příkazem skupinu o udržení, odkud ho ani revers nedostane zpět. Jak si stojí jednotliví konkurenti?



9. místo
Kometa Brno Kometa BrnoFoto spo

KOMETA BRNO

72 bodů
Soupeř v dnešním posledním kole ZČ
venku Sparta (6. v tabulce)

Plus
NEDĚLNÍ FINIŠ. Ačkoli v pátek po porážce s Pardubicemi působili hráči zlomeně a stejně tak před nedělním prodloužením s Libercem, rozstřel zvládli a zatraceně důležitý bonusový bod získali. Není radno Kometu odepisovat.
Minus
SLABÁ KONCOVKA. Na vstřelený gól se Brňané ukrutně nadřou, schází lehkost, hráče svazuje velká zodpovědnost, a tak neproměňují ani ty nejvyloženější šance. Tři trefy za poslední dvě utkání vše dokumentují.
Trumf
PROSTĚ KOMETA! Pamatujete loni, z jakých pozic až do jakých sfér se Venerova družina vypracovala? Hráči by si neměli před utkáním na Spartě zahlcovat hlavu taktikou, na videu by měl běžet sestřih z loňské jízdy. Pak srdce Komety ožije...
Proč by měli postoupit
KVŮLI LIDEM. To svému oddanému kotli přece hráči nemohou udělat. Fotbalová Zbrojovka jim logicky nestačí, chtějí se dívat na mnohem větší vzrůšo.

10. místo
Pardubice PardubiceFoto spo

PARDUBICE

72 bodů
Soupeř v dnešním posledním kole ZČ
venku Zlín (1. v tabulce)

Plus
AKTUÁLNÍ FORMA. Tři poslední duely s Třincem, Kometou a Spartou přinesly 9 bodů. Doma tým pod Říhou s přehledem vyhrává, venku začal sbírat body účelnou hrou, vírou a neutuchající pracovitostí. Hráči se na ledě nebojí vymýšlet důvtipné akce, věří si v nátlakové hře, kombinují i ve velké rychlosti, navzájem se podporují.
Minus
PŘESILOVKY. Mistři v nich pořád ještě nezískali jistotu. Stačí, aby se nepovedla první minuta převahy, a jistota bývá ta tam. Ale třeba v neděli přišel zlom, hráči proměnili dvě výhody.
Trumf
VÍRA. Nekonečná skepse opustila kabinu, té nyní vládne zdravá sebejistota. Hráči cítí, že můžou být černým koněm play off . Pokud tedy zvládnou dnešek... Co je pro ně zásadní, nebojí se, těší se.
Proč by měli postoupit
MAJÍ NA TO. Mají na to formu, mají na to rozjetý tým. A mají rozparáděného kanonýra Martina Barteka, který za víkend napálil pět gólů, celkově jich má 24. Dnes přidá další.

11. místo
Vítkovice VítkoviceFoto spo

VÍTKOVICE

72 bodů
Soupeř v dnešním posledním kole ZČ
venku Liberec (13. v tabulce)

Plus
GÓLMAN MÁLEK. Zkušený brankář se umí na zápasy o bytí a nebytí vybičovat. Pokud mu tým pomůže zodpovědnou a maximálně obětavou hrou dozadu, ukáže v bráně své kvality.
Minus
VLAŽNÉ ZAČÁTKY. V posledních devíti zápasech dostali Ostravané během prvních deseti minut hned osmkrát gól! První třetinu vyhráli jen s Pardubicemi (1:0), Brnem (1:0) a Třincem (4:1). Tyto zápasy také nakonec zvládli za tři body.
Trumf
ROZJETÍ „ROMANOVCI“. Kanonýři Rudolf Huna a Vladimír Svačina sází góly, které pro ně s grácií „vymýšlí“ centr Ondřej Roman. Tohle je momentálně nejsilnější zbraň Vítkovic.
Proč by měli postoupit
KDYŽ MUSÍ, VYHRAJÍ. Ostravané zvládli přímou bitvu s Pardubicemi (2:1) i Kometou (5:3). Zvedli se i po hrůzné první třetině s Chomutovem (z 0:2 na 4:3). Pravdou ovšem je, že všechny tyto zápasy hráli doma. Teď musí ukázat srdce a morálku i v Liberci.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud