František Suchan
4. října 2013 • 22:08

Hrubec skákal radostí. Už máme provázek výher, smál se brankář Třince

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

EXKLUZIVNÍ VIDEO | Zápas pro něj nezačal ideálně. Sotva se jeho tým dostal do vedení, Šimonu Hrubcovi prošla za záda nenápadná rána z křídla. Později musel třinecký brankář skousnout od Kladna ještě tři další kousky, ale stejně se nakonec radoval. Oceláři v závěru dvěma góly připravili Rytíře o všechny body po výhře 5:4. „Otočilo se to úplně fantasticky,“ libovala si jednička extraligových favoritů.



Tušíte, jak se vám podařilo ukrást Kladnu tohle utkání?
„Bylo důležité, že ve druhé třetině nám utekli jen o jeden gól, protože hlavně ve druhé třetině měli dost šancí, naštěstí jsme to tak nějak ubránili. My na ně přitom na začátku vlítli, byli jsme lepší, Kladno mi přišlo zaskočené, možná zastrašené a bálo se do něčeho jít. První třetinu jsme kontrolovali, ale pak přišly smolné góly, ve druhé třetině jsme přestali dodržovat systém, který po nás chce trenér, a oni se dostali do vedení. Před třetí třetinou jsme si ale říkali, že jeden gól nic není, že se to dá otočit a nakonec jsme to přece jen utloukli.“

Když Martin Adamský jančil po brance na 5:4, bylo znát, že už máte všechno ve své moci, že domácí jsou zlomení. Taky vám přišlo?
„Jo jo, tohle nás definitivně napumpovalo do toho závěru. Poznal jsem to i na sobě. Jsem totiž známý tím, že nedávám najevo žádné emoce, ať už dostanu gól nebo ho dáme, ale po té Ádovo trefě jsem normálně vyskočil radostí… (směje se) Rychle jsem si ale poručil: ‚Zkoncentruj se, chytej!‘“

Tenhle přístup vám jistě pomohl i po první kladenské brance, která byla z těch lacinějších, přesto jste poté dokázal předvést výtečné zásahy. Je to tak?
(přikyvuje) „Podle tohohle se fakt asi pozná dobrý gólman. Mě odjakživa říkal táta i všichni trenéři, že i když dostanu blbý gól, je třeba se z něj rychle oklepat. Když vás potká na začátku zápasu, máte dalších pětapadesát minut před sebou, kdy to můžete napravit a je třeba na to zkrátka zapomenout.“

Jan Rudovský z Kladna neminul a vstřelil čtvrtý gól Kladna do sítě Třince.Foto ČTK

Vy jste ostatně rychle zapomněl i na příděl od Sparty, že? Od té doby se vám zase daří…
„Určitě. Tam jsem ale měl i čisté svědomí. Sparťané nás jednoznačně přehráli. Ten zmíněný gól v tomhle zápase byl trefený dobře podél nohou beka. Byl samozřejmě můj, ale on to Havlis (Ondřej Havlíček) vystřelil šikovně… Známe se, hrávali jsme spolu. Asi ví, jak na mě.“ (usměje se)

Berete třetí výhru v řadě. Podařilo se vám konečně nahodit potřebné tempo?
„Snad jsme na to už najeli a máme za sebou provázek výher… Ještě bych tomu neříkal šňůra, chce to pokračovat dál, zapomenout, co se nám povedlo a jít do toho pořád stejně.“

A co až se rozjede Martin Růžička… Tomu se zatím stále nedaří tak, jako loni. Necháváte ho v klidu?
„Jistě. Na něj je ohromný tlak, jako na nikoho jiného. On to ale ustává, je v pohodě. Věřím, že to přijde.“

Nepustíte mu na tréninku radši nějaký ten gól, ať si zvedne sebevědomí?
„No, jezdíme proti sobě nájezdy a už mě připravil o nějaké peníze, takže o něj nemám strach…“ (směje se)

SESTŘIH: 9. kolo hokejové extraligy, Kladno - Třinec 4:5
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
4. 10. • 18:00
Rytíři Kladno
Rytíři Kladno
4:5
ONLINE
4. října
18:00
HC Oceláři Třinec
HC Oceláři Třinec
Góly

Domácí: 04:02. Havlíček, 25:29. Patera, 28:04. Tenkrát, 35:37. Rudovský

Hosté: 01:23. Zagrapan, 08:10. Bonk, 26:03. Polanský, 55:44. Zagrapan, 58:07. Adamský

Sestavy

Domácí: Chábera (Cikánek) – Kaberle, D. Růžička, Doudera, Majeský, Jankovič, Procházka, Černošek – Eberle, Patera, Tenkrát – Rudovský, Dragoun, Treille – Havlíček, Kuchler, Dalecký – Machač, Lukáč, Strnad.

Hosté: Hrubec (Konrád) – Zíb, Hrabal, Linhart, Roth, Kania, Krejčí, Foltýn, Lojek – Varaďa, Bonk, Martin Růžička – Adamský, Polanský, Gorškov – Rufer, Marek Růžička, Rákos – Matuš, Zagrapan, Ostřížek.

Rozhodčí

Polák, Wagner – Bádal, Pouzar

Stadion

ČEZ Stadion, Kladno

Návštěva

3234 diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud