15. prosince 2013 • 21:07

VIDEO: Víno za přihrávku. Burian byl rád, že zblízka branku nepřehodil

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve dvou akcích byl tak rychlý, že je málem přejel. Nakonec z nich brněnský útočník Vilém Burian pomohl Kometě porazit Liberec 4:3. Jeden gól připravil pro Michala Kempného, druhý sám dal. To byla vůbec lahůdka. Hynek Zohorna mu poslal puk před prázdnou branku a Burian ho tam uklidil. Po nějaké době bylo v Brně zase čemu tleskat.



MATCH OVERVIEW LEGACY
15. 12. • 17:00
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
4:3
ONLINE
15. prosince
17:00
Bílí Tygři Liberec
Bílí Tygři Liberec
Góly

Domácí: 20:35. Novotný, 26:22. Kempný, 41:28. Nosek, 50:37. Burian

Hosté: 17:07. Nedvěd, 27:10. Nedvěd, 59:26. Vampola

Sestavy

Domácí: Čiliak (Trvaj) – Hanzlík, Nosek, Kempný, Kováčik, Žižka, Kuboš, Dujsík – Hruška J., Čermák (C), Novotný – Káňa, Němec, Svoboda T. – Burian, Koreis, Dočekal – Wasserbauer, Zohorna, Jenyš.

Hosté: Melicherčík (Schwarz) – Derner, Hunkes, Výtisk, Vitásek, Čutta, Kolmann, Šimek – Vísek, Bulík, Bartek – Bulíř, Nedvěd (C), Urban – Vlach, Vampola, Valský – Kica, Psota, Dušek.

Rozhodčí

Hradil, Šír – Bryška, Lučan

Stadion

KAJOT ARENA, Brno

Návštěva

6 920 diváků

Burian se z role nenápadného dříče vyšvihnul mezi spolehlivé střelce brněnské Komety. Ovšem je pravda, že jeho sedmý gól v sezoně mu Zohorna připravil náramně. Skoro nešlo nedat. Zohorna potáhl puk ze své strany, položil si obránce a Burianovi poslal perfektní přihrávku před prázdnou klec.

Klika pro Kometu byla už jen v tom, že Burian před brankou ještě vydržel. Na pomoc Zohornovi pádil do brankoviště tak rychle, že ze šance málem až k mantinelu…

„Už jsem proto ani nevěřil, že přihrávka přijde. Naštěstí jsem ještě před bránou byl. Na poslední chvilku puk přišel, můj bránící hráč si udělal oblouček do rohu a já jsem to měl snadnější,“ popisoval akci její zakončovatel.

Podobně snadný gól dal letos už podruhé. První takový přišel proti Chomutovu, jehož brankář se vydal pro puk za branku, ale kotouč o mantinel změnil směr a odrazil se do pole. A možná měl Burian tentokrát i štěstí, že byl tak rychlý. Dorážku totiž zvedl tak vysoko pod horní tyčku, že stát o půl kroku dál od branky, asi by ji přehodil…

VIDEO: Na Burianův gól se podívejte v gólovém souhrnu z utkání

SESTŘIH: 31. kolo hokejové extraligy, Kometa - Liberec 4:3
Video se připravuje ...

Zohornovi za parádní pas slíbil láhev vína, kterou dostal jako cenu pro nejlepšího hráče utkání. „Udělal to nádherně,“ chválil spoluhráče.

Za svůj vlastní gólový pas sklidil pochvalu od druhých. A zase to byla taková natahovaná manévrovaná. Ve vlastním oslabení Burian vtrhnul do libereckého pásma, držel kotouč, objel s ním branku a vynořil se na druhé straně. Odtud našel střelce Michala Kempného.

„Už jsem si říkal, že jsem to předržel, tak že aspoň v oslabení našetřím čas a kdyžtak hodím puk dozadu. Naštěstí Michal myslel útočně a krásně to trefil,“ usmíval se Burian.

Chválil ho i obránce David Nosek, který dal svůj vůbec první gól v sezoně a tedy i první za Kometu po přestupu z Karlových Varů.

„Vilda to udělal nádherně. První vlnu mu Liberec obsadil, ale on nezazmatkoval a ideálně si počkal na druhou vlnu. Krásně to předložil na střelu,“ řekl Nosek.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud