2. dubna 2014 • 15:05

SROVNÁNÍ před semifinále: Útok je největší zbraní Sparty i Třince

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

A je to tady! V Praze a Třinci dnes začnou semifinálové série hokejové extraligy. Vítěz základní části Sparta přivítá Kometu Brno a výhodu domácího prostředí bude mít rovněž Třinec, který bude hostit Zlín. Kdo má v obou sériích větší šanci na úspěch? Server iSport.cz vám nabízí srovnání předností a slabin jednotlivých řad u všech soupeřů.



SPARTA   KOMETA
Perfektní tým v poli je jedna věc, jistota v zádech druhá. Když Sparta v sezoně i dosud v play off potřebovala, mohla se spolehnout na svou jedničku Tomáše Pöpperleho. brankář Debutant Marek Čiliak se vyšvihnul mezi špičku extraligy. Pohyblivý gólman s bleskovou reakcí je oporou Komety, a jediné, v čem může zaostávat za svým protějškem, jsou zkušenosti.
8 7
Kvalitou našlapaná obrana je možná to úplně nejzásadnější, co Spartu v sezoně rozpohybovalo správným směrem. Pouhých 100 inkasovaných gólů v základní části je toho důkazem. obrana Perfektní „uzavírka“ prostoru kolem brankoviště, snaha nekomplikovat si život ve vlastním pásmu, to všechno obranu Komety zdobí delší dobu. Projít přes ni? To chce velký kumšt.
8 7
O pánech Tonovi, Hlinkovi a Rolinkovi se netřeba bavit. Tahle trojice je neubránitelná. Během základní části neměli konkurenci, rozstříleli i Vítkovice. útok Vojtěch Němec je v laufu, polapit jeho útok nedokázala ani mistrovská Plzeň. Ostatní se přidávají na přeskáčku. Výhodou Komety jsou silní centři, schopní vyvíjet tlak při napadání.
9 6
Titul, to je jediné, co Josefu Jandačovi zatím chybí. Ukázal svou výjimečnost, když poskládal partu hvězd do fungujícího souboru s duší a udržel ji v pohotovosti i přes pohodovou dominanci. trenér Vojtěch Němec je v laufu, polapit jeho útok nedokázala ani mistrovská Plzeň. Ostatní se přidávají na přeskáčku. Výhodou Komety jsou silní centři, schopní vyvíjet tlak při napadání.
8 8
CELKEM 33 28 CELKEM

TŘINEC   ZLÍN
Šimon Hrubec sice chytá premiérové play off v roli prvního brankáře, ovšem zvládá to skvěle. Stejně jako v dlouhodobé části je výraznou postavou Třince. Proti ofenzivním Pardubicím se blýskl několika bravurními zákroky. Navíc je v „záloze“ připravený spolehlivý Peter Hamerlík, slovenský reprezentant, extraligový šampion z roku 2011 a stříbrný z MS 2012. brankář Trošku divočina ve zlínském brankovišti. Do vyřazovací části šel jako jednička talent Libor Kašík, v záloze byl mazák Luboš Horčička. Ten pak onemocněl, z hostování v Šumperku byl povolán Tomáš Štůrala a ve dvou zápasech čtvrtfinále inkasoval jediný gól. Zvládne to i dál?
8 7
Ofenzivní i poctivá směrem dozadu. Útočně laděné obránce Trončinského, Zíba či Noska dobře doplňují poctiví dříči Galvas s Linhartem. Ve čtvrtfi nále se sice zranil Roth, nejproduktivnější obránce dlouhodobé části, ovšem Oceláři mají díky širokému kádru kam sáhnout. obrana Neunavitelný reprezentant Zámorský, pes obranář Řezníček. K tomu ostřílený ostřelovač Marušák a snad i uzdravený veterán Tesařík. To by šlo, jenže další beci jsou hodně mladí a patří jen k průměru. V play off mají výkyvy formy, chybují. Tady je slabina týmu.
8 6
Dlouhodobě největší zbraň Ocelářů. O síle našvihaných formací například svědčí i to, že nestárnoucí a stále kreativní Peterek hraje v Třinci až čtvrtou řadu. V play off je neudržitelný Bonk, Polanský s Adamským jsou nebezpeční celý rok a kdykoliv může udeřit kanonýr Růžička. Další borci Květoň, Polák, Rákos či Rufer umí hru přitvrdit. útok Defenzivní poctivci z Hradce dokázali rychlonohým šikulům Holíkovi s Honejskem otrávit pobyt na ledě. Proti Třinci by se měli mladí dravci prosadit daleko víc. Nad očekávání šlape čtvrtá lajna, formu chytil rutinér Veselý. Ostatní včetně kapitána Čajánka mají rezervy.
9 8
Konec živelných improvizací! Trenér Jiří Kalous dbá na disciplínu, důsledné dodržování stanovené taktiky, tvrdě s Oceláři pracoval na kondici. K ruce má úspěšného stavitele a manažera týmu Pavla Marka a od ledna i asistenta Václava Varaďu. Ovšem pozor, ten má výstroj v kabině stále připravenou… trenér Už není podceňovaný, pochybnosti o jeho trenérském citu smazalo loňské tažení do fi nále proti Plzni. Renomé flegmatika Rostislava Vlacha roste, třeba jednou nahradí Vladimíra Růžičku u národního týmu. Bývalý skvělý centr se nebojí ubrat prostor i hvězdám, když jim to nejde.
8 7
CELKEM 33 28 CELKEM

Sparta - Kometa
Sparta - Kometa

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud