Pavel Bárta
16. dubna 2014 • 16:22

Proč Sparta nehraje finále extraligy? ČTYŘI důvody krachu favorita

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obrovské ambice před sezonou i po základní části. Pražská Sparta jednoznačně ovládla úvodních 52 kol a do play off vstoupila jako největší favorit soutěže. Jenže v semifinále nestačila na brněnskou Kometu a loučí se s bronzem. Proč suverénní lídr základní části znovu nedokázal vybojovat vytoužené zlato?



Ztráty ve zlomových momentech

Ve čtvrtfinále proti Vítkovicím vyhrál pražský tým jeden zápas v prodloužení a další na nájezdy, celou sérii pak 4:1. V sérii s Kometou dvě utkání stejným způsobem ztratil. Přitom za celou sezonu Sparta s Brnem z jedenácti utkání prohrála v normálním čase jen dvě, to druhé doma na úvod série.

Darované góly

Spartu stály už první zápas doma, kdy Kometa využila každou její chybu. Dva góly jí darovala za slibného stavu 2:0 ve třetím utkání a nakonec padla v nastavení. Podobně zdramatizovala i další zápasy, v sedmém duelu začala ve druhé třetině bláznit a Brno otočilo. To ji stálo celou sérii.

Zrada v koncovce

Nejlepší střelec základní části i prvního kola play off Petr Ton v semifi nále nula, druhý Petr Kumstát jeden gól. Sparta dávala góly těžko, doplatila na to ve třetím utkání, kdy padla v prodloužení, i v pátém, které ztratila po nájezdech, i když dominovala. Žádné odrazy a teče, na ty mělo štěstí Brno, to ji sráželo.

Komplex sedmého zápasu

Může za to Chabadova kletba, nebo Jandačův syndrom? Se čtyřmi trefami nejlepší střelec Sparty v play off Jan Buchtele nerozhodl z jasné šance třetí duel podobně jako Martin Chabada semifi nále 2004 proti Slavii. Sparta už čtyřikrát nevyhrála sedmý duel a trenér Jandač dál čeká na postup do extraligového finále.

SESTŘIH: Semifinále hokejové extraligy, Sparta - Kometa Brno 4:5
Video se připravuje ...

Petr Ton sledoval ve třetí třetině snahu svých spoluhráčů o vyrovnání pouze ze střídačky
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud