4. června 2014 • 13:46

Ano, dluhy vyřešeny, hlásí hokejová Slavie. Ale bez asociace!

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dluhy jsou uhrazeny, to platí. Hokejová Slavia potvrdila, že uhradila veškeré závazky vůči hráčům z akcionářské půjčky, ale klub zároveň vydal prohlášení, v němž snižuje podíl České asociace hokejistů (CAIHP) na vyřešení tohoto sporu. „Nikdo z vedení HC Slavia Praha s nikým z hráčské asociace nejednal. Klub se dohodl na splátkách i bez součinnosti asociace přímo s hráči,“ tvrdí slávističtí představitelé.



„Říkali jsme to už mnohokrát a musím to zopakovat i teď, že i samotný klub je v situaci, kdy má pohledávky za svými partnery. I proto situace, která nastala, nebyla nová. V předchozích letech také docházelo k prodlení ve výplatách,“ uvedl člen představenstva Vladimír Pitter a dodal, že HC Slavia Praha nemá nic proti tomu, že hráčská asociace řeší kluby, které dluží hráčům. Ale měla by to dělat systematicky a souhrnně za všechny kluby.

„Jsem si vědom toho, že samotný proces byl zdlouhavý, ale pro nás to byla první kauza hromadného vymáhání dluhů hráči versus klub," řekl předseda asociace Marek Černošek. Byl to právě on, kdo v březnu oficiálně potvrdil to, o čem se v hokejovém zákulisí dlouho mluvilo. Že Slavia hráčům dluží...

Už tohle se tehdy šéfům klubu nelíbilo, ostře se proti roli hráčských odborů ohradil i bývalý klubový šéf Richard Benýšek.

„Osobně si přeju, aby se podobných případů dělo v českém hokeji co nejméně. Byl to ovšem příklad toho, že kromě dalších chystaných priorit umíme našim členům v případě podobných problémů opravdu pomoci," řekl Černošek na adresu asociace.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud