21. července 2014 • 16:51

Extraligové kluby vyrazily na led! Jak se připravují Patera, Vlasák a Vašíček?

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté extraligy se pomalu, ale jistě připravují na přípravu před novou sezonou. V přátelských utkáních tak budou mít možnost poprvé vyzkoušet nové posily a nahradit díry v sestavě po odchodech.



OLOMOUC

S pěticí nových hráčů zahájili přípravu na ledě na novou sezonu hokejisté Olomouce. K extraligovému nováčkovi se dnes poprvé připojil útočník Jakub Matai, jehož příchod ze Lva Praha Kohouti oznámili již na začátku července, dále obránci Jan Dresler s Peterem Hraškem a útočníci Marek Laš s Patrikem Machačem.

Nejvýraznější posilou Olomouce se ale v létě stal útočník Pavel Patera, který doposud působil v Kladně. Brankáře Tomáše Halásze by měl nahradit zkušený Jiří Trvaj, nováčky v kádru jsou rovněž Dávid Buc, Peter Zuzin a Martin Vyrůbalík. I Buc ale zatím přišel na zkoušku.

PARDUBICE

Po třítýdenní přestávce dnes hokejisté Pardubic odstartovali další část přípravy na nadcházející extraligovou sezonu. K týmu se už připojila i nová plánovaná brankářská jednička Slovinec Robert Kristan, zdravotně fit ale stále není útočník Tomáš Zohorna nebo další z posil Libor Pivko.

Východočeši se budou muset v nadcházející sezoně obejít bez brankářské jedničky Juliuse Hudáčka, skončil také jeho náhradník Dušan Salfický. Odešli i obránci Marek Ďaloga, Jiří Vašíček a v útoku bude chybět nejproduktivnější pardubický hráč předešlého ročníku Tomáš Nosek, který podepsal smlouvu s Detroitem.

HRADEC KRÁLOVÉ

Bez absencí začali hokejisté Mountfieldu Hradec Králové s přípravou na ledě na blížící se extraligovou sezonu. Tým se dnes po třítýdenní dovolené sešel k prvnímu tréninku na ledě a v malé hale hradeckého stadionu se proháněly i posily, obránci Jiří Vašíček s Tomášem Slovákem a útočník Dávid Skokan. První přípravný duel odehrají Východočeši 7. srpna v Liberci, poslední 5. září, týden před zahájením extraligových bojů. Celkem čeká tým deset přípravných utkání.

SLAVIA

Pod vedením nových trenérů a se značně obměněným kádrem zahájili dnes přípravu na ledě hokejisté extraligové Slavie, mezi nimiž nechyběl navrátilec Tomáš Vlasák. Prvnímu bruslení předcházela devítitýdenní dřina na suchu, kterou Pražanům zpestřily speciální kolečkové brusle.

PLZEŇ

Už bez hrajícího generálního manažera a majitele klubu Martina Straky zahájili přípravu na novou sezonu hokejisté Plzně. Ikona Indiánů v březnu definitivně ukončila aktivní kariéru. Trenérský tým pod vedením Milana Razýma měl dnes k dispozici 27 hráčů do pole a čtyři brankáře. Kouč pátého mužstva uplynulého extraligového ročníku ovšem na ledě postrádal zraněnou pětici útočníků.

TŘINEC

Se všemi sedmi letními posilami zahájili přípravu na ledě hokejisté Třince. Oceláři navíc v jejím úvodu otestují ještě slovenské útočníky Jakuba Gašparoviče a Vladimíra Draveckého. Třinec ještě úvodní týden přípravy absolvuje na ledě starého zimního stadionu, příští pondělí se však už definitivně přestěhuje do nové Werk Arény, kde 31. července sehraje i první přípravný zápas proti Liberci.

LIBEREC

Funkčními testy a prvním večerním tréninkem zahájili hokejisté Liberce část přípravy na ledě před novou extraligovou sezonou. Do ní vstoupí bez dlouholetého kapitána a tahouna ofenzivy Petra Nedvěda, který po vyřazení v předkole play off minulého ročníku ukončil kariéru. Jak se s tím Bílí Tygři vypořádají, může dobře prověřit Liga mistrů, do níž zasáhnou.

VÍTKOVICE

Hokejisté Vítkovic odstartovali společnou přípravu na ledě s kádrem, který neprošel velkými změnami. Jedinou posilou Ostravanů je prozatím slovenský reprezentační obránce Peter Čerešňák, který přestoupil z Trenčína. Ostravané nastoupí k prvnímu přípravnému utkání příští čtvrtek v Havířově, ve druhé polovině srpna rozehrají Ligu mistrů, v níž změří síly s Ingolstadtem, Zugem a Lappeenrantou.

Vítkovice natočily první trénink na ledě:

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud