Richard Šíma
28. prosince 2014 • 20:46

Trvaj má první nulu. Famózní brankář slavit nechtěl, ale musel!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nemá tyto situace rád. Olomoucký brankář Jiří Trvaj prostě není zrozen pro velkolepá gesta, okázalé oslavy a exhibice. Takhle si odchytat zápas, pokud možno co nejlépe, a honem se někam schovat. Je mu už čtyřicet let, ale v tom se prostě nezměnil a už nezmění. Po utkání s Libercem, v němž vychytal svou první nulu v této sezoně a přispěl k výhře 2:0, musel rozjásaným fandům, kteří skandovali jeho jméno, předvést rybičku.



Když se mu to v této sezoně stalo v Olomouci poprvé, že ho fanoušci po utkání vyvolávali, nevěděl, co s tím. Zamával jim a plaše utíkal z ledu. Jeho gólmanský kolega Tomáš Vošvrda mu ale tehdy u mantinelu vysvětlil, že tohle by jako nešlo. A že musí zpět na led a fanouškům se odměnit.

Po utkání s Libercem už věděl, že exhibici neunikne. „Jííííírka Trvaj!! Jííííírka Trvaj!!!“ znělo vyprodaným zimákem tak bouřlivě, že to muselo být slyšet i na nedalekém stadionu fotbalové Sigmy. Trvaj vykroužil oblouk, rozjel se proti olomouckému kotli a hupnul na led. Pak vstal, letmo zamával a honem pryč.

„Vždycky myslím na to, abych to měl rychle za sebou,“ přiznal po utkání muž, jenž o sobě mluví velmi nerad. Svou extraligovou nulu s pořadovým číslem 56 přičítal všemu možnému, jen ne vlastnímu výkonu. „Výborně jsme bránili, Liberec jsme až na výjimky do ničeho nepouštěli,“ poznamenal suše, jakoby libereckým hokejistům nechytil plných osmatřicet střel.

„Mnohem důležitější bylo, že jsme po těch čtyřech prohraných zápasech v řadě, nebo kolik jich bylo, hráli od začátku maximálně bojovně. Že jsme se do nich od první minuty tlačili a brali nakonec všechny tři body. A jestli je to s nulou, nebo ne, to je jedno. 2:1 by bylo taky za tři body,“ pravil Trvaj.

A jak mu bylo, když olomoučtí fanoušci po utkání vyvolávali jeho jméno? „Je to krásné, potěší to. Divákům patří dík,“ usmál se nakonec zkušený veterán.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud