19. února 2015 • 09:36

Třinec se trápí, prohrál potřetí v řadě. Je to o hlavách, říká Varaďa

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Myšlenky na překonání bodového rekordu Pardubic ze sezony 2002/03 jsou pryč. Třinec se před play off hledá a prohrál třikrát v řadě. „Je to o hlavách,“ uznal smutně po prohře 1:2 na ledě poslední Slavie asistent trenéra Václav Varaďa.



Mladá Boleslav, Karlovy Vary a Slavia. Všechny tyto týmy z druhé poloviny tabulky si vyšláply na do té doby suverénní Oceláře.

V Třinci tak čtyři kola před koncem řeší problémy, které nečekali –ztrátu formy. „Je to hlavně o hlavách a o tom, jak najít motivaci.Sezona se pro nás vyvíjí skvěle, ale pokud se nevrátíme k tomu, co nás zdobilo, tak může skončit špatně,“ přiznal Varaďa.

Ani na Slavii Třinec nepředvedl jistý výkon. Zápas s posledním celkem extraligy byl vyrovnaný, domácí nakonec vítězství urvali čtyři minuty před koncem.

SESTŘIH: Předehrávka 50. kola extraligy, Slavia - Třinec 2:1
Video se připravuje ...

„Utkání jsme začali tak, jak jsme chtěli. Dali jsme první branku, měli i další příležitosti. Od druhé třetiny se hra vyrovnala a Slavia nás občas zatlačila. Na hráčích byla vidět nervozita a obava ze ztráty zápasu a myslím, že i tak jsme to přečkali.

Průběh ve třetí třetině byl vyrovnaný a mrzí nás dva obdržené góly,“ zhodnotil Varaďa.

Oceláře navíc trápí marodka. Do Prahy odjela bez opor: Adamského, Polanského, Klepiše či Rotha. A v utkání se jim navíc zranili další obránci, a tak Třinec dohrával pouze na dvě obranné dvojice. V defenzivě tak zaskakovali i útočníci.

„Takhle odehrát ty tři zápasy jsme si nepřáli, ale máme další zranění, teď se nám zranili další dva klíčoví obránci,“ přiznal Varaďa.

Další šanci budou mít Oceláři v pátek v Hradci Králové. „Bude to těžký zápas, ale chceme tu sérii porážek konečně ukončit,“ řekl odhodlaně Varaďa.

Radost třineckých hokejistů
Radost třineckých hokejistů

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud