Třinecký Orsava dostal za zákrok na Robara trest na dva zápasy | iSport.cz
14. března 2015 • 14:38

Třinecký Orsava dostal za zákrok na Robara trest na dva zápasy

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Jakub Orsava si sva zápasy nezahraje
TOP VIDEA
NOVÁ GENERACE (2. díl): Uvnitř akademie FAČR. Jak fungují a proč jsou revoluční
Teplice - Liberec očima redaktora: Jaká opatření musel dodržovat? Co ohlasy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třinecký hokejový útočník Jakub Orsava byl potrestán disciplinární komisí extraligy zákazem startu ve dvou zápasech za zákrok na mladoboleslavského Mitju Robara z pátečního úvodního utkání čtvrtfinálové série. Vynechá tak dnešní druhý duel na domácím ledě i úterní třetí souboj v Mladé Boleslavi.



 Do hry se může vrátit ve středečním čtvrtém klání.Disciplinárka Orsavův zákrok na Robara ze 40. minuty, při kterém třinecký forvard vrazil slovinského beka zezadu na mantinel, řešila základě podnětu mladoboleslavského klubu. Sudí Jan Hribik a Robin Šír Orsavu v zápase nevyloučili.

"Zákrok byl veden na protihráče, který krátce předtím odehrál kotouč a vzhledem k tomu, že ho mezitím nikdo nepřevzal, byl podle pravidel ledního hokeje v jeho držení. Hráč se před zákrokem vedeným ve vysoké nájezdové rychlosti neodrazil a ruce měl u těla," uvedl předseda disciplinární komise Karel Holý v tiskové zprávě."

VIDEO: Jakub Orsava si dva zápasy nezahraje

Zákrok byl ovšem veden v nebezpečné vzdálenosti od hrazení, přičemž protihráč měl minimální možnost se zásahu ubránit nebo vyhnout. Hráč si přitom musel být vědom, že vzhledem ke způsobu, jakým byl zákrok veden, může s největší pravděpodobností dojít k čelnímu pádu protihráče na hrazení s rizikem vážného zranění," doplnil k odůvodnění trestu.

Suspendován na dva zápasy byl Orsava za naražení zezadu a při výši trestu mu pomohlo, že nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán.Disciplinární komise se zbývala i Orsavovým zákrokem na beka Matěje Stříteského z 29. minuty stejného utkání. I v tomto případě byl podle Holého zákrok byl veden na protihráče, který byl podle pravidel v držení puku.

"Hráč vedl zákrok ve vysoké nájezdové rychlosti, a to čelně, takže protihráč měl dostatek času, aby vyhodnotil vlastní postavení a možnost, že bude napadán. Hráč se před zákrokem s cílem dosažení jeho vyšší intenzity neodrazil a ruce měl u těla, přičemž z dostupných záběrů není zřejmé, že by při zákroku došlo k zásahu hlavy nebo krku," vysvětlil Holý, proč bylo řízení v tomto případě zastaveno.

Vstoupit do diskuse
0
52. kolo
Články odjinud


Články odjinud