16. března 2015 • 21:10

SESTŘIHY: Hradec v play off končí, dál jde Sparta, Zlín sérii vyrovnal

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté pražské Sparty vyhráli ve čtvrtém čtvrtfinálovém utkání na ledě Hradce Králové 4:3, ovládli sérii 4:0 a jako první slaví postup do semifinále. Hokejisté Zlína zvítězili ve čtvrtém zápase čtvrtfinále nad Kometou Brno 5:3 a srovnali stav série na 2:2. Zlín zamíchal po nedělní prohře se sestavou, do branky se vrátil po téměř měsíci Libor Kašík.



Sparta se stala prvním semifinalistou, vyřadila Hradec

Domácí měli už po 28 vteřinách možnost přesilové hry po Rolinkově vyloučení, ale Sparta se ubránila. Do šance se před Novotného natlačil jen Mertl. Na druhé straně Kantora, který dostal poprvé v sérii přednost před Kacetlem, prověřil Buchtele a vzápětí minul Kumstát. V sedmé minutě se po závaru před Novotným šli sudí Pešina s Šírem poradit s videorozhodčím, který rozhodl, že se bezbrankové skóre nezmění.

Následně skončil zápas pro domácího útočníka Kukumberga, který dostal za nesportovní chování nejdříve trest na deset minut a pak i do konce utkání. Po vyloučeních Vydareného a Pláňka se naskytla hostům na 65 vteřin přesilovka pěti proti třem a osm vteřin před jejím koncem ji využil Buchtele, který se trefil z mezikruží.

Sparta vzápětí v pokračující výhodě proti čtyřem přidala devátý gól v početní výhodě v sérii. Kombinaci zakončil před brankovištěm volný bek Mikuš. Mountfield bleskově za 12 vteřin snížil, když si na přihrávku Červeného najel Tvrdík a zblízka překonal Novotného. V 16. minutě mohli v oslabení vyrovnat Vantuch a Červený.

Sparta se v úvodním dějství ubránila ještě při dalším Rolinkově vyloučení, ve 22. minutě už ale při Ďalogově pobytu na trestné lavici domácí udeřili. Knotek našel od pravého mantinelu na levém kruhu Šimánka, který prostřelil přesouvajícího se sparťanského gólmana. Sparta se vrátila do vedení v 27. minutě, když po vhazování sebral Forman puk za Troligou a prostřelil Kantora mezi betony.

Odpovědět se snažil Mertl, na druhé straně musel být na pozoru i Kantor. V 36. minutě Východočeši opět vyrovnali. Kopta nahodil puk z otočky od modré čáry a ten prošel přes stínícího Valcourta za záda Novotného. Před pauzou byl ještě blízko gólu Kudrna, jehož teč po Jankově ráně ale skončila vysoko nad.

Na přelomu druhé a třetí třetiny se domácí ubránili při Jankově vyloučení a ve 43. minutě zasáhl po Vondrkově šanci Kantor, jehož pak prověřili i Buchtele a Sabolič. Mezitím na druhé straně po Mertlově akci zakončoval Šimánek a v 47. minutě byl za cenu Rolinkova faulu zastaven v šanci Mertl. Sparta ale domácím šanci nepovolila a naopak Kantor musel až u modré čáry zastavit rodící se únik hostů.

V 56. minutě fauloval Jank unikajícího Kumstáta, který pak při zakončení neuspěl, ale z nařízeného trestného střílení překonal Kantora mezi betony. Odpovědět mohl po sólu Kudrna, ale vyřazení už Hradec Králové neodvrátil ani v závěrečné power play.

SESTŘIH: 4. čtvrtfinále play off, Mountfield HK - Sparta 3:4
Video se připravuje ...

Mountfield Hradec Králové - HC Sparta Praha 3:4 (1:2, 2:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 10. Tvrdík (Červený, Dietz), 22. Šimánek (T. Knotek, Jank), 36. Valcourt (Kopta, Troliga) - 9. Buchtele (Réway, K. Pilař), 10. J. Mikuš (Kumstát, Rolinek), 26. Forman (Ďaloga), 56. Kumstát z tr. střílení. Rozhodčí: Pešina, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:5, navíc Kukumberg 10 min. a do konce utkání - Forman 10 min. Vyloučení: 1:2. Diváci: 5926. Konečný stav série: 0:4.

Hradec Králové: Kantor - Pláněk, Vydarený, Čáp, Jank, Dietz, Vašíček - Kudrna, Mertl, Šimánek - Dej, Tvrdík, T. Knotek - Vantuch, Kukumberg, Červený - Valcourt, Troliga, Kopta. Trenéři: Draisaitl a Kučera.
Sparta: Novotný - Ďaloga, J. Mikuš, K. Pilař, Polášek, Piskáček, Barinka - Kumstát, Pech, Rolinek - Réway, J. Hlinka, Buchtele - Sabolič, Cingel, Vondrka - Forman, Přibyl, Dvořáček. Trenéři: Jandač a Moták.

MATCH OVERVIEW LEGACY
16. 3. • 18:00
Mountfield HK
Mountfield HK
3:4
ONLINE
16. března
18:00
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
Góly

Domácí: 09:21. Tvrdík, 21:53. Šimánek, 35:48. Valcourt

Hosté: 08:43. Buchtele, 09:09. Mikuš, 25:57. Forman, 55:14. Kumstát

Sestavy

Domácí: Kantor (Kacetl) – Pláněk, Vydarený, Čáp, Jank, Dietz, Vašíček, Smetana – Kudrna, Mertl, Šimánek "C" – Dej, Tvrdík, Knotek – Vantuch, Kukumberg, Červený – Valcourt, Troliga, Kopta. Trenér: Peter Draisaitl.

Hosté: Novotný (Janus) – Ďaloga, Mikuš, Pilař, Polášek, Piskáček, Barinka, Eminger – Kumstát, Pech, Rolinek "C" – Réway, Hlinka, Buchtele – Sabolič, Cingel, Vondrka – Forman, Přibyl, Dvořáček – Černoch. Trenér: Josef Jandač.

Rozhodčí

Pešina, Šír – Hlavatý, Tošenovjan

Stadion

FORTUNA aréna, Hradec Králové

Návštěva

5926 diváků

ONLINE: Hradec Králové - Sparta (18:00)


 

Zlín porazil Kometu a vyrovnal sérii na 2:2

Ve zlínském týmu zůstala ve stejném složení pouze obranná dvojice Aleš Holík, Žižka a třetí útočná řada Romana Vlacha. Vedle brankářské změny dostal volno obránce Řezníček, kterého nahradil Valenta. Naopak kouč Komety Kýhos složení týmu po vítězství nezměnil.

Úvodních deset minut poznamenala oboustranná nervozita, kterou provázela častá vyloučení. Postupně získal bojovně naladěný Zlín územní převahu, která vyústila ve 14. minutě ve vedoucí gól. Při signalizovaném trestu Brňanů Leška našel volného Ondráčka, který pohotově poslal kotouč do sítě. Po vedoucí brance Berani vystupňovali tempo a protivníka dostali v závěru třetiny pod drtivý tlak.

V úvodu druhé třetiny propásl příležitost k vyrovnání Honejsek, jehož sólový nájezd Kašík chytil. Berani pokračovali v tlaku, který vyjádřili třemi brankami. V 26. minutě se nejlépe zorientoval před brankou Jakub Svoboda, o šest minut později se kotouč odrazil k Leškovi, který chytře uvolnil Kubiše, jenž trefil otevřenou polovinu brněnské branky. V 36. minutě Aleš Holík po nájezdu z levé strany trefil tyč, od ní se kotouč odrazil na Čiliakova záda a do sítě jej pohotově vrátil Roman Vlach. Po tomto gólu Čiliaka nahradil v brněnské brance Falter.

Berany čtyřgólový náskok uklidnil, polevili v aktivitě a dovolili Kometě zkorigovat výsledek. V 37. minutě hned po vhazování překvapil Kašíka Mrázek a čtyři sekundy před přestávkou Vojtěch Němec snížil na rozdíl dvou branek.

Drama ale Berani rychle odmítli. V 43. minutě se po Marušákově přihrávce dostal kotouč k Ondráčkovi, který úspěšným blafákem vrátil Beranům tříbrankový náskok. V závěru se už Zlín soustředil na bránění, přesto pět minut před koncem po Kašíkově chybě Káňa v přesilovce přidal třetí gól Brna a vzápětí Malcovu branku rozhodčí neuznali kvůli postavení spoluhráče v brankovišti.

SESTŘIH: 4. čtvrtfinále play off, Zlín - Kometa Brno 5:3
Video se připravuje ...

PSG Zlín - HC Kometa Brno 5:3 (1:0, 3:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 14. Ondráček (Leška, Čajánek), 26, J. Svoboda (A. Holík), 32. Kubiš (Leška, Urbanec), 36. Roman Vlach (P. Holík), 43. Ondráček (Marušák, Čajánek) - 37. Mrázek, 40. V. Němec (Ton), 55. J. Káňa II (Ptáček, Malec). Rozhodčí: Fraňo, Hradil - Bláha, Špůr. Vyloučení: 11:8. Využití: 0:1. Diváci: 6510. Stav série: 2:2.

Zlín: Kašík - A. Holík, Žižka, Marušák, Valenta, Kotvan, Urbanec - Ondráček, Čajánek, O. Veselý - J. Svoboda, Leška, Kubiš - P. Holík, Roman Vlach, Říčka - Okál, Sedláček, Köhler. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Brno: Čiliak (36. Falter) - Ptáček, Kováčik, Dujsík, Hanzlík, Kuboš, Malec - Ton, V. Němec, J. Hruška - Vondráček, Koreis, Burian - Honejsek, H. Zohorna, Dočekal - Mrázek, L. Čermák, J. Káňa II. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

MATCH OVERVIEW LEGACY
16. 3. • 18:20
PSG Zlín
PSG Zlín
5:3
ONLINE
16. března
18:20
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
Góly

Domácí: 13:55. Ondráček, 25:13. Svoboda, 32:32. Kubiš, 35:03. Vlach, 42:57. Ondráček

Hosté: 36:18. Mrázek, 39:56. Němec, 54:03. Káňa

Sestavy

Domácí: Kašík (Štůrala) – Marušák, Valenta, Holík, Žižka, Kotvan, Urbanec, Stuchlík – Ondráček, Čajánek, Veselý – Holík, Vlach, Říčka – J. Svoboda, Leška, Kubiš – Okál, Sedláček, Köhler.

Hosté: Čiliak (36. Falter) – Kováčik, Ptáček, Hanzlík, Dujsík, Malec, Kuboš, Hájek – Hruška, Němec, Ton – Burian, Koreis, Vondráček – Dočekal, Zohorna, Honejsek – Káňa, Čermák, Mrázek.

Rozhodčí

Fraňo, Hradil – Bláha, Špůr

Stadion

ZS Luďka Čajky

ONLINE: Zlín - Kometa Brno (18:20)


Vítězné jesle. Ledově klidný Kumstát posunul z nájezdu Spartu do semifinále
Video se připravuje ...

Zleva Tomáš Malec z Brna a Zdeněk Okál ze Zlína.
Zleva Tomáš Malec z Brna a Zdeněk Okál ze Zlína.

Střelci mají nabito. V utkání Hradce a Sparty padly tři góly za 38 vteřin
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud