Tomáš Vrábel
11. dubna 2015 • 18:55

Z 35 střel jeden gól. Francouz byl vynikající, uznal třinecký Kalous

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třinec měl v prvním finále hokejové extraligy střeleckou i herní převahu, ale výhru slavil Litvínov. Hostující Verva vyhrála na ledě soupeře 3:1, k čemuž mu velkou měrou přispěly tři proměnné přesilové hry a brankář Pavel Francouz. Ten z 35 střel domácích inkasoval jen jednou. „Několikrát jsme ale měli štěstí,“ upozornil litvínovský brankář. Bitva o titul pokračuje v neděli.



MATCH OVERVIEW LEGACY
11. 4. • 15:00
HC Oceláři Třinec
HC Oceláři Třinec
1:3
ONLINE
11. dubna
15:00
HC Verva Litvínov
HC Verva Litvínov
Góly

Domácí: 26:01. Polanský

Hosté: 05:53. Kubát, 33:47. Lukeš, 38:41. Pavelka

Sestavy

Domácí: Hrubec (Hamerlík) – Roth, Klesla (C), Galvas (A), Linhart, Hrabal, M. Doudera, Foltýn – Hrňa, Klepiš, Ružička – Irgl, Polanský (A), Orsava – Dravecký, Plíhal, Adamský – Cienciala, Matuš, Rákos – Růžička. Trenér: Jiří Kalous.

Hosté: Francouz (Soukup) – Chaloupka, Kubát, Gula, Pavelka, Pavlík, Sklenička, Baránek – Jánský, Hübl (A), Lukeš – Petružálek, Hanzl, Ručinský (A) – Martynek, Gerhát, Trávníček (C) – Majdan, Piroš, Jurčík. Trenér: Radim Rulík.

Rozhodčí

René Hradil, Robin Šír – Petr Blaha, Jiří Svoboda

Stadion

Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst)

Návštěva

5200 (vyprodáno) diváků

SESTŘIH: 1. finále play off, Třinec - Litvínov 1:3
Video se připravuje ...

Oceláři byli v úvodu zápasu aktivnější a hned ve 3. minutě mohli jít do vedení. V přesilové hře se po křížné přihrávce skrz brankoviště ocitl před poloprázdnou bránou Erik Hrňa, ale trefil jen Francouzovu lapačku. „Mně ta střela nesedla, chtěl jsem to dávat výš, ale namotalo se mi to na hokejku a trefil jsem jej přímo do lapačky,“ popsal po utkání Hrňa. „Byl to velký zákrok, povzbudil mě. Od té doby jsem si začal víc věřit,“ dodal litvínovský brankář.

I další třinecké šance Francouz ustál a na druhé straně početní výhodu proměnil Karel Kubát. „Třinec je neskutečně výborné a ofenzivní mužstvo a hned v začátku měl dvě tutové šance a díky Pavlu Francouzovi jsme udrželi čisté konto. To byl první moment, který mohl zápas ovlivnit, a mohlo to pro nás vypadat daleko hůř. Díky Pavlovi jsme neinkasovali, a pak z přesilovky dali, což nás povzbudilo,“ přiznal litvínovský trenér Radim Rulík.

Irgl jel sám na Francouze, trefil jen vyrážečku brankáře Litvínova
Video se připravuje ...

„Měli jsme hodněkrát štěstí a v neděli to tak nemusí být. To byly situace, ve kterých se zápas mohl lámat na druhou stranu,“ dodal Francouz.

Třinec měl právě v první části největší převahu, kdy vystřelil osmnáctkrát, ale vyrovnat nedokázal. Oceláři celkem vystřelili 35krát, ovšem gólově se prosadil jen Jiří Polanský v polovině utkání, když se v přesilové hře nejlépe zorientoval ve skrumáži před brankovištěm a střelou z otočky překonal Francouze. „

„Stále slyšíme o tom, jak je Francouz dobrý, ale musíme víc střílet. Když nebudeme střílet, tak jej neprostřelíme. Další zápas na něj poslat co nejvíc střel a z toho nám tam něco spadne. Hlavně musíme i clonit, protože Francík jednoduché rány pochytá,“ pravil Hrňa.

Senzační Francouz. Lapačkou vytáhl jasný gól po střele Hrni
Video se připravuje ...

Francouz měl v utkání procentuální úspěšnost zásahů téměř 95 procent. „Snažili jsme se střílet, ale překážkou byl vynikající gólman soupeře. Soupeř byl efektivnější,“ uznal třinecký kouř Jiří Kalous.

Sám Francouz cítil před zápasem napětí. „Byl jsem nervózní, ale před prvním semifinále s Brnem to bylo horší.“ Litvínov se tak ve finále na ledě soupeře ujal vedení 1:0.

„To je to nejlepší, co nás mohlo potkat. Chtěli jsme si odvézt alespoň jedno vítězství a můžeme vyhrát i podruhé, ale nesmíme se uspokojit, série bude vyrovnaná a v každém utkání může vyhrát kterýkoli tým,“ uzavřel Francouz.

Litvínov využil přesilovku, na střelu Kubáta brankář Hrubec nedosáhl
Video se připravuje ...

Super TROJZÁKROK. Hrubec třikrát znemožnil Trávníčka
Video se připravuje ...

Dělostřelec Lukeš. Parádní bombou vrátil Litvínovu náskok
Video se připravuje ...

První finále rámují fauly. Chaloupka nesmyslně stáhl za dres
Video se připravuje ...

Smrtka si jde pro Litvínov. Fanoušci Třince vyrobili zajímavé choreo
Video se připravuje ...

Rostislav Klesla v tvrdém souboji s Jakubem Petružálkem.
Rostislav Klesla v tvrdém souboji s Jakubem Petružálkem.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud