Květoslav Šimek
11. prosince 2015 • 21:39

Nájezdy rozhodl nečekaný žolík z druholigové farmy Ocelářů

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle se třineckým trenérům Muchovi s Malíkem povedlo. Na nájezdy proti Chomutovu se rozhodli poslat Vladimíra Luku z druholigového Frýdku-Místku. Borec, který ve svých 33 letech hrál teprve druhý extraligový zápas, se s nimi nepáral. Poslal dvě milimetrové rány za Miroslava Kopřivu a rozhodl o vítězství Ocelářů 4:3 po nájezdech.



MATCH OVERVIEW LEGACY

„Čekal jsem nájezdy,“ usmíval se Vladimír Luka. „Malda (Marek Malík) mě zná z Frýdku. Daří se mi a prostě jsem si věřil. Tahle disciplína mě baví.“

Že má šikovné ruce a střelecké sebevědomí, to Luka v nižších soutěžích ukazuje. V druholigovém Frýdku-Místku má aktuálně z 21 zápasů nastřádáno už 42 bodů (22+20). V Třinci hrával před lety v juniorce, ale talent promarnil. Vystřídal řadu klubů, nejdál to dotáhl do první ligy. Sám po letech přiznává, že nedal hokeji vše.

MOMENT: Vladimír Luka proměnil oba své nájezdy
Video se připravuje ...

„Asi, ne asi – ale určitě, jsem si to v mládí pokazil…,“ pokrčil rameny. „Ale to je minulost. Teď po dlouhých letech mě baví hokej, užívám si tady každý den.“ K prvnímu týmu jej trenéři povolali společně s Tomášem Káňou v úterý. Ne poprvé, z farmy už si jej na jeden zápas vytáhnul i Jiří Kalous.

Proti Chomutovu hrál Luka s Matušem a Káňou čtvrtou lajnu. Ale dostal se i přesilovku. „Pan Mucha a Malík mi řekli, že cokoliv mám pálit na bránu. Snažil jsem se. I kluci říkali - jak budeš mít puk, vystřel, vystřel. Že jim to teď nelepí, je vidět. Kluci chtějí, ale všichni víme, že je deka v šatně. Ale říkali jsme si, že třetí gól do prodloužení dáme a to se povedlo.“

V nájezdech přesně věděl, co udělá. „Hned jsem klukům říkal, co přesně udělám. Věděl jsem to. I jak máme soutěže, tak mě posílají prvního, mám tuhle disciplínu rád,“ dodal Luka.

SESTŘIH: 27. kolo extraligy, HC Oceláři Třinec - Piráti Chomutov 4:3 po nájezdech
Video se připravuje ...

Tomáš Harkabus (vlevo) z Varů a Branislav Kubka z Plzně
Tomáš Harkabus (vlevo) z Varů a Branislav Kubka z Plzně

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud