5. března 2016 • 15:34

Sbohem nájezdům? "Nekonečných" zápasů v play off přibude

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

V hokejové extralize v pondělí začnou vyřazovací boje o titul, v nichž na úkor samostatných nájezdů přibude zápasů prodlužovaných až do rozhodnutí. V pátém až sedmém duelu sérií totiž při nerozhodném stavu určí vítěze výhradně gól dosažený v prodloužení.



Pro předkolo, v němž se utkají Chomutov s Kometou Brno a Zlín s Třincem, je vyhrazeno období od 7. do 13. března. Hrát se bude na tři vítězné zápasy, ale opakující se prodloužení až do rozhodnutí bude aktérům hrozit, jen pokud na smírný stav dojde v klíčovém pátém duelu. Předchozí čtyři zápasy se případně rozhodnou v nájezdech po jediné nastavené dvacetiminutovce.

Na dlouhá dramata se mohou fanoušci těšit od čtvrtfinále, jež odstartuje 14. března. V sériích, z nichž lze postoupit až po dosažení čtyř výher, se při nerozhodném výsledku v prvních čtyřech zápasech bude rovněž nastavovat jednou dvacet minut s následnými nájezdy. Utkání číslo pět, šest a sedm - bez ohledu na průběžný stav série - by se pak hrála do rozhodujícího gólu bez nájezdů.

Semifinále startuje 29. března a o finalistech se rozhodne nejpozději v pondělí 11. dubna. Boj o titul začne ve čtvrtek 14. dubna a nový šampion, který vystřídá na trůnu Litvínov, bude korunován nejdříve v úterý 19. dubna a nejpozději o týden později, kdy by se hrálo případné sedmé finále.

"Očekávám nádherné hokeje a plné stadiony. Očekávám svátek hokeje. Bude to každý den v televizi, celý národ by to tak mělo pohltit a extraliga by tak měla nějakým způsobem vyvrcholit," řekl na dnešní tiskové konferenci v Praze šéf extraligy Josef Řezníček.

Předpokládá, že dosavadní suveréni Liberec a Sparta budou hrát prim i v play off. "Nikdy to tak nebývá, že kdo je suverénní, vítězí pak jasně i v play off. Ale myslím si, že Liberec i Sparta, která od určité doby chytila velice dobrou formu, jestli to těmto dvěma klubům vydrží i dál, tak by se právě tyto týmy měly poprat o titul," uvedl Řezníček.

V pátek skončená základní část udělala představitelům českého hokeje radost. Zejména z pohledu návštěvnosti, která takřka dosáhla na magickou a dosud nepokořenou hranici dvou milionů diváků. "Svaz z toho má velkou radost. V sezoně došlo k posunutí několika rekordů včetně sledovanosti a návštěvnosti, což je důkaz, že extraliga jde správným směrem," řekl prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král.

Ocenil, že jednotlivé kluby začaly mnohem více a na vyšší úrovni pracovat s fanoušky. To je v jeho očích jedním z důvodů, proč návštěvnost vyšplhala na dosavadní maximum (1,967.712 diváků).

"Musím také vyzdvihnout Hokejové hry v Brně, to byla obrovská událost a úžasná věc pro celý hokej. Bylo by skvělé tohle v budoucnu zopakovat," připomněl Král lednové zápasy Komety proti Plzni a Spartě pod širým nebem, které vidělo dohromady 40.014 diváků.

Potřetí se bude v play off hrát o Pohár T. G. Masaryka, téměř 74 centimetrů vysokou a 15 kilogramů vážící trofej. Z předchozích let jsou na ní vyryta jména vítězů ze soupisek Zlína (2013/14) a Litvínova (2014/15).

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud