9. dubna 2016 • 14:55

Kýhos jde do Třince. Nad tou nabídkou by nikdo neváhal, tvrdí kouč

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Hradci Králové to zamrzelo na mrtvém bodě, a tak se Vladimír Kýhos začala poohlížet jinde. Novou práci sehnal záhy, a ne ledajakou, v české extralize jednu z nejvyhledávanějších. Devětapadesátiletý kouč se stal novým šéfem třinecké kabiny.



Smlouvu uzavřel na dvě příští sezony, po ruce mu bude stát René Mucha. Což podle všeho znamená i to, že dosavadní náčelník Jiří Dopita u týmu zcela končí.

Bývalý hokejový reprezentant Kýhos vedl v doznívající sezoně hradecký Mountfield, tým v průběhu sezony vyzvedl ze sedmého na třetí příčku tabulky, klubový cíl v podobě postupu do semifinále však ani on nesplnil – po vyřazení ve čtvrtfinále Mladou Boleslaví mu de facto skončil kontrakt a do vyjednávání o novém se klub nehrnul.

SESTŘIH: Předkolo play off (5. zápas): PSG Zlín - Oceláři Třinec 3:2
Video se připravuje ...

Signál pro Kýhose zařídit se po svém. „Když mi došlo, že naše asi měsíc stará úmluva s Hradcem o mém pokračování neplatí, začal jsem se starat o to, abych neskončil bez angažmá. A dopadlo to takhle,“ sdělil iSport.cz Kýhos.

O jeho jednáních v Třinci informoval v sobotním vydání deník Sport. Dnes dopoledne se vše definitivně vyřídilo. „Jsem potěšený a poctěný zájmem Třince. Je to jedna z nejlepších štací v našem hokeji. Kdyby ji dostal kdokoli jiný, neváhal by,“ připojil Kýhos.

Tímto je definitivně vyřešené, že Hradec Králové musí najít novou trenérskou jedničku. Podle všeho je nejvážnějších kandidátem na uvolněný post Václav Sýkora, který Kýhosovi v závěru sezony vypomáhal jako konzultant.



Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud