22. dubna 2016 • 19:50

SESTŘIH: Liberec je krůček od titulu. Hlinka nedal nájezd, Sparta padla 3:4

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Blíže k extraligovému titulu mají po dnešním 5. finálovém utkání hokejisté Liberce. Bílí Tygři porazili před svými diváky Spartu po dramatickém průběhu 4:3 a v sérii otočili stav z 1:2 na 3:2. Rozhodující gól zaznamenal desátou trefou ve vyřazovacích bojích na konci 56. minuty útočník Michal Řepík. Hostující kapitán Jaroslav Hlinka mohl ještě odpovědět, ale v čase 60:00 neproměnil trestné střílení. Šesté utkání se hraje v neděli v Praze od 17:20.



Liberec začal znovu se Schwarzem v brance, nejen však bez potrestaného Lakatoše, ale rovněž bez Vampoly , který si už svůj jednozápasový trest odpykal. "Pro Petra (Vampolu) to není konec série, ale po předešlém zápase v Praze jsem neměl jediný důvod vyndávat někoho ze sestavy, tak jsem tak ani neučinil," řekl trenér domácích Filip Pešán. Ze sestavy hostů vypadli Čajkovský s Procházkou.

Pražané měli hned v úvodních vteřinách obrovskou porci štěstí při šanci Bulíře. Ten po objetí branky nezakončil do odkryté branky ideálně, ale moc nechybělo, aby si puk srazil za čáru přesouvající se Pöpperle. Poté jeli Valský s Šimkem proti osamocenému Hrbasovi, ten si ale poradil.

V deváté minutě zamířil na trestnou lavici Forman, jehož po zbytečném podražení záhy následoval Netík. Liberec hrál 106 vteřin pět na tři, ale až na šanci Krenželoka vůbec nic nevymyslel. Navíc hned po návratu na led Forman přebruslil Ševce a jel sám, Schwarze však přelstít nedokázal.

SESTŘIH: Liberec - Sparta 4:3 (5. finále)
Video se připravuje ...

Liberecký gólman pak vychytal i Hamiltona, který zakončoval bez přípravy. V polovině 17. minuty propadl nahozený puk před volného Pecha a ten snadno otevřel skóre. Sparta se neradovala dlouho - do odkryté branky zakončil Řepík a vyrovnal. Přesto ještě před přestávkou vrátil sparťanům vedení v přesilovce Sabolič, když z nulového úhlu překvapil Schwarze.

Toho od druhé třetiny nahradil Lašák. "V první třetině jsme byli hrozně nervózní a možná byl nervózní i Marek, i když ji odchytal výborně. V závěru ale dostal blbý gól. Výměnou brankáře jsem chtěl mužstvo trochu uklidnit," řekl Pešán.

A hokej s řadou zajímavých momentů, jež se odehrával v první části, se změnil především v tuhý boj o každou píď ledu. Na konci 34. minuty už slavil svou ránu Řepík, jenže ji namířil jen do boční sítě. O minutu později bylo ale skutečně vyrovnáno, když se zblízka dokázal prosadit bráněný Radivojevič.

Bílí Tygři hned v úvodu třetí dvacetiminutovky nevyužili přečíslení ve třech proti jednomu, ale co nevyšlo v přesile, povedlo se při vlastním oslabení - po Valském nachytal takto ve finále Spartu i střelec vítězného gólu z minulé bitvy Vlach. Hosté však stihli Šimkův faul ještě potrestat a po 47 sekundách smazal manko na druhý pokus dorážející Forman.

"Tam mi vypadl puk, to musím vzít na sebe. Příště si musím dát pozor, aby se mi něco takového už nestalo," prohlásil Lašák.

Zápas se proměnil ve strhující drama, v němž bylo s přibývajícím časem zřejmé, že další gól už s velkou pravděpodobností zajistí jednomu ze soupeřů mečbol. Necelých sedm minut před koncem hráli Severočeši 13 vteřin přesilovku čtyři na tři, ale využít ji nestihli.

V 56. minutě sebral Pöpperle radost Radivojevičovi, ale chvilku nato rozhodl Řepík. Polášek svou šanci na vyrovnání promarnil, Sparta sáhla v poslední minutě k power play, a když už se zdálo, že Liberec si vše v klidu pohlídá, fauloval Mojžíš po dlouhém vyhození Hlinku , jehož měl za svými zády. Trestné střílení ale Hlinka střelou mezi Lašákovy betony neproměnil.

"Byla to nečekaná šance v závěru, ale bohužel se to nepovedlo. Všichni ale věříme, že když budeme hrát takhle, tak se sem vrátíme na sedmý zápas," řekl Miroslav Forman.

Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha 4:3 (1:2, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 18. Řepík (Birner), 35. Radivojevič (Mojžíš, Bulíř), 43. J. Vlach (Mojžíš), 56. Řepík (Radivojevič) - 17. Pech (Sabolič, Polášek), 20. Sabolič (Pech, Kumstát ), 44. Forman (Piskáček, Hlaváč). Rozhodčí: Hradil, Polák - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 7500 (vyprodáno). Stav série: 3:2.

Liberec: Schwarz (21. Lašák) - Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Vitásek , Výtisk - Bakoš, Bulíř, Radivojevič - Řepík, Birner, Stránský - Valský, P. Jelínek, Krenželok - J. Vlach, Jonák, D. Špaček. Trenéři: Pešán a V. Čermák.
Sparta: Pöpperle - Eminger, Polášek, Hrbas, Barinka , Švrček, J. Mikuš, Piskáček - Hlaváč, J. Hlinka, Buchtele - Forman, Pech, Kumstát - Hamilton, Dragoun, Sabolič - Netík, Černoch, A. Kudrna . Trenéři: Jandač a Moták.

MATCH OVERVIEW LEGACY
22. 4. • 17:20
Bílí Tygři Liberec
Bílí Tygři Liberec
4:3
ONLINE
22. dubna
17:20
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
Góly

Domácí: 17:17. Řepík, 34:53. Radivojevič, 42:36. Vlach, 55:57. Řepík

Hosté: 16:33. Pech, 19:30. Sabolič, 43:22. Forman

Sestavy

Domácí: Schwarz (21. Lašák) – Ševc, Šimek, Derner, Mojžíš, Výtisk "C", Vitásek, Havlín – Radivojevič, Bulíř, Bakoš – Řepík, Birner, Stránský – Krenželok, Jelínek, Valský – Vlach, Jonák, Špaček – Ordoš. Trenér: Filip Pešán.

Hosté: Pöpperle (Taylor) – Eminger, Polášek, Hrbas, Barinka, Švrček, Mikuš, Piskáček, Kalina – Hlaváč, Hlinka "C", Buchtele – Forman, Pech, Kumstát – Hamilton, Dragoun, Sabolič – Netík, Černoch, Kudrna. Trenér: Josef Jandač.

Rozhodčí

Hradil, Polák – Barvíř, Blümel.

Stadion

Home Credit Arena, Liberec.

Návštěva

7 500 (vyprodáno) diváků

ONLINE: Liberec - Sparta (2:2 na zápasy)

Liberec - Sparta: Gabriela Soukalová vhodila čestné buly
Video se připravuje ...

Liberec - Sparta: Schwarz zaváhal a Sparta vede 2:1
Video se připravuje ...

Liberec - Sparta: Jaroslav Vlach v oslabení otáčí na 3:2
Video se připravuje ...

Liberec - Sparta: Spartu dělily centimetry od vlastního gólu
Video se připravuje ...

Liberec - Sparta: Rozhodčí nepotrestali Barinkovu sekyru
Video se připravuje ...

Liberec - Sparta: Gól! Michal Řepík poslal Liberec do vedení 4:3
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud