3. října 2016 • 16:30

Pardubice posilují obranu. Na měsíc přichází zkušený bek Filip Novák

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
TOP góly Čechů v NHL: zaujal Pastrňákův nájezd i klička. Nečasova paráda
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední tým extraligy hlásí zvučnou posilu. Na měsíc vypomůže Pardubicím obránce Filip Novák. Mistr světa z roku 2010 a dvojnásobný vítěz Kontinentální ligy s Dynamem Moskva minulou sezonu dohrál v Čeljabinsku. V Traktoru mu vypršela smlouva a dosud byl bez angažmá.



"Chtěli jsme posílit defenzivní post. Jedním z důvodů je, že stále nemůžeme využít Petra Čáslavu , ač jsme očekávali, že se dá dříve zdravotně do pořádku. Jeho zranění mu zatím nedovoluje hrát a nechceme jeho návrat uspěchat," uvedl v tiskové zprávě klubu generální manažer a hlavní trenér Pavel Rohlík. "Hledali jsme varianty o posílení zkušeným obráncem, nakonec jsme se rozhodli pro Filipa Nováka, který je po tři týdny v plném tréninku," doplnil Rohlík.

Novák působil v KHL nepřetržitě od roku 2008 a vystřídal dresy Dinama Riga, Balašichy, Dynama Moskva, Slovanu Bratislava a Čeljabinsku. Na Gagarinův pohár dosáhl v letech 2012 a 2013. Celkem v KHL sehrál 396 utkání včetně play off a připsal si 147 bodů za 29 branek a 118 asistencí. Na kontě má i 17 utkání v NHL za Ottawu a Columbus.

"Věřím, že nám do reprezentační přestávky pomůže. Domluvili jsme se na spolupráci do konce října," podotkl Rohlík.

S Pardubicemi Novák poprvé trénoval v pondělí. "Dohodli jsme se rychle na podmínkách a milerád jsem dorazil. Těším se na českou extraligu, jsem zvědavý, jak se změnila od mého posledního působení v roce 2008," uvedl Novák.

V domácí nejvyšší soutěži dosud odehrál jedinou sezonu. V ročníku 2007/08 v dresu Českých Budějovic sehrál 57 utkání a připsal si čtyři body za dva góly a stejný počet přihrávek.

"Budu se snažit co nejvíce pomoci. Nechci a neumím hrát na půl plynu. Uvědomuji si, že přicházím do klubu, který pracuje na nejvyšší úrovni. Mám za sebou první trénink, zvládl jsem jej v klidu, velmi se těším na první zápas s Karlovými Vary hned teď v úterý," doplnil Novák k souboji posledního s předposledním týmem extraligy.

Do konce října by mohl nastoupit v devíti duelech. "Všechny varianty pokračování jsou možné, neřeším příští dny a neberu to tak, že jsem tady na chvíli. To ani neumím. Půjdu do toho naplno - takový zkrátka jsem," dodal Novák.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud